Minkälaisia juhlia te oikein järjestätte, kun lapset ei kuulu niihin ollenkaan??

Vierailija

Tämän palstan mukaan lapset ei kuulu mukaan häihin, tupareihin, aikuisten synttäreihin, eikä enää näköjään hautajaisiin tai ristiäisiinkään mukaan. Millaisia juhlia teillä oikein sitten on, kun lapsia ei oteta koskaan mukaan? Mitä tekevät ne onnettomat ystävänne, joille ei lapsenvahtia järjesty?

Itse olen ollut lukuisissa juhlissa, ja ystäväpiirimme on siitä kai erikoinen, että lapset ovat luontevasti mukana kaikissa juhlissa. Eikä kenelläkään kyllä olisi mitään paikkakaan, mihin lapset jättää. Hassua olisi pitää jotkut aikuisten kemut, kun omat lapset olisi kuitenkin pakko ottaa mukaan. Eikä kyse ole kyllä ainoastaan lapsenvahdin puuttumisesta, vaan myös asenteesta.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

kukaan ei ottanut alkoholia, ollaan siitä kumma porukka et ei kellekään oikein maistu. No kun miehen muksu oli meillä samaan aikaan niin eka kysymys muksulta oli et mihin hän sit menee kun vieraat tulee? Me oltiin miehen kans hiukan ällistyneitä et tarvisko hänen johonki mennä, eikö voi olla samassa paikassa? ja kyllä hän voi, mutta ei siis ollut tottunut kotonaan moiseen.

Miten lapset oppivat olemaan vieraamassakin porukassa jos ei koskaan sitä saa harjotella?

Vierailija

siis jos ne ovat jonkun kotona. Meillä kun järjestetään vain perhejuhlia, kun ei kenelläkään ystäväpiirissä ole mahdollisuutta lastenhoitajaan. Mietin, mikä olisi toisin, jos lapset ei olisi paikalla.

Vierailija

No ei kai niitä oikeasti kovin usein kotiin jätetä. Moni varmaankin kirjoittaa tälle palstalle niin, koska haluaa ärsyttää. Palstalaisilla kun usein on lapsia.Mutta on toki suomessa ihan liikaa paikkoja missä lapset eivät ole luontevasti mukana. Toivoisin niin suomeen Etelä-Euroopan tavat, jossa lapset ja mummot on mukana ravintoloissa ja kaikkialla.Itse haluaisin käydä kirkossa, mutta en kehtaa lasten kanssa mennä, koska he eivät välttämättä ole hiljaa. En tiedä, koska en ole uskoaltanut edes koittaa.

Vierailija

Ihan nyt vain pikku vinkki, mene sinne kirkkoon!! Kyllähän sinne saa lapset tulla ja pitää ääntäkin. Tuo on nyt vain ihan sun päässäsi tuo juttu... Monissa seurakunnissa järjestetään säännöllisesti lapsiperheille omia messuja, niihin nyt ainakin uskallat mukaan.Nimimerkillä aina lapsen kanssa kirkossa, eikä IKINÄ ole lapsen touhuista kukaan valittanut tai edes pahalla katsonut!!!

Vierailija:

Lainaus:


Itse haluaisin käydä kirkossa, mutta en kehtaa lasten kanssa mennä, koska he eivät välttämättä ole hiljaa. En tiedä, koska en ole uskoaltanut edes koittaa.

Vierailija

mihin " hoitoon" te lapset sitten oikein laitatte? En ole kuullutkaan sellaisesta palkallisesta lapsenvahdista, joka ottaisi lapset omaan kotiinsa hoitoon.

Vierailija

jonka vanhemmat järjestävät juhlia kaveripiirilleen vähintään kerran kuukaudessa. Porukka on kännissä, musiikki raikaa täysillä ja pariskunnan omat lapset nukkuvat samassa kerroksessa kuin mitä porukka bailaa. Lapset ovat siis kotona juhlien aikaan! Ikää heillä on 3 ja 7.

Vierailija

Meidän koti ei ole kaupungissamme ainoa talo, joten lastemme ei suinkaan olla ulkona, jos vietämme juhlia aikuisten kesken kotonamme tai vaikka jossain muuallakin.Mellä esim. isovanhemmat ja kakdet kummit ottavat lapsia myös yökylään (tässä jo 4 eri paikkaa), joten ihan rauha vaan, kyllä lapset sisätiloissa saavat olla.Ja kyllä meidän lapset voivat mennä ko paikkoihin yökylään ilman mitään sen kummempia aikuisten menojakaan. Tänäänkin 5v on menossa kummitädilleen yöksi, ihan muuten vaan!

Vierailija

tai ajankohta sattuu uniaikaan tms. En oikein usko, että esim. kirkonpenkissä istuminen on taaperosta tai isommastakaan lapsesta kovin mielenkiintoista. Sitä joutaa opettelemaan sitten lapsille tarkoitetuissa tilanteissa.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


mihin lapsen voi laittaa hoitoon, jotta aikuiset voi välillä juhlia kunnolla keskenään ilman lapsen hoitoa. Hajoisin, jos ei olisi mitään lapsettomia bileitä. Lapsettomissa häissä tms. en kyllä ole ollut. Ne nyt tapaa olla muutenkin niin puuduttavia juhlia typerine ohjelmineen, että sama se ketä siellä on.
Vierailija

eivät ole lasten juhlia, ainkaan kovin pitkälle iltaan.Meillä on välillä juhlia, joissa lasten läsnäolo on mukavaa ja toisinaan juhlat on vain aikuisille. Riippuu niin paljon juhlien luonteesta. Minä kyllä voin juhlia ilman lapsianikin, enkä koe loukkauksena vaikka heitä ei kutsuttaisikaan. Useisiin juhliin olemme kutsusta huolimatta menneet kaksin, kun jo etukäteen on ollut tiedossa, että tarjolla on boolia tai juhlat jatkuvat myöhään. Eikä lasteni poissaolo ole juhlamieltäni pilannut!

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat