Onkohan " meidän" päiväkodissa riittävästi hoitajia??

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Lapsemme 4,5v ja poika 1v10kk. aloittivat puolipäivähoidon päiväkodissa kuukausi sitten. Nuorimmaiselle aloitus oli itkuista mikä on luonnollista koska aloitin työt pikaisesti ja ekan kerran. Nyt hoitoon jääminen alkaa hieman luonnistua.Mutta se vaivaa hieman että onko hoitajia riittävästi, tuossa päiväkodissa on sisarryhmä ja tietysti eskarit erikseen. Eli pienten puolta ei ole erikseen. Välillä kun haen lapset kotiin niin tyttö jo osaa kertoa että esim.. eskarit olivat lyöneet pikkuveikkaa ja aika vähän se tuntuu minusta pahalta, siitä kun ei ole minulle edes kerrottu. Sitten kielsin jo alussa että poika ei saa yksin leikkiä kiipeilytelineissä ja kun menen hakemaan niin hoitajat eivät edes ole lähellä. sitten siellä juostaan korkeissa paikoissa yms.. Nyt poika on eilisesta asti valittanu oikeaa kättä, vähän epäilen että hoidossa on kaatunu tms..Pitää alkaa ottaa selvää tapahtuneista, mutta ikavää mennä töihin jos koko ajan saa miettia mitä voi sattua jos pieniä ei ole mahdollisuutta vahtia enempää=/

Kommentit (8)

Vierailija

Neljää alle kolme vuotiasta kohden on oltava yksi hoitaja ja yli kolme vuotiaita saa yhdellä koulutetulla hoitajalla olla seitsemän. Eskareilla on sitten omat suhdelukunsa joita en nyt muista.

Vierailija

Kyllä minusta päiväkoti on vastuussa siitä, että lapset on siellä turvassa! Se, että 2v ehtii hakea sangon ja vessaan yksin, ei ole minusta turvassa oloa.

En syytä hoitajia (itsekin hoitoalalla olevana), mutta en minusta iso lapsi ryhmä saa olla mikään syykään. Hoitajia pitää olla niin paljon, että vahinkoja ei satu. Koska myöhemmin on turha jossitella.

Vanhemmat voivat lääninhallitukseen laittaa kantelun ja silloin henkilökunnan määrä tarkistetaan, joko kirjeitse tai käynnillä.

Ei koskaan saa olla 20 lasta yhden hoitajan varassa ja itse ainakin moisesta ilmoittaisin. Laittaisin myös sähköpostia jollekin kaupungin/kunnanvaltuutetulle sekä päivähoidonjohtajalle. Kukaan muu ei näihin asioihin puutu kuin vanhemmat!Meillä on erikseen 0-3v ryhmä, jossa on 14 lasta sekä 2 lastenhoitajaa että yksi lastentarhanopettaja. Joskus tuntuu että hoitajien aika menee noiden 10kk-1,5v perushoitoon tosi pitkälti. Isommlle on kuitenkin oma hylly, jossa on heille sopivia pöytätehtäviä ym.4-5v ryhmässä on 21 lasta ja kaksi lastenhoitajaa, 1 erityislastentarhanopettaja ja 1 erityisavustaja (on poikani oma avustaja) sekä työllistetty. Eli 5 aikuista lähes kokoajan. Tuolta erityisavustajalta jää poikani lisäksi aikaa muidenkin lasten ohjaamiseen, mutta enemmän on tietenkin avustettavansa kanssa.

ilman noita kahta ylimääräistä aikuista ryhmä kyllä tuntuisi tosi isolta aikuisten määrään suhtautettuna, mutta täyttäisi silti vaatimukset.

Vierailija

Toki kuhmuja mustelmia tulee, mutta sekin ratkaisee mistä ne tulee. esim. kiipeilytelineeseen ei tuon ikäisen (1v10kk) pitäisi päästä ilman valvontaa. Jokainen pieni saa kuhmuja ja mustelmia kävelemään opettelussa ym, ne on ihan normaaleja.

Vierailija

Eli tyttäremme on 4,5 vuotias ja saa tietysti olla niin kuin muutkin. Lähinnä tarkoitin vajaa 2vuotiasta poikaamme sillä että pienimpiä voisi vahtia paremmin. Eli siis poika saa tietysti kiipeillä ja harjoittaa taitojaan isojen telineissä mutta niin että aikuinen vahtii, koska noin pieni helposti tippuu. Pienten kanssa sais olla tarkempi.Meillä tossa sisarryhmässä taitaa olla yli 20 lasta päivittäin ja hoitajia 3. ja tietysti vielä heidän työpäivät on eripituisia. Eskarien lukumäärää en tiedä, mutta he ovat eripuolella.Mun mielestä alle 2vuotias ja melkein 5vuotias on kuitenkin hieman eri tasolla taidoissaan ja heillä todellakin pitää olla tarpeeksi valvojia!!Tuntuu vaan että välillä tuolla päiväkodin pihalla pienet juoksentelee missä sattuu ilman että heidät edes huomataan. En kyllä antais anteeksi jos sattuis joku tapaturma siksi että henkilökuntaa on liian vähän. Ainahan lapsille sattuu ja tapahtuu, mutta kyllä isommat onnettomuudet pitää välttää hyvällä valvonnalla!!!!!

Vierailija

useinkin ongelma juuri sisarryhmissä. Meillä pienempi aloitti alle kaksi vuotiaana isonsisaren (4v) kanssa samassa ryhmässä. Minustakin aina tuntui (ja tuntuu välillä vieläkin kuopuksen ollessa jo 2½ vuotta), että pienemmät jää vaille huomioo ja saa isojen mukana vähän liiankin vapaat oltavat. Meillä esim. lapsella ollut silmä mustana ja kukaan ei tienyt missä hän on satuttanut itsensä, vaatteet yltäpäältä märät kun lapsi oli jostain löytänyt sangon ja hakenut siihen jostain vettä (luultavasti vessanpöntöstä). Tuntuu jotenkin pelottavalta välillä, että alle kaksi vuotias ehtii sisällä etsimään sangon ja siihen vettä ilman, että kukaan aikuinen tietää hänen liikkeistään. Entä jos hän olisikin saanut päähänsä lähteä ulos ja kukaan ei olisi sitäkään huomannut.

Sinun kannattaa avata suusi ja kertoa pelkosi ja huolesi hoitajille. Hoitajat ovat kuitenkin palveluammatissa ja heidän tehtävänään on kuunnella vanhempia ja täyttää heidän toivomuksiaan mahdollisuuksien mukaan. Hoitajapulasta taitaa kärsiä tällä hetkellä aika monikin kunta, mutta siihen ei ole hoitajat syyllisiä. Mielellään hekin ottaisivat lisää käsiä ja silmiä, mutta isommat tahot päättävät ei päiväkodin henkilökunta kuinka paljon palkataan ihmisiä

Vierailija

.. miettiä josko sitten jäisit pois töistä ja vahtisit lapsiasi itse. :)

Ei millään pahalla, mutta ei kai kukaan oikeasti kuvittele, että lapset elävät koko elämänsä niin, ettei missään vaiheessa tule mustelmia ja kolhuja?

Helppohan se on silloin syyllistää, kun lapset on jossain muualla hoidossa kun kotona. Mutta en mä jaksa uskoa, että kotonakaan kaikilta vahingoilta vältytään ja jos todella joku meinaa että välttyy niin omaa lasta ei kannata hoitoon edes viedä.Mun poika aloitti päiväkodissa 11kuukautisena ja oli kova kiipeilemään.

Tätejä oli ihan tarpeeksi. Poika oli 1vuosi ja 1kk kun menin hakemaan ja pojalla oli silmäkulmassa iso kuhmu. Täti kertoi pojan kiivenneen tuolille ja tulleen siitä alas niin, että löi silmäkulmansa pöydän nurkkaan.

Minkäs sille sitten voi? Itkut itkettiin, mustelma katosi muutamassa päivässä ja poika kiipeilee edelleen:)Kotopihassa poika kompastui, kun oli tulossa pois hiekkalaatikolta ja löi ylähuulensa hiekkalaatikon reunaan. Verta ja kyyneliä. Turvonnut huuli. Sekin unohtui. Ja valvojana olin ihan itse oma äiti.

Vierailija

Ja tuota 4,5 vuotiastako olet kieltäny menemästä kiipeilytelineeseen? Eipä taida onnistua.. päiväkodissa on kuitenkin päiväkodin säännöt ja ne on kaikille samat.

Vierailija

Voi itse miettiä kuinka helppoa on vahtia 20 lasta, joskus jopa yksin. Jos jotain sattuu, ei todellakaan voi aina tietää mitä on tapahtunut. Mitä pienempiä lapsia niin sitä enemmän tarkkailua ne vaatii, tietenkin, mutta kun ihmisellä on vain kaksi kättä ja kaksi silmää. Jos haluat valittaa niin valita korkeammalle taholle, hoitajilla ei ole sen asian kanssa mitään tekemistä kuinka monta hoitajaa ryhmässä on. Jos oikeasti on hoitajissa vika niin siitäkin pitää sanoa. Ei kaikki kuitenkaan ole hyviä hoitajia.Mutta kyllä päiväkodin henkilökunnan tulee kertoa päivän tapahtumista, oli sitten ikävää tai ei. Mutta jos ei kertakaikkiaan ole kukaan nähnyt mitään eikä lapsi ole tullut kertomaan hoitajille, niin miten sitä voi sitten vanhemmillekaan kertoa. Monesti käy niin, että jotain on tapahtunut päiväkodissa, mutta kukaan ei ole nähnyt eikä kukaan lapsista ole tullut kertomaan aikuisille. Ja sitten kotona lapsi kertoo vanhemilleen mitä kamalaa on tapahtunut ja sitten taas syytetään päiväkodin henkilökuntaa. Isommat lapset pystyvät leikkimään keksenään ja heihin pystyy luottamaan, että voi leikkiä ovi kiinni. Silloin siellä sattuu ja tapahtuu. Jos haluaa pitää omaa lastaan pumpulissa niin älä vie lasta päiväkotiin!!!!Kannattaa mietiiä myös sitä toista puolta!! Pystyisitkö itse pitämään 20 lasta silmiesi alla niin ettei mitään satu?!?!?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat