Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauva 7kk tippu sängyltä, ja on ihan ok mut pitääköhän käydä lääkärissä?Onko muilla käyny näin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kommentit (6)

Vierailija

Meillä on kolme lasta joista vanhin 5-vuotias. Erilaisia putoamisia ja kolhuja on siis sattunut sen verran että niihin on turtunut :) Hyvin muistan kuitenkin sen tunteen kun esikoinen ensimmäisen kerran putosi sängystä ja pää kopsahti lattiaan, äidin suru oli kyllä suurempi kuin lapsen vahingot.Meillä on sittemmin pudottu sängystä (lapsen omasta) kerran myös " heittäytymällä" taaksepäin. Esikoisemme sai n. 1½-vuotiaana sellaisia kauhukohtauksia joissa heräsi kesken syvän unen, muttei oikeastaan hereille. Noissa kauhukohtauksissa lapsi rimpuile ja reuhtoo eikä oleoikein tolkuissaan eikä lapseen saa kontaktia. Erään tällaisen " kohtauksen" yhteydessä sitten jotenkin pääsi oikein tosi kovalla vauhdilla kaatumaan sängystä selkä edellä, pään kolahdus lattiiaan kuulosta siltä kun kananmuna tippuu lattialle :( Silloin soitin Lastenklinikalle koska pelästyin niin kauheasti.Lastenklinikalta sanottiin että tavallisesta parisängystä, lastensängystä jne. putoamalla on vaikea saada pahaa vahinkoa aikaan, varsinkaan jos putoaa ihan tavallisesti eikä tuolla tavalla heittäytymällä. Hoitopöydiltä ja pinnasängyn laidan yli tippumisista voi sitten olla ikävämpiäkin seurauksia, mutta niistäkin yleensä selvitään säikähdyksellä tai korkeintaan aivotärähdyksellä. Perusohje on, että lasta seurataan ja jos vahinko sattuu yöllä niin lasta voi välillä vähän silitellä hereille. Jos lapsi on ihan pirteä eikä esim. oksenna ei varmaankaan ole mitään hätää.

Vierailija

...vauva tippui 3kk ikäisenä hoitopöydältä, sain kyllä hidastetuksi putoamista aika hvin, ja sitten varmaan puolivuotiaana putosi sängystä. Ei käytetty lääkärissä, mutta seurailin tosiaan vointia vähän tarkemmin.Vauvat ovat yllättävän kestäviä, putoaminen sattuu tosiaan enemmän äitiin kuin vauvaan;) Voithan aina soittaa päivystykseenne ja kysyä pitääkö tulla näytille!Lala

Vierailija

tippui sängyltä n.8kk ikäisenä. ei käytetty lääkärissä. mutta kannattaa seurata, ettei ole normaalia tokkuraisempi/väsyneempi (aivotärähdys) ja mulle neuvottiin, että jos nukkuu sen jälkeen pitkään,ni hyvä ehkä herätellä välillä. se kans hyvä merkki jos alkoi itkemään tiputtuaan. harvoin sängyltä putoamisista kait mitään tulee. meillä ainakin taisi sattua enemmän äitiin kuin vauvaan ;) tarkkaile kuitenkin.

Vierailija

Meillä tippunut 2 kertaa sängystä (joista yksinkin liikaa, mutta...) eikä menty lääkäriin. Seurattiin vauvan vointia ja itkettyään tovin, oli taas oma itsensä. Ja äitiähän se enemmän näytti sattuvan (sydämestä).

Uusimmat

Suosituimmat