Varokaa avointa keittiö + olohuone ratkaisua!!

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Miettikää todella tarkasti ennenkuin otatte semmoisen talon. Nimittäin jos vielä sisäkatto on korkea - sitä meteliä ja melua ei kestä kukaan...Keittiöstä tulee melua -->häiritsee olkkarissa tv:n katselua

ja toisinpäin, TV huutaa aina liian kovalla ettei kahvipöydässä kuule mitään ja sitten jos vielä siihen päälle kaikuu -niin huh huh. Nuoriso kattoo Tv:tä ja aikuiset istuu keittiössä - niin se meteli on tosi kova. Jos teet keittiössä ruokaa - niin aina on se hälinä.Keittiö on aina pidettävä siisitinä -näkyy vieraille olkkariin jne jne...Jos sitten kumminkin haluaisi suht avointa tilaa, niin ottakaa edes sitä seinän pätkää edes vähän...

Kommentit (15)

Vierailija

mutta kyse onkin metelistä :)Ennen oli joka talossa tupakeittiö jossa oli elämää ja meteliä. Kotoisaa!Meillä on iso tupakeittiö ja sopii meille. Miksi elämän toiminnot pitäisi eritellä eri huoneisiin kun rakennuskustannukset ovat muutenkin ihan karmeita? Elämisen huoltotoiminnot sijoitin eri huoneisiin, pyykkihuollon, nukkumisen ja pukeutumisen esimerkiksi.Ehkä pitäisi olla trendikkäämpi, vieraiden vastaanottohuone erikseen ja lukemishuone, teeveehuone ja tiskien säilytyshuone? Ai pahus, eikös avo/tupakeittiö ollutkaan tarpeeksi trendikästä ja onkin nyt epätrendikästä?Ja hitsi meidän perhe suunnitteli talon meidän perheen tarpeita varten...tyylittömyyden huippu.pisteliäällä päällä: Geema

:D

Vierailija

Meillä ei ole ollut ongelmia avonaisessa keittiö-olohuone-ruokatila yhdistelmässä. Minusta se on loistava! Ruokaa tehdessä voi seurustella muiden kanssa (vieraiden läsnäollessa sitä yleensä vietetään aikaa keittiössä kun keitetään kahvit ja tarjoillaan ja usein vielä laitetaan ruoka) ja keittiön sotkut ei minusta kuulu vieraille.Eri asia on sitten perheen tottumukset. Meillä ei esim. katsota pahemmin ollenkaan tv:tä ja varsinkaan vieraiden aikana, eikä myöskään huudateta kovalla. Meillä kyllä löytyy yksi tv olohuoneesta, mutta sitä ei pahemmin katsota. Enemmän käytetään olohuoneen jatkeena olevan työhuoneen tv:tä, koska siellä saa tosiaan katsoa rauhassa muita häiritsemättä ja laittaa oven kiinni. Lisäksi on tarkoitus hommata takkahuoneeseen myös tv, jolloin sielläkin voi katsoa rauhassa ja laittaa oven kiinni.Sitten mietittävissä olisi tietenkin tuon tv:n sijoitus jos talosta ei löytyisi muita huoneita kuin avonainen keittiö-olohuone ja makuuhuoneet. Toisaalta tv:n käyttö ei tarvitse olla jatkuvaa edes nuorisoa sisältävissä perheissä tai voi käyttää vaikka kuulokkeita. Tai keksiä muita ratkaisuja tilanteeseen.

Vierailija

olen todella tyytyväinen, kun meillä on nyt erillinen keittiö ja olohuone. Tila oli ennen todella hankala sisustaa ja hukkaneliöitä oli paljon, koska esim. keittiössä kalusteet oli sijoitettu todella huonosti. Tuntuu, että olohuone suureni ja keittiön sain sisustettua nyt nätiksi. Tykkään, että nyt meillä on kodikkaampaa. Ja minua todella häiritsi, että keittiön sotkut näkyivät joka paikkaan. Kyllä niitä varmasti on tyylikkäitäkin olohuone/keittiöratkaisuja, mutta meillä se ei ainakaan toiminut.

Vierailija

Meillä ei ole vars. avokeittiö, mutta korkeaa ja avointa tilaa riittää alakerrassa muuten. Kivitalossa asutaan ja kyllä meillä keittiön kolinat (ja muutkin äänet alakerrasta) kaikuvat komeasti yläkertaan saakka. Vedenkeittimen kohinakin kuuluu häiritsevästi. Eli salaa ei meillä syödä :)Telkkari on (onneksi) sijoitettu yläkerran aulaan. Olisi täysin mahdoton yhdistelmä, jos se olisi alakerrassa. Luultavasti senkin ääni karkaisi talon harjaan, jolloin volyymiä pitäisi lisätä sen mukaan.Meillä seinät ja katto on siporexia, lattiat laminaattia. Tekstiileillä akustiikka on parantunut jonkin verran, muttei tarpeeksi.

Vierailija

Asiaa voi miettiä myös siltä kannalta, että sijoitetaanko televisio aina olohuoneeseen.Meillä on uudisrakennus rakenteilla, jossa keittiö, ruokailutila ja olohuone ovat melko yhtenäistä tilaa. Olohuoneen jatkeena on vielä tv-huone. Tv:tä ei sijoiteta olohuoneeseen vaan ihan omaan sille varattuun tilaan.Nykyisessä kodissamme isompi olohuone on myös ilman televisiota. Televisio on sijoitettu jälleen pinenmpään ' arkiolohuoneeseen' . Itse pidämme tästä järjestelystä. Silloin kuin vieraita tulee, heidän kanssaa seurustellaan ilman televisiota. Tämä on hieman tottumuskysymys, meillä näin on ollut jo molempien lapsuudenkodissakin.

Vierailija

ole ollut minkäänlaisia oleskelu- tai akustiikkaongelmia.

Tiskikone ja kylmäkalusteet on valittu muunmuassa sillä perusteella että ne ovat hiljaisia, kivitalo ei mielestäni kaiu - siihen tosin vaikuttaa varmasti myös sekä lattia- että sisäkattomateriaalit sekä tekstiilit (mm matot ja verhot).

Lisäksi on mielestäni vaan hyvä asia että keittiö on " pakko" pitää siistinä ;-).

Vierailija

ongelmia tosin ei mitään 6 metristä olohuonetta, vain 3. Tosin ruokatila ja oh on vian oleskeluun, olkkarissa ei ole tv:tä tms. Keittiössä kyllä. Ja sitten erillinen takka/ tvhuone. Ja varmaan riippuu pintamateriaaleistakin, jos on vain kiveä niin ehkä sitten voi olla ongelma. Mutta en nyt ihan noin yleistäisi..Sanna

Vierailija

Hei!Miten ihmeessä te saatte hirvittävän metelin keittiössä aikaiseksi?Meillä on koneellinen ilmanvaihto, joten liesituuletin on päällä vain silloin kun kokataan eikä se silloinkaan pidä kovaa ääntä (meteliä pitävä mötikkä katolla). Pesukonetta tuskin kuulee vieressäkään (Siemens), joten ei se olohuoneessa häiritse. Jääkaappi hurahtaa joskus, mutta on todella hiljainen.Itse pidän avoimesta ratkaisusta, koska muksut ovat silloin koko ajan näkyvissä ja voivat touhuta omiaan. Jos olisin sulkeutunut erilliseen keittiöön niin lasten vahtiminen olisi paljon työläämpää.

Vierailija

alossa 54 m2 keittiö-oh yhdistelmä eikä mitään ongelmia vaikka osassa tilaa olikin korkea sisäkatto. Meillä oli tv eri huoneessa joten tämä tila oli pyhitetty oleskelulle ja herkuttelulle jotka meillä kuuluu läheisesti yhteen oli sitten oma perhe tai vieraita paikalla.Uudessa talossa tilat on vierekkäin yhdistettynä 2,2 x 2,5 metrisellä aukolla ja parilla portaalla.

Vierailija

ja minä tykkään pitää keittiön siistinä joten ongelmaa ei siis ole. Muuten olen kyllä ollut enemmän kuin tyytyväinen meidän tupakeittiöön, etenkin juuri silloin kun on vieraita. Ennen en ehtinyt puhua kenkään vieraan kanssa itse ja usein vieraat myös jakaantuivat pienempiin kuppikuntiin. Nyt kaikki mahtuvat isommissakin juhlissa samaan isoon tilaan ja täytyy sanoa että on ollut paljon mukavampia ja vapautuneempia vierailuja tämän puolen vuoden aikana kun olemme uudessa talossa asuneet.Kerran on ollut ongelmaa tv:stä kun oli vieraita ja tv:stä tuli joku lastenelokuva jonka isommat lapset olisivat halunneet katsoa. No senkin ongelma on kohta järjestyksessä kun saamme kalustettua yläkerran aulan lasten olkkariksi ja tv-huoneeksi. Me aikuiset katsomme tv:stä ainostaan joistan klo 21 sarjoja silloin tällöin sekä kymmenen uutiset :)Aina jaksan ihmetellä kuinka paljon ihmisillä käy yleensä vieraita kun pitää rakentaa isoja edustus tiloja vieraita silmällä pitäen. Joistain taloista löytyy jopa 3 olohuonetta ja iso erillinen juhlaruokatila tuntuu olevan ihan pakollinen. Kuitenkin tuntuu etteivät ihmiset nykyään kovasti vieraile toisillaan ja ei ainakaan meidän tuttavan piirissä kukaan järjestä mitään isoja ruokakestejä. Meillä itsellä isoimmat juhalat ovat 4 lapsen synttärit joissa vierailee lähisukua ja kummeja ja heidät kehtaan kyllä kestiä ihan arkiolohuone-tupakeittiössämme.

Vierailija

Onko ihmisillä aina vieraita, kun avokeittiötä pelätään?Meillä avokeitttiö ja ei mitään ton kaltaisia ongelmia. Ensinnäkin lapset on aina siellä missä äiti on, oli se sitten olohuonre, khh vai keittiö. Toiseksi minusta on mukava nähdä aina mitä lapset tekevät. Jos haluan rauhaa, teen sitä.Ja voi hyvänen aika, eiköhn ne vieraat tiedä et keittiössä saattaa olla tiskiä. Niilläkin on varmaan monesti ollut. Minusta ei ole noloa, jos olen jossain kylässä ja niitten tiskipöydällä on astioita. Minusta on epänormaalimpaa et joka paikka on ihan pölytöntä, kaikki on suorassa ja todennäköisesti se heijastuu se suoruus ihmisistäkin. Jos ei kaverille voi näyttää tiskivuorta ni mitä ulkokuoren rakentamista se on.Kyllä minäkin pidän siisteydestä, mutt en mä piilota upeaa keittiötäni vierailta ja en edes sitä tiskivuorta. Se on arkipäivää!!!

Vierailija

Tehokas keskustelun avaus, onnittelut siitä! Missähän teillä mättää, kun itse olen ollut erittäin tyytyväinen meidän korkeaan, yhtenäiseen keittiö/olohuone ratkaisuun.Asuin joskus vähän aikaa kerrostaloasunnossa, jossa oli pienen pieni keittiö, vähän keittokomeroa isompi. Siellä tiskaaminen ja ruoanlaitto sattui kokkaajan korviin, niin oli kaikuisa koppi, korkea ja kapea ja välitilan laatat vielä lisäsivät kaikua. Meillä nykyisessä avonaisessa " tupakeittiössä" ei saisi sellaista kaikua aikaiseksi yrittämälläkään, vaikka on pitkä terästiskipöytä ja vinokatto, joka nousee 280sentistä neljään metriin harjakaton muotoisestii. Viekö sitten tämä viisto katto äänet korkeuksiin vai mikä on, mutta ei kyllä kaiu yhtään! Tietysti itsekin mietti etukäteen miten kolinat kuuluu olkkariin, mutta turhaan mietin, äänet hukkuu hyvin korkeaan tilaan! Saattaa vaikuttaa kun on tosiaan viisto puupanelikatto,vielä helmiponttia, urat imee ääntä, lattia harjattua, öljyvahattua puuta (siis huokoisempi kuin sileä lakkapinta tai laminaatti tai kaakeli). Lisäksi olkkarissa iso korkea seinä on maalattua lautaa pienillä raoilla, joka imee tehokkaasti kaikua. Vaikkei vielä ole edes verhoja ehditty laittaa, niin ei kaiu, uskottava se on. Keittiössä auttaa myös varmasti se, että välitilat on maalattua helmiponttipanelia (kuten kattokin) ja työtasot öljyttyä puuta.Kyllä talon äänimaailma on tärkeä asia, sen opin siellä pienessä kerrostalokeittiössä käsitiskejä tiskatessani korvatulpat korvissa :-)Meilläkin tv on ajateltu tarvittaessa siirrettävän kirjastoon, joka olohuoneen ja keittiön kulmauksessa isoilla ovilla eristettävissä oleva vinokattoinen " kammari" . Olen myös tyytyväinen kun saan kahvia/ruokaa laittaessani ja pöytää kattaessani olla muiden tilassa olevien kanssa juttuetäisyydellä, olivat sitten vieraita tai oman perheen jäseniä. Meillä lapsuuden kodissa oli erillinen iso keittiö ja olkkari ja silti siellä häiritsi astianpesukone tv:n katselua, onhan nykyiset koneet sentään hiljaisia vanhanaikaisiin " kyntäjiin" verrattuna!

Vierailija

Mä pidän siitä, että on pieni seinämä just siinä tiskipöydän/suhrausnurkan kohdalla, mutta muuten avoimena tai iiiisolla oviaukolla olohuoneen vieressä.Jos joskus saisin itse piirtää taloni, olis keittiön viereinen tila ruokailuhuone/oleskelu" sali" ilman televisiota.

Hifihuone sitten erikseen.

Ihanaa olis, kun olis iso keittiö, jossa vaikka sellanen penkkisohva ja tilaa..

jos sitten joskusEdellinen rivarikolmio oli kyllä karmee esimerkki siitä kuinka hommta ei toimi.. Lpaset useimmiten olkkarissa, missä muutkin. Makuuhuoneeseemme ei mahtunut kuin sänky, joten tietokonekin olkkarissa ja tv auki, ei kun tuo kanava eikun tuo, kappas vieraitakin tulle ja olis kiva jutella ja joku haluais lukea lehden keittiössä, mutta voi ei, on tiellä kun yrittää siinä nurkkauksessa otimia ja eihän siellä edes saa rauhassa lukeakaan, kun meteliä siellä ja täällä...

että voin ymmärtää ap:n murheen ja varoituksen sanan =)tällä hetkellä noiden väliltä, mutta isommat makkarit ja työhuone erikseen.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat