Seuraa 

Miten jos on huulessa... tuli heti ku syntyi. Tyttö jo 5 kk ja vieläkin on. Tuntuu että se vaan kasvaa!

Saisko tietää kuinka kauan on muilla kestänyt, minkä ikäisenä on lähtenyt?

Tuttia ei syö... olisko se esteenä?

Kommentit (6)

Mulla oli lapsena kaulassa mansikkaluomi, joka oli kuin puolikas omena. Sanottiin, että häipyy kouluikään mennessä. Pulleus häipyi, mutta punainen väri jäi ja teininä kaikki kiusasi, että mulla fritsu kaulassa. Jätti tuo sanominen pienet arvet. Tuolloin 15vuotta sitten lääkärit eivät uskaltaneet laserilla tms. ottaa, kun luomi oli henkitorven päällä. Vasta 25-vuotiaana olin ylioppilasterveydenhuollossa sellaisella lääkärillä, joka sanoi että voi paikallispuudutuksessa leikata ihoa pois. Kolme kertaa se vaati, ja nyt on melkein kokonaan pois. Itsetunto on kyllä kasvanut, kun enää ei tarvi pelätä, että joku luulee sen olevan fritsu.

Tämä vaan rohkaisuna, että aika paljon ne lääkärit pystyvät auttamaan, jos luomi ei itsestään kokonaan häviä.

Tyttärelläni (kohta 3 vuotta) on mansikkaluomi huulessa. Se ilmestyi kirkkaanpunaisena pisteenä tytön ollessa muutaman päivän ikäinen, sitten kasvoi pikkuhiljaa nuppineulan pään kokoiseksi. Neuvolalääkäri sanoi että sitä seurataan, jos tuntuu että ei itsestään lähde niin leikataan (tyttö ei muuten koskaan syönyt tuttia, joten siitä en tiedä). Ajan mittaan punainen väri haaleni ja " paukurakin" pieneni. Nyt mansikkaluomi näkyy vielä pienenä kohoumana huulessa, väriltään huulen värinen, joskus ehkä vähän vaaleampikin. Lääkäri on vieläkin sitä mieltä että tulee kokonaan häviämään - tosin ei sitä nytkään huomaa jos ei osaa katsoa. Millään tavalla se ei ole koskaan vaivannut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osoitteeni on krisu9@luukku.com

Olisi todella hienoa tietää vähän enemmän siitä, pahkura huulessa on jo pikkurillin kokoinen. (pyöreys)Ja voit kuvitella kun kaveri on syönyt niin kui iso se imemisen jäkeen on...Kiitosmeillä tytöllä syntyessä mansikkaluomi kaulassa,tänäpäivänä 5v. ja on edelleen. Hiukan vaalennut keskeltä. 5v.lääkärissä todettiin vaan että luomi on ja vaalennut, ei ennusteita koska häippäsee. synnytyssairaalassa veikkasivat että on pois viim. kun tyttö 2v.Joten odotellaan.. lääkärit lohduttavat että laserkin on keksitty jos isompana rupeaa kiusaamaan.

Tyttö nyt 1v. Ihotautilääkärin mukaan tämän jälkeen ei enää ainakaan kasva, nyt voi pienentyä tai poistua (muistelisin kouluikään mennessä) vähitellen kokonaan tai säilyä tuollaisena. Vuoden ikään mennessä luomi voi vielä kasvaa tai jo poistua tai kaikkea siltä väliltä. Meillä on ainakin väläytelty leikkausta yhtenä vaihtoehtona, ainakin jos vaikuttaa näkökykyyn luomen raskautena. Se vaatisi meillä ainakin nukutuksen ja sijainnistaan johtuen ei olisi kovin kevyt toimenpide.Jotenkin maallikkona tulisi sellainen mieleen että jos mansikkaluomessa on ärsytystä, niin helposti luuli ärsyttävän eikä tilantta auttavan. Meillä ainakin mansikkaluomi on pienimmillään aina nukkumisen jälkeen ja jos väsyneenä hieroo silmiään ja siten luomea, niin hitusen " turpoaa" . Eli meidän luomen lisäksi tuo huuli ei kuulosta kovin kivalta paikalta. Kun valitin ihotautilääkärille tuota luomen paikkaa meillä (luomessa), niin tämä totesi että on olemassa vielä yksi hankalampi paikka, joka on nenä...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat