Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Päiväkoti vai pph 2- ja 4-vuotiaille?

Vierailija

Hoitopaikkaa pitäisi hakea ja nyt mietityttää kumpaan laittaisin hakemuksen päiväkotiin vai pph:oon. Esikoinen on ollut pph:lla ja nyt oli kerhossa, kuopus on ollut kotona. Haluaisin heidät kuitenkin samaan hoitopaikkaan, että olisi hoitoon lähtö mukavampaa ainakin aluksi, kun kaikki on niin outoa. Teillä on varmaan kokemusta ja kommentteja kumpaan kannattaisi lapset laittaa.

Kommentit (11)

Vierailija

Muistat varmaan sen millaista siellä oli esim. 5-6-vuotiaana...Toiset lapset tietysti jaksaa päiväkodissa paremmin kuin toiset. Osalle se todellakin on raskasta työtä ja kaikki eivät edes kokopäivähoidossa jaksa hyvin, edes yli 3-vuotiaana.

Vierailija

Päiväkodin suuret ryhmät ovat työtä isommallekin lapselle ja perhepäivähoitajaan muodostuu läheisempi suhde. Hyvä perhepäivähoitaja tarjoaa lapsille kaiken mitä päiväkoti ja enemmän.Mistäs päin olette, minulla olisi juuri tuon ikäinen sisaruspari haussa...

Vierailija

pk:ssa ja tykkäsin aina kovasti. Siellä oli kavereita ja tekemistä. En tuntenut mitenkään raskaaksi, uni tietty kyllä tuli iltaisin hyvin.

Vierailija

Ja siihen että lapsi ei ole viihtynyt rattaissa, niin tuskin kukaan pph istuttaa viihtymätöntä lasta rattaissa jos vaihtoehtona olisi että lapsi leikkisi ja viihtyisi maassa. Ehkä kyse on ollut siitä että lapsi ei ole viihtynyt maassa leikkien. Ja jos nyt viihtyy päiväkodissa, niin saattaa johtua siitä että ikää on tullut lisää ja tietty vaihe mennyt ohi. Oma lapseni on ollut kotihoidossa sellainen (pienempänä) ettei viihtynyt ulkona ja isompana alkoi viihtymään...

Vierailija

Jos pph:n kemiat ei vaan mätsää lapsen kanssa, niin päikkyrissä tai ryhmiksessä on edes useampi aikuinen.Meidän pph:n täysin väärin ymmärtämä erittäin puuhakas lapsi voi paljon paremmin nyt aloitettuaan päiväkodissa ja saatuaan leikkiä ulkona entisen rattaissa istuttamisen sijaan.

Uusimmat

Suosituimmat