Alaslaskeutumattomat kivekset

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä kohta 4-vuotias poika sai juuri neuvolalääkäriltä lähetteen lastenkirugille tarkastukseen. Ongelmana on että kivekset ovat " jossakin ylhäällä" eivätkä paikoillaan kivespusseissa kuin satunnaisesti. Haluaisin kuulla kokemuksianne vastaavasti tilanteesta, korjaantuiko tilanne itsestään lapsen kasvaessa vai päädyttiinkö leikkaukseen? Jos on leikattu niin onko se suuri operaatio ja minkä ikäisenä tehtiin? Kiitoksia etukäteen!

Kommentit (2)

Vierailija

pussiin edes saada lypsettyä. Tilannetta on seurattu vauvasta lähtien ja 2v. iässä piti leikata mutta koska toinen kives oli niin hyvällä mallilla päätettiin tilannetta vielä vuosi seurata. Juuri oli 3v. kontrolli ja leikkauslähete tuli niin että sen pitäisi tapahtua elokuussa. Lastenkirurgi kibeksiä tutkaili ja laittoi sitten leikkausjonoon tosin sanoi että vielä sitten kun poika on nukutettu katsoo kivesten tilanteen uudelleen ja jos näyttä että ei ole pakko leikata niin ei leikata. On pieni operaatio joka tehdään nukutuksessa ja ainakin meille sanottiin että pääsee joko samana päivänä tai seuraavana päivänä kotiin. Tikit sulaa itsekseen. Pomppimista ym. pitää välttää kolme viikkoa.

Vierailija

Poika oli 2v6kk. Hänellä oli jo kivekset laskeutuneet paikoilleen, mutta tyräleikkauksen arpi oli tehnyt kurouman ja vetänyt toiselta puolelta takaisin ylös. Leikkaus oli vuotta aikaisemmin tehtyyn isompaan leikkaukseen nähden todella pieni ja toipuminenkin huomattavasti helpompaa. On yleensä päiväkirurginen operatio eli pääsimme pois samana iltana sairaalasta, kun vaan poika oli saanut pissattua ja tokkurastaan toipunut.Olihan siinä jännitystä ennen ja jälkeenkin leikkauksen. Ei mikään mukava tunne viedä lasta leikkaukseen. Kipeä oli pari kolme päivää, mutta sen jälkeen myös kova vahtiminen, ettei kaadu, kiipeä yms ettei leikkaus mene pilalle. Ei helppo tehtävä, kun kotona myös samanikäinen velipoika, jonka kanssa hulluttelee yleensä.Meillä leikkaus meni kuitenkin hyvin. Sinänsä helppo juttu, kun se aika pienellä operatiolla korjattavissa oleva ongelma. Voi olla tietenkin vähän isompi juttu, jos molemmin puolin korjattavaa.Tsemppiä leikkauksiin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat