Auttakaa kiltit! Saako raskaana ollessa/kuumeillessa syoda kalaoljy ja helokkioljy tabletteja? Kiitos! ev.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (4)

Vierailija

Asun englannissa ja kapselit joita otan ovat siis " evening primrose oil" ja " cod liver oil" . Nyt sitten aloin miettimaan etta onko kalaoljy ja kalanmaksaoljy eri asioita ?

Kaannokseni oli siis arvailua. purkeissa lukee etta pitaisi keskustella laakarin kanssa ennen kayttoa, jos raskaana.. (?)

Vierailija

ei ole mitään haittaa, ennemminkin hyötyä! kts. alla

tai googleta! :)Raskaus- ja imeytysaika

Tutkimusten mukaan omega-3:n käyttö odotusaikana vähentää raskauskomplikaatioiden ja äidin masennuksen vaaraa sekä edistää lapsen aivojen ja silmien normaalia kehitystä. Erään norjalaisen tutkimuksen mukaan kalaöljyjä käyttäneet naiset synnyttävät muita älykkäämpiä lapsia. Syöpätutkijat arvelevat uuden hiiritutkimuksen perusteella, että äidin raskaus- ja imeytysaikana nauttimat omega-3-rasvahapot voivat ehkäistä tyttövauvan rintasyöpää vielä 50 vuoden kuluttua (lue raportti).Aivokuvaukset ovat osoittaneet, että ellei äiti ota omega-3:a raskausaikana, hänen aivonsa kutistuvat tiläpäisesti, koska lapsen aivojen kehitys verottaa äidiltä näitä rasvahappoja. Niinpä esimekriksi amerikkalainen asiantuntijaryhmä, jota johti ravitsemustieteilijä Artemis Simopoulos, suosittaa odottaville ja imettäville äideille 300 mg/vrk omega-3:a.

Helokkiöljy ei ole myrkyllistä, eikä se aiheuta sikiövaurioita eikä syöpää (Horrobin 1992A). Tieteellisissä tutkimuksissa yli 5000 potilasta on saanut helokkiöljyä, eikä se ole aiheuttanut mitään merkittäviä sivuvaikutuksia. Lisäksi miljoonat naiset kaikkialla länsimaissa käyttävät päivittäin helokkivalmisteita.

Suurinta turvallista annosta ei ole määritelty lapsille, odottaville tai imettäville naisille eikä potilaille, joilla on vakava munuaisten tai maksan sairaus.Jättihelokkiöljy

Kapselit sisältävät GLA:n ja linolihapon ohella myös E-vitamiinia, solujamme suojaavaa antioksidanttia. Tasapainottaa kuukautisia edeltäviä päiviä.

Vierailija

e-epaa voi ainakin vetää huoletta. Tuoteselosteessa pitäisi lukea, jos tuotteen käyttö on kielletty raskaus- tai yritysaikana.

Vierailija

Kalanmaksaöljyä on turskan maksasta (englanniksi cod liver oil), kalaöljyä saa monien kalalajien muista öljyistä (mm turskasta ja lohesta).Kummassakin on EPA ja DHAta, suhteet vaihelevat hiukan, mutta annostelun kannalta se tärkein ero on vitamiineissa, joita kalanmaksaöljyssä on mutta kalaöljyssä ei.Möllerin kalanmaksaöljystä kerrotaan:

Kalanmaksaöljy on rohdosvalmiste A- ja D-vitamiinien puutostilojen ehkäisyyn. Se sisältää myös runsaasti omega-3-rasvahappoja, erityisesti EPA¿ ja DHA-rasvahappoja, jotka voivat osaltaan ehkäistä sydän¿ ja verisuonisairauksia. Valmistetta ei suositella henkilöille, joilla veren hyytyminen on heikentynyt eikä pähkinä- tai soija-allergisille. Kalanmaksaöljyn sisältämät omega-3-rasvahapot saattavat tehostaa antikoagulanttien vaikutusta. Raskaus- ja imetysaikana ei tule samanaikaisesti käyttää muita A- ja D-vitamiinivalmisteita. Kalanmaksaöljystä on poistettu yleisimmin kala-allergiaa aiheuttavat proteiinit

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat