Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tekemistä lapsille/lasten kanssa!

Vierailija

Kaikille on varmaan tuttua, että lapset eivät keksi mitään tekemistä ja äidilläkin on ideat loppu. Yritetään tehdä tähän pitkä ketju josta löytyisi erilaisia ideoita tekemiseksi. Listatataan kaikki ideat mitä mieleen tulee, toiset voivat saada niistä hyviä vinkkejä!

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

pysty pomppimankaan, mutta ainakin meillä on tavallinen Askon Bonnel-runkopatjasänky kestänyt oikein hyvin pomppimiset jo monta vuotta...Eri juttu sitten, jos teillä on se kielletty. Pomppulinna ei ole mitenkään must tuossa temppuradassa. Käytä mielikuvitustasi, äläkä takerru yksityiskohtaan, ap:n idea on erinomainen (ja meilläkin hyväksi monta krt testattu)-5-

Vierailija

mut meillä ei ainakaan saa hyppiä sängyllä. Kenen sänky oikeesti kestää pomppulinnaa?? Myöskään sohvatyynyt ei ole tarkoitettu hyppimiseen. Tunnelit ja muut ok. ja ehkä joku maja vilteistä? Sadepäivälle hyvää tekemistä ainakin meillä on perinteiset kotityöt ja ottaa niihin lapset mukaan, leipominen, vesileikit ym.

Vierailija

-kirjojen lukemista

-piirtelyä

-maalaamista vesiväreillä tai sormiväreillä

-kivien maalaamista akryylimaaleilla (tms. niitä saa askartelukaupoista)

-muovailua muovailuvahalla tai savella

Vierailija

- paperilennokkien teko. Maalatkaa/piirtäkää niihin ikkunat, lentoyhtiön " tunnukset" jne. Ja pitäkää liidokkikisa.- naamiaiset. Kerrankin saa penkoa äidin alusvaatelaatikosta alushameita ylle...- avaimenpiilotusta- piirtäkää ja leikelkää paperinukkeja ja niille vaatteita- askarrelkaa vanhasta pahvilaatikosta barbielle tai muulle nukelle koti. Lahjapapereista saa tapetteja, kangaspaloista mattoja, verhoja, sänkyvaatteita. Jnejne, mielikuvitus on rajana.- rakentakaa maja keittiön pöydän alle ja syökää siellä herkkuja (mitä ne teillä sitten ikinä ovatkin, hedelmiä, keksejä tms.)- ulkona voisi kerätä kukkia, ja ne voisi prässätä ja niistä liimailla tauluja tai vaikka näin pk:n ja koulun kevätjuhlien aikaan kortteja hoitajille/opettajille

Vierailija

Käytiin pomppimassa pari tuntia lätäköissä ja lapsella oli hauskaa.Iltapäivällä majan rakentelua, muovailuvahaa, satukirjoja tai vaikka visiitille jonnekin kivaan paikkaan (lapsen iästä riippuen). Vaikka museoon, Heurekaan, ostoksille...P.S Ei meilläkään saa pomppi sängyillä, luulin että se on ihan tavallinen sääntö.

Vierailija

tehdään yhdessä eväät oikein pitkän kaavan mukaan, pakataan, mukaan kutsutaan valikoitu joukko esim nukkeja ja pehmoleluja joille otetaan " omat eväät" ja sitten teemme retken " temppurata tyyliin" läpi kodin, parvekkeelle, jonne levitetään viltti lattialle ja sitten syödään eväitä.

Vierailija

meillä suosikkipuuhaa on nukenvaatteiden pesu nyrkkipyykillä. Pikkuisen saippuaa vannan pohjalle ja nuken vaatteet sinne. Siinä vierähtää helposti tovi, ja äiti saa nostaa hetkeksi jalat ylös ja lukea vaikka kirjaa. Tosin meillä siinä käy aina niin, että lopulta lapsi on itsekin siellä ammeessa.

Vierailija

Teillä on teidän säännöt, muilla muunlaiset. Minun puolestani on evvk, pompitteko sängyillä vai ette, mutta älä sinä oleta muiden ajattelevan asioista samalla lailla kuin sinä itse. Joten pois tuo turha moralisoiva sävy, pääasia tässä ketjussa oli keksiä hauskaa tekemistä lapsille.Ja tosiaan: meillä lapset ovat jo reilun 4 vuotta saaneet pomppia vanhempien parisängyllä, eikä sänky ole siitä kärsinyt.-6-

Vierailija

mukaan vesiruiskuja, kippoja ja suppiloita. Meillä lapset rakastaa yhteisiä suihkuja, joissa saa ruiskia ja lotrata rauhassa. Ja keskellä päivää, mikä hauska ylläri!Leipominen on aina varma hitti.

Vierailija

Peittävistä ja pitävistä akryylimaaleista (saa esim. Tiimarista putkiloissa, aika tyyriitä, mutta riittoisia) saa monenlaista:-maalatkaa kiviä, sijoittakaa puutarhaan asetelmaksi.

-maalatkaa maalauksia, näyttävät upean kirkasvärisiltä

-painakaa kuvioita, leimasimet voi leikellä vaikkapa halkaistusta perunanpuolikkaasta. Melkein mitä vain voi käyttää leimasimena, mutta muista pestä maali pois leimasimesta tuoreeltaan, kuivana voi jämähtää.

-maalatkaa vaatteisiin kuvioita. Kun kuivatat kunnolla ja peset vaatteen käsin, kestää suht hyvin.

-maalatkaa kasvoihin/käsiin kasvomaalauksia. Peseytyy kyllä pois kuumalla vedellä ihosta.Vierailija

Retken jälkeen näistä voi tehdä pahvilaatikkoon upean luontoakvaarion! Taikataikinasta vaikka hahmoja tilataideteokseen.

Tarvikkeet:

Kahvikupillinen suolaa, kahvikupillinen vehnäjauhoja, ruokalusikallinen öljyä, vettä.Valmistus:

1. Mittaa suola, jauhot ja öljy astiaan. Aineksiiin lisätään vettä niin, että niistä saa sekoitettua kiinteän, mutta helposti muovailtavan taikinan. Massan voi värjätä karamellivärillä.

2. Taikataikinasta ei kannata kuivattamisongelmien takia tehdä kovin paksuja töitä. Koristele työt vetämällä tai pistelemällä kuvioita esimerkiksi haarukalla tai hammastikulla.

3. Valmiit työt kuivuvat parhaiten uunissa. Leikkileivonnaisiin saa väriä voitelemalla ne munalla ja paistamalla ne noin 175 asteessa. Alle sadan asteen uuninlämpö on paikallaan, kun töitä on tarkoitus vain kuivattaa.

3. Valmiit työt voi maalata esimerkiksi vesi- tai peiteväreillä. Töitä suojaa lakkaus esimerkiksi sumutettavalla askartelulakalla.Vierailija

ja vaikka olisi, sängyllä ei saa silti pomppia. Se ei ole sitä varten ja varmasti menee ajan myötä huonoksi jos siinä jatkuvasti pompitaan. Meillä makuuhuoneet on nukkumista ja lepoa varten, leikkihuone on erikseen. t. 3 Kyllä sitä lasten kanssa voi tehdä muutakin kivaa kuin hyppiä sängyllä tai sohvalla (mikä on sekin kielletty).

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat