Vierailija

Miten kehitys on edennyt? Meillä tyttö siis aloitti kävelyn vasta 1v 6kk ja nyt 2v 2kk se kyllä sujuu, mutta monissa asioissa on vielä ikätovereitaan kömpelömpi. Ei esimerkiksi osaa hypätä tasajalkaa tai tulla vuoroaskelin portaita ylös/alas. Juoksukin on välillä " huteran oloista" . Pitäisikö siis huolestua? Keväällä tosin käytiin fysioterapeutilla ja sanoi, ettei hätää ole - täytyy vaan " treenata" erilaisia juttuja. Sitä on yritettykin leikin varjolla, mutta mietin vaan, että pitäisikö silti vielä käväistä fysioterapeutilla..

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija:

Lainaus:


Mutta täytyy sanoa etten niin tarkkaan muista miten se kehuítys sen jälkeen on edennyt...emme ole koskaan tarkkailleet mitään hyppimisen oppimisikiä tms. Ihan ok ovat kehittyneet, omaa tahtiaa. Koululaiset ainakin osaavat kaiken minkä ikätoverinsakin :)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän tyttö aloitti puhumisen tosi aikaisin ja nyt se on jo hämmästyttävän sujuvaa. Ikää siis nyt 2v2kk ja kävelemään lähti 1v6kk.

meillä poika oppi kävelemään 1v4kk suunnilleen. nyt on 2v1kk.on hirveän kömpelö, osittain varmaan johtuu siitä että on aikas pullero.... ei hyppää tasajalkaa eikä kulje rappuja kuin nelivedolla. en edes viitsi tehdä vertailuja isoveljeen joka on aina ollut ketterä ja notkea, pienikokoisempikin kyllä...en kyllä ole yhtään huolissani. uskon että poika on kouluikään mennessä ihan yhtä taitava kuin muutkin. ei ehkä edes tule urheilijatyyppiä.. kaikki on erilaisia!!

että toiset oppii aikaisempaan ja toiset myöhempään taidot. meillä myös puhe myöhässä ja oppi puhumaan kunnolla vasta noin 3-vuotiaana.

Liikkuminen ei kiinnostanut, istuin mielummin. Minut tutkittiin kehitysviiveen varalta, mutta todettiin normaaliksi. Edelleen minulla on surkea tasapaino, kyky oppia esim. uusia askelkuvioita tai tansseja, olen hidas ja kömpelö eikä liikkuminen kiinnosta kuin kuntosalin ja uinnin muodossa. Eli varhain tulivat taipumukset esiin, mutta hyvin on elämä silti sujunut :-)

meidän poika 1v5kk lähti vasta kävelemään, joten ei tietoa vielä myöhemmästä kehityksestä. mutta siis ei kaikki ole aikaisia liikkeelle lähtijöitä täällä!

kuten nyt varmaan huomaat niin ette ole ainoa perhe jossa on tällainen pieni LIIKUNNALLISESTI laiskamato =)Meidän poika ei edes puhu. Asiaan saattaa vaikuttaa se, että asumme ulkomailla ja poika käy ei- äidinkielistä päiväkotia. Sanoo sanoja molemmilla kielillä kuitenkin.Mutta muuten niin kauhean älykäs lapsi on. Musikaalinen (musiikin avulla yritän liikuttaa; tanssitaan ja rummetellaan jne..) kyllä ja ihan autohullu =) Tietää paljon asioita, miten asiat kuuluu olla ja mitä niillä tehdään, eli en usko että kyseessä on mikään kehitysvamma. Sormistaan on näppärä. Kysyit, josko poikamme kiipeilee. Ei, hän ei pahemmin kiipeile. Sohvalle könyää, muttei edes yritä hurjia temppuja isonveljen perässä. Nyt kesällä päästään vaipasta pois, sekin varmaan edesauttaaa liikkumista, toivon.Neuvolassa ei olla puututtu pojan tilanteeseen mitenkään, eikä hoidossa. Sen ne sanoi, että poika jaksaa kävellä ihmeen pitkiä retkiä, vaikka on niin pullea ja " nuori" (muut istuu rattaissa).Jaksamisia, hermojahan se vaatii pikkuiselta kun ei vauhdissa pysy mukana, mutta kesällä kaikki helpompaa. saa juosta avojaloin ja ilman paksuja vaatteita. Jospa syksyllä mentäisiin jo lujaa =)

Mun mielestä ei voi kyllä olettaa, että siitä puolen vuoden kuluttua osaisi kaikki samat temput kuin 4-6 kk aikaisemmin kävelemään oppinut. Eli, jokainen taplaa tyylillään. Pitäähän sinunkin ap antaa lapsellesi sama aika opetella vaikeammat asiat kuin muutkin lapset tekevät.Jos muuten näyttää kaikki olevan ok, niin ei huolta :)

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä, välillä vaan huolestuttaa kaikki :). Kysyisin vielä, että kiipeileekö poikasi? Meidän tyttö ei sitäkään tee mitenkään yli-innokkaasti - tai siis on kovin varovainen. Hyvä luonteenpiirrehän tietysti sekin on, mutta tuntuu, että kaikki ympärillä olevat ikätoverit ovat suorastaan apinoita ja :). -ap-

ikätovereitaan kömpelömpi. Esim kun kiipee vaikka liukumäkeen niin on kovin huteran oloista ja muutenkin liikkuminen hitaammanlaista. Kyllä kovin innokas juoksemaan, potkii palloa jne mutta tosiaan ei ihan kyllä ikäisensä tasolla.

oppineet koko ajan puoli vuotta jäljessä " normaalista" kävelyn alkamisiästä ja sitten jossain myöhemmässä iässä kurovat umpeen tuon välin. Mutta aikansa siinä kyllä menee. Ei minuakaan enää mietitytä poikani " hitaus" uuden oppimisessa vaan ajattelen että hän on juuri tuollaisena oma ihana itsensä. Viimeistään kouluiässä kaikki ovat varmasti samalla tasolla kävelyssä ja puheessä yms

Nyt on 2v3kk ja puhuu huonosti: sanat ovat todella epäselviä eikä lauseitakaan muodostu kunnolla. Ei osaa kunnolla syödä itse, ei kävele portaita vuorotahtiin, ei ole innostunut kiipeilemisestä (tuskin kunnolla osaakaan), ei pääse itse hiekkalaatikkoon jne. Eli aika paljon on kehityksestä jäljessä. Mutta toisaalta taas osaa kaikki tavallisimmat värit, lähes kaikki kirjaimet ja kokoaa palapelejä kohtuullisen hyvin (selviää yksin ainakin 20-palaisista). Potalle on oppinut samaan aikaan kuin kävelemään. Eli on monilla alueilla jäljessä, mutta joillakin taas ainakin normaalivauhdissa, ellei vähän edelläkin.

Kiito sinullekin! Onko asiaa kommentoitu neuvolassa? -ap-Vierailija:

Lainaus:


ikätovereitaan kömpelömpi. Esim kun kiipee vaikka liukumäkeen niin on kovin huteran oloista ja muutenkin liikkuminen hitaammanlaista. Kyllä kovin innokas juoksemaan, potkii palloa jne mutta tosiaan ei ihan kyllä ikäisensä tasolla.
Meillä lähti tuetta kävelemään hiukan yli 1v 6kk. Neuvolassa ei oltu huolissaan, mutta luulen että lapsella oli jonkinasteinen hypotonia (lihasten heikkous) " myöhäisen" kävelyn syynä. Neuvolassa sitä ei koskaan todettu, mutta epäilen siksi, kun nuoremmalla sisarella myöhemmin hypotonia todettiin ja hän on kuitenkin ollut aina vanhempaa jäntevämpi ja motorinen kehitys ihan normaalia.

Nyt tuo myöhään kävelemään lähtenyt on kielellisesti erittäin lahjakas 3- vuotias (puhuu sujuvasti kolmea kieltä ja tulee ärrät ja ässat niin kuin aikuisella. Mutta on ikätovereitaan liikunnallisesti jäljessä. Juoksu on vaikeaa ja edes kolmipyöräisellä ajo ei onnistu. Mutta... niin se vain on että kaikista ei tule urheilijoita eikä tarvitsekaan.

Mutta täytyy sanoa etten niin tarkkaan muista miten se kehuítys sen jälkeen on edennyt...emme ole koskaan tarkkailleet mitään hyppimisen oppimisikiä tms. Ihan ok ovat kehittyneet, omaa tahtiaa. Koululaiset ainakin osaavat kaiken minkä ikätoverinsakin :)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat