Tänään on hyvä päivä keitellä ihokarvojenpoistovahaa ja poistaa rumilukset jaloista.

Vierailija

Tässä resepti:

2 cup sokeria

1/4 cup sitruunamehua

1/4 cup vettä

(lisäksi lirautin joukkoon teelusikallisen glyseriiniä, jota joissakin ohjeissa suositeltiin, mutta se ei ole välttämätöntä)

(cup on amerikkalainen mittayksikkö, vastaa n. 2,4 dl)Sekoita kattilassa kaikki aineet tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna koko ajan sekoitellen, jottei seos pala pohjaan. Keitä miedolla lämmöllä hitaasti, kunnes seos alkaa ruskistua, ja muuttuu siirappimaiseksi. Kannattaa olla kärsivällinen, itse keitin ehkä n. 15 minuuttia, koko ajan sekoittaen.

Sopivan lopputuloksen arvioiminen on hiukan hankalaa, ja voi olla, ettei homma onnistu ihan ensimmäisellä kerralla. Itse päätin lopettaa keittelyn, kun seos oli kauniin ruskeaa (hiukan siirappia vaaleampaa).Valmis tökötti kannattaa siirtää esim. kannelliseen lasipurkkiin jatkosäilytystä varten (tuskin tarvitset koko satsia kerralla). Anna seoksen jäähtyä hiukan ennen kuin kaadat sen purkkiin, jottei lasi hajoa.Anna tökötin jäähtyä sen verran, että ihosi sietää sitä, mutta aine on vielä riittävän juoksevaa, jotta sen voi levittää ohueksi kerrokseksi. Tarvittaessa lämmitä ainetta mikroaaltouunissa tai vesihauteessa, jos se jäähtyy liikaa.Säilytä tököttiä jääkaapissa, ja pehmitä tarvittaessa lämmittämällä (muista sekoittaa välillä).Ohjeesta löytyy useita eri variaatioita googlettamalla (sugaring recipe).

Ohut kerros kuivalle iholle karvan kasvusuuntaan päin levitettynä, sitten kankaanpala päälle, pari hieraisua ja nopea kiskaisu.

Kommentit (2)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat