Vierailija

Tuttavani leuhkii kuinka hänen tyttärensä oppi käymään potalla jo 6 kk iässä. Minä en tätä vaan voi uskoa! Voiko tämä olla mahdollistakaan?

Kommentit (23)

saimme hyvin ennustettua kakan tulon. Puolivuotiaasta tulivat kakat pottaan lähes säännöllisesti, pissojen takia kyllä tarvittiin vaippoja lähes kolmevuotiaaksi :)Pikkuveli taas on aina ollut pikakakkaaja ja toimitus on ohi muutamassa sekunnissa (näin vaippaiän jälkeenkin). Yritimme potatella samalla tavalla kuin isoveljeäkin, mutta hän ei suostunut lainkaan yhteistyöhön, lopulta seisoi tikkusuorana ja huusi suoraa huutoa kun vähän edes vihjattiin potan suuntaan. Kolmevuotiaana hän sitten yllättäen halusi itse potalle ja olikin sitten samantien kuiva. Samanlainen omien polkujen kulkija hän on ollut muissakin asioissa, haluaa tehdä päätökset itse eikä jonkun toisen johdattelemana.

tekee potalle kun satutaan istuttamaan sopivasti. Yleensä herätyksen jälkeen heti potalle ja suuri taputus ja rohkaisu kun tekee pisut sinne. Eihän tämä vielä itse pääse edes siihen istumaan, mutta leikin varjolla pikku hiljaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

jos vanhemmat vie niin oppii kyllä tekemään tarpeensa pottaan ja mahdollisesti oppii varhain kuivaksi ja vähentää näin vaippajätteen määrää ja tulee vanhemmille taloudellisemmaksi....Eikä se selkä puolivuotiaalla tuosta istumisesta mihinkään väänny...ei siellä WCssa kovin kauaa istuta.Meillä opeteltu pottaileen ennen liikkelle lähtö ja mielestäni ollut helppoa...kävelemään oppineen 1v vauhtihirmun on usein vaikea rauhottua potalle!

Potalle lapsi pääsi, kun osasi itse vääntäytyä istumaan lattialla. Lattialla istumiset olivat huomattavasti pitempiaikaisia kuin lyhyet potalla istumiset, joten en jaksa uskoa niiden aiheuttaneen selkävaivoja. Lapsi oppi HETI sen, että pottaan pissataan ja kakataan, hänet kun laitettiin potalle aluksi vain silloin kun oltiin vaihtamassa kangasvaippaa, mutta vaippa olikin kuiva. Minkä ihmeen takia olisin laittanut vaipan takaisin heti kasteltavaksi, kun ne pissat sai " pyydystettyä" pottaan? Nopeasti ja helposti. Joo, vanhempien tarkkailun ja lapsen märkyydenvälttämisen lopputulosta tuo. Miksi lasta ei saisi auttaa siinä, että hän oppii tekemään tarpeensa pottaan? Opetetaanhan lapselle kaikkea muutakin. Pottailun voi tehdä lempeästi ilman että siinä on pakottamista. En näe mitään pahaa siinäkään jos vaippa-aika on lähempänä yhtä vuotta kuin kolmea vuotta.

meillä poika istunut 4kk iästä asti tukevasti sylissä tuettuna ja selkä suorassa.. siitä asti on neuvolassakin sanottu että voi huoletta istuttaa.. eli riippuu lapsen kehityksestä voiko istuttaa vai ei.

ne äidit on laiskoja joiden lapset tarttee vaippoja viel yli 2vuotiaina.

meidän esikoinen aloitti pottailun 6kk ja oppi ilmoittamaan kakka hädän 7kk ja sen jälkeen ei kakkoja vaippoihin tehnyt, kuivaksi oppi 1v6kk

toinen lapsi aloitti pottialun 7kk ja sama juttu kakaa ei vaipasta ole sen koomin tarttenut vaihdella, nyt on 1v5kk ja pissaakin kertoo vaihdellen ja potalle mennään. potalla ei todellakaan istuta kauaa vaan pissat lirahtaa heti samoin kakka tulee pian, potalla istuu max 1min kerralla.

n 5,5 kuukauden ikäisenä ja nyt 7,5kk ikäisenä tietää miksi siinä potalla istutaan. Eli en enää psiitä hoe. Se tuleeko pottaan salista on siten täysin riippuvainen äidin viitseliäisyydestä kiikuttaa ahkerasti potalle.Kyllä ne pienetki lapset vaan ihmeen viisaita on...

Aloin käyttää omaa lastani potalla heti kun oppi istumaan. 1kk päästä (eli 7kk iässä) homma alkoi toimia, eli lapsi ymmärsi mikä homman juju on. Nauroi aina makeasti, kun pissa lirisi pottaan. :)Vaipat jätettiin kokonaan pois 1v4kk iässä, jopa yövaipat (siinä vaiheessa oli jo 1kk ajan ollut yövaippa kuiva).MUTTA se että lapsi oppii aikaisin käymään potalla tai jättää vaipat pois aikaisin, ei vielä kerro mitään lapsen älystä tai oikeastaan juuri mistään muustakaan.

Hitto kun heti pitää heittäytyä puolustuskannalle...Vierailija:

Lainaus:


Miksi lasta ei saisi auttaa siinä, että hän oppii tekemään tarpeensa pottaan?
koska vaippoja ei ollut, oli sideharsoja yms jotka olivat märkinä ikävän tuntuisia. nykyvaipat on pinta kuivia ja miellyttäviä päällä ei lapsella itsellään ole tarvetta oppia kuivakis. eli vanhempien tewhtävä on opetta lapsi potalle. mitä vanhempana aloittaa sen vaikeempaa useimmiten on. eli lapsi potalle kun osaa istua. potalla ei olla kauaa vaan hetki ja kehutaan lasta yhdessä ihastellaan pissoja kyllä varmasti onnistuu ja kuivaksi oppii nopeammin. kolme vuotiaana vielä moni vaippoja käyttää ja se on järkkyä!

Lapsi ei tietenkään sinne itse mene, mutta tietää, mitä siellä kuuluu tehdä. Lisäksi vanhemmat saattavat osata tulkita lapsen viestejä niin, että vievät hänet potalle oikeaan aikaan.Meillä pottailu aloitettiin vasta tuolloin, joten omaa kokemusta ei noin aikaisesta oppimisesta ole.

Maha oli sen verran kovalla ettei saanut vaippaan puserrettua kakkaa, joten pottaan se tipahti melkein heti. :D Mutta se pottailu lopahti joskus yksveesynttäreiden lähettyvillä.

ja siinä, että reilun vuoden ikäisenä kun lapsi jo itsekin tajuaa asiasta jotain pistää lasta potalle.Kyllähän se juu on vanhempien viitseliäisyydestä kiinni, mutta itse en viitsisi alle vuoden ikäistä juuri potattaa koska kuivaksi ei opi kuitenkaan aikaisintaan ennen kuin reilusti toisella ikävuodella oli sitten kuinka pienestä asti käynyt potalla.

Ap:han kyseenalaisti koko jutun.Mieluummin puolustan omia valintojani kuin rupean nälvimään toisten valintoja. Mutta eihän tässä kysyttykään, mitä mieltä on 3-vuotiaina vaipoissa kulkevista :-)Lainaus:


No eipä tuosta tainnut olla kyse, ap vain kummasteli.

Hitto kun heti pitää heittäytyä puolustuskannalle...

Miksi lasta ei saisi auttaa siinä, että hän oppii tekemään tarpeensa pottaan?


* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat