Vierailija

Kommentit (6)

Jos lapsellesi on suunnitteilla kuulolaite, olettaisin että olette jo käyneet parikin kertaa korvalääkärillä. Voisikohan siellä avata suutaan ja esittää näitä kysymyksiä? Ihan heitin vain tällaisen ehdotuksen....

Työskentelen kuulovammaisalalla. Mitenkään yksioikoista vastausta en voi sanoa, riippuu monesta asiasta. Mutta yleensä kun kuulolaitteen saa, se kulkee mukana loppuelämän. Poikkeuksena mm. välikorvavikoja voidaan joissakin tapauksissa leikata, erittäin vaikea-asteinen kuulovika (kuurou) nykyään lähes kaikki saavat leikkauksella asennettavan sisäkorvaistutteen. Mutta siis suurin osa lapsista, jotka kuulolaitteen saavat, käyttävät sitä loppuikänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei kai ne yleensä parane, mutta jos lievä kuulovamma, aikuinen oppii kompensoimaan kuuloaan niin, ettei välttämättä aikuisena käytä kuulolaitetta.Minulle oli shokki kun kuulolaitetta ehdotettiin, mutta se onkin ollut pikkujuttu kuten silmälasit, eikä ongelmia kuten kiusaamista ole ollut. Esikoinen on nyt alaluokilla. Ota yhteytta Kuulovammaisten lasten vanhempien liittoon, netistä löytyy, siellä tietoja vertaistukiperheistä ym. Kuntoustushoitaja on tärkeä ihminen, ota yhteyttä myös häneen.Rohkeutta vaan teille, ja kerro lapselle, että kuulolaite on hyvä apuväline, josta hänelle on iloa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat