Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kohta 2-v nukutustaistelut, yhtä huutoa. Mikä avuksi?

Vierailija

Ennen tutista vierottamista rauhottui ja nukati todella helposti. Nyt vieroituksesta on yli 3kk ja edelleen nukkumaan meno yhtä temppuilua.

Lapsi jää sänkyyn, mutta alkaa huutaa ja itkeä tekoitkua heti kun vanhempi poistuu huoneesta. Jos huoneeseen menee, alkaa seurustella ja riehua ja saattaa mennä 2 tuntiakin ennen kuin nukahtaan.

Jos huoneeseen ei mene, huutaa. Rauhoittelu aloittaa vaan kovemman huudon ja " itkun" . Ollaan koitettu hyvällä ja pahalla, tuloksena aina huutoa. Vähitellen rauhottuu itsekseen nopeiten ja sen jälkeen saattaa höpitsä tunninkin iloisena omia juttujaan ennen kuin nukahataa (on selvästi ihan väsynyt).

Saatiin neuvoksi vaan unikouluttaa niin, että kerran käydään katsomassa tai oven takana lohduttamassa ja sen jälkeen ei reagoida. Pitäisi 3 illassa oppi nukahtamaan taas itsekseen. Nyt on 3 viikko menossa ja kaikki päiväunet ja yöunille menot on edelleen yhtä huutoa.Mitä ihmettä tässä tekisi? Ei tää voi jatkua niinkään, että äidin on joka ilta istuttava sängyn vieressä vähintään 2 tuntia. Meille on uusi vauvakin tulossa.

Kommentit (13)

Vierailija

Älä ole liian raju.Säännölliset iltatoimet, mukaavaa yhdessä oloa. Sänkyyn väsyneenä.

Lukemista suosittelen! Mielestäni ei ole mitään pahaa, että äiti tai isä istuu lapsen vieressä jonkin aikaa. Sitten voi sanoa käyvänsä esim. laittamassa pyykkiä kuivumaan tms. Voi sitten välillä käydä sanomaas, että ai, kun sinä lepäät hienosti. Mikäli näin on.

Vierailija

Meillä rattaiden pois jättäminen väsytti ihan kivasti, aluksi saa tosin varata aikaa, kun kaikki nurkat tutkitaan. Entä pallon potkiminen, kiipely, hippa jne? Ulkoilusta saa kyllä väsyttävää, jos sen ottaa tavoitteeksi :). 4

Vierailija

meillä luetaan 3-4 kirjaa sängyssä ennen nukkumaan menoa. Viimeisen kirjan kohdalla sanon napakasti että tämä on sitten viimeinen kirja, sitten käydään nukkumaan.

silittelen ja pidän kädestä ja lapsi nukahtaa nopeasti. Ikää 2v.

Uusimmat

Suosituimmat