Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Junibacken on tuttu jo, taidetaan jättää se nyt väliin. Mutta minne siis, kun aikaa on se yksi päivä, Viking Linen risteilyllä, kesäkuun lopussa?Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Djurgårdenilla paljon nähtävää, mm Skansen, vesimuseo, Vasa-varvet.Livrustkammaren linnan kupeessa, entisaikojen kuninkaiden varusteita, mm hevoskärryt ja (no, minkäikäiset lapset?) murhatun kuninkaan verinen paita.Medeltidsmuseet on kiva keskiaikamuseo lapsille, suosittelen. Vahdinvaihto linnan pihalla klo 12.00. Hevoskärryajelu vanhastakaupungista Riddarholmenille, Riddarholmin kaunis rautakirkko missä kaikkien kuninkaiden haudat ovat....

Oli jo omassa lapsuudessani suosikkipaikka ja omatkin lapset haluavat aina sinne.Siellä on ties mitä eläimiä ja isoissa tiloissa. Pääsee käymään sisällä vanhoissa taloissa, pajoissa, lahinpuhaltamossa, suutarissa, kyläkoulussa jne.

Joka paikassa on asianmukaisesti pukeutuneita oppaita, jotka ihan oikeasti tekevät työtään. Esim. museokaupassa myydään oikeasti, lasihytissä tehdään oikeita lasitöitä, suutari korjaa kenkiä ihan työkseen... Myös ravintolat ja kahvilat ovat tosi kivoja ja idyllisiä. Lapsille se on ihan satumaailma, tuntuu kuin oikeasti olisi hypännyt 1800-luvun ruotsalaiseen kylään tai pikkukaupunkiin.Alue on tosi laaja, kannattaa pikkusen valita, mitä haluaa nähdä.

Auttais kuin ois vähän etukäteisinfoa enemmän.Vasa Museet on meidän perheen hitti, tosin meillä on poikia, jotka näköjään rakastavat tykkejä ja kanuunankuulia ja ritarihaarniskoja. Ja luurankoja. Serkkutytöt sen sijaan ei innostunu ko. mestasta yhtään.Skansen on hyvä, siellä on Tropicarium, jossa krokotiileja yms. Eläinpuisto, jossa karhuja, hirviä, ilveksiä yms. ja lisäksi huvipuistopalvelut, että kaikkea pitäis olla kaikille. Alue on suuri, että jos lapset on pieniä, rattaat mukaan vaikka normaalireissuilla ette niitä enää käyttäisikään.

ja sitäpaitsi se aukeaa vasta kolmen maissa iltapäivällä. Skansen on hyvä, bussi 47 T-centralin nurkilta Åhlensia vastapäätä. Sama siis millä menitte Junibackenille. Siellä oltiin viikko sitten ja eläime oli sulosia! lasinpuhallusta nähtiin myös. Jos lapset on kiinnostuneet tekniikasta, tekniska museet vois olla hyvä, maturhistoriska on tosi iso ja siellä kuluu kyllä kokopäivä ja on kaikkea ihmisestä mineraaleihin ja dinosauruksiin. Cosmonovan jättäisin siellä völiin ellei lapset ole ruotsinkielisiä. Yksi aivan ihana paikka oli Fjärilshuset, sinn on vähän enempi matkaa mutta vappna lentelevät perhoset, lehdenleikkaajamuurahaiset ja muut ihmeet kyllä kannattaa käydä katsomassa - ja siinä lelukaupassa piipahtaa matkalla laivaan jos viittii...

Se on kohtalaisen lähellä silja linen satamaa ja aivan mahtava paikka!

Perhemaksu 120kruunua eli 12e ja rahalle saa todellakin vastinetta.

Paikka on kuin heureka, mutta huomioon on otettu myös pienet lapset, sillä siellä on iiiiiso halli täynnä pienillekin sopivia (omani 1.5v nautti) touhuja, hauskasti lapsille suunnattuun malliin toteutettua " tekniikkaa" eli liusuja, " puhelinputkia" ja kaikkea hauskaa tutkittavaa.

Kaikkeen saa koskea ja kaikkea saa kokeilla.Isommille robottisali jossa voi kokeilla kaikkea kivaa, vanhoja höyrykoneita ja autoja, tv studio jossa voi pukeutua ja tehdä oman tv-ohjelman ja vaikka mitä muuta!Ainoa huono puoli paikassa on että ravintola on aika... hmmm... surkea, eli omat eväät kannattaa pakata mukaan!Käymme täällä pian 2v, 4v ja 6v lasten kanssa vähintään kerran vuodessa ja joka kerta on yhtä kivaa!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat