Rv37 menossa ja tän hetkinen vauvan kokoarvio oli 2kg. Tosi pieni? Paljonko vielä ehtii kasvaa? Onko syytä huoleen?

Vierailija

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

Mutta jos ultrattu ja istukkavirtaukset ok, eikä istukka ole kalkkeutunut, niin luulisi ettei sen puolesta ole mitään hätää.Yksi kaverini synnytti 2,5kg täysiaikaisen vauvan ja hänellä oli istukassa ollut jotain vikaa, oli aivan kalkkeutunut (rv 40 tasan) ja siitä johtui vauvan pieni paino. Mitään syytä istukan kalkkeutumiselle ei löytynyt. Kakkonen oli sitten ihan normi 3,5kg ja istukka kunnossa.

Vierailija

ei välttämättä ole mitään syytä huoleen, jotkut vain syntyvät pienikokoisempina kuin toiset johtuen mm geeneistä! ja tietty äidin elintavatkin vaikuttavat mm tupakointi ja muut päihteet vaikuttavat pienentävästi sikiön kokoon.

Ja huomioi ap myös se ttä on aivan yhtä normaalia syntyä vaikkapa 3kg painoisena kuin 4kg, keskiverto suomalaisvauva painaa 3500g mutta jopa ½kg heitot kumpaankin suuntaan ovat ihan yhtä normaaleja!

Ja tietty on SGA vauvat eli small gestation vauvat joiden syntymäkoko on pieni ilman että syytä tiedetään, jos sitä edes onkaan.

-4-

Vierailija

voi myös aiheuttaa pienikokoisuutta.mutta eihän kaksikiloinen mikään superpieni ole. Joka päivä se siellä kasvaa.ja totta muuten, meillä ainakin osa painoarviot heitteli tosi paljon, ihan lääkäreittäin tuli koko ajan ihan eri tyyppisiä lukemia (mulla on kohdussa kasvain ja jouduin siksi ramppaamaan koko ajan ultrissa). Keskikokoinen terve tyttö syntyi.

Vierailija

Itkin syvästi raskausviikolla 37, kun vauvamme kokoarvio oli vajaa 2 kg. Olin kauhuissani, että mikä mahtaa olla vialla. Kun lapsi syntyi, se oli 3,4 kg. Arvio oli ihan väärä.Sitä luulee, että ultrat ovat kovin luotettavia, mutta näin ei ole.

Vierailija

Mutta ei tuo SGA silti tarkoita, että lapsessa välttämättä jotain vikaa olisi, kasvua vain seurataan alussa tarkemmin.

Omakin lapsi oli syntyessään SGA, puolen vuoden iässä jo ihan normaalin kokoinen. Syy syntymäpainon pienuudelle oli tdnk istukassa.

Vierailija

Oletan, että tutkiumus tehtiin ultralla sairaalassa, jolloin ovat voineet varmistaa, että ne " virtaukset" ovat kunnossa. Esikoiseni syntyi aikanaan pienikokoisena (2,5 kg) rv 39+0, ja syynä uskoivat olleen raskausmyrkytykseni ja loppuvaiheessa huonosti toiminut istukka. Nyt kuitenkin mitä tervein ja hyvin kasvava 2v.Olisivat varmasti suhtautuneet sairaalassa vakavammin, jos olisvat epäilleet jotain olevan vinossa sinun kohdallasi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat