Vierailija

tuleeko esikoiselle hylätty olo kun imetän vauvaa ja vauva vie niin paljon huomiota alussa. tälläiset asiat huolettaa kovasti:/ kuinka kauan n. 2 vuotiaalla menee että tottuu vauvaan? esikoinen täytti juuri 1 ja nyt mietitään kakkosen yrityksen aloittamista.

Kommentit (17)

kun vauva syntyi ja on mennyt TODELLA hienosti. Eivät ole olleet yhtään mustasukkaisia tähän mennessä. Minusta on kiva kun suuremmat lapset jo ymmärtävät puhettakin hyvin ja heistä on paljon apua kaikessa. Mm. ovat jo hyviä viihdyttämään vauvaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Meillä eka lapsi syntyi luomuna ekalla yrittämällä ja nyt tutkimuksien ja keskenmenon jälkeen yritämme, että saisimme joskus kauan kaivatun " kolmosen" (kakkonen on keskenmennyt ja siunattu taivaaseen).Oman surun lisäksi minua surettaa todella kipeästi sekin, voinko antaa lapselleni sisaruksen - ikäerosta viis.Esikoiselle pikkusisaruksen syntymään joku psykologi on verrannut vanhempien avioeroa vastaavaan kriisiin. Alussa voi olla mustasukkaisuutta ja huomionhakua, mutta kyllä se plussaksi kääntyy. Mitä enemmän lapsella on läheisiä ihmisiä, sen parempi. Sisarus opettaa monia asioita ja antaa rakkautta!Meillä ikäeroa on 2v8kk ja voin sanoa, että aluksi oli TOSI vaikeaa (meillä vauva on joutunut kokemaan läpsäisyjä yms.). Mutta nyt kun vauva on 11 kk alkaa sisarusten välillä olla välittämistä, leikkiä yms. Esikoinen on jo aika pitkään sanonut rakastavansa pikkusiskoa!

Okei, aina ei voi tietenkään sitä itse päättää, mutta tosiasia kait on, että pikkusisaruksen syntymä on esikoiselle AINA kova paikka. Mutta siitä vaan on selvittävä. Mieheni vanhemmat kärsivät sekundäärisestä lapsettomuudesta toista yrittäessään ja ikäeroksi sisaruksille tuli lopulta yli 6 vuotta. Anopin mukaan se oli liian pitkä ikäero (olisivat halunneet lyhyemmän), mieheni riehui ja häiritsi vauvan hoitoa. Oli pistetty johonkin kerhoon, että saisi vaihtelua ja omaa tekemistä ikäistensä kanssa. Sielläkin oli purkanut pahaa oloaan riehumalla ja riekkumalla.

eli TODELLA hienosti on mennyt, vaikka esikoisemme oli saanut kaiken huomiomme. kotihoidossa ollut ja isäkin ollut vuoden kotona hänen kanssaan, eli oletimme hänen olevan todella mustasukkainen. Uskon. että vanhemmat voi omalla käytöksellään ainakin aika paljon tehdä.T. kuutonentsemppiä vaan raskautumisyritykselle!!

isoveli oli aivan mielissään veljästä,mielällään hoitaisi eikä ole yhtään mustasukkainen. Mitä pitempi lasten väli sen vaikeampi vanhemmalle.

mutta varmasti tunsi jäävänsä välillä toiseksi. Meneehän jo imetykseen ja muuhun hoitoon aikaa. Mutta toisaalta vauva nukkui paljon ja sinä aikana ehtii touhuta esikoisenkin kanssa.Jakaminen kuuluu kuitenkin elämään! Ja varmasti esikoinen saa enemmän kuin mistä jää paitsi!

Autteli mielellään vauvanhoidossa. Ei ehkä vielä " ymmärtänyt" olla mustasukkainen. 2 vuotias varmaan osaa olla jo mustasukkainen toisella tavoin, tämä meilläkin on mahdollisesti vielä edessä.

nyt meillä on tyttö 2,5 v ja poika 2 kuukautta. Ihanasti on mennyt. Huomiota on riittänyt molemmille. Ihan samanlailla olemme edelleen esikoisenkin kanssa, eli siis hyvin paljon!tietoisia ratkaisuja olemme tehneet paljon, eli nukumme kaikki edelleen samassa huoneessa ettei esikoista " dumpattu" omaan huoneeseensa. Tyttö saa hoitaa paljon vauvaa. välillä hän sanoo että äitillä ja isillä kaksi vauvaa, ja sitä hän saa haluamansa mukaan olla. Halauksia jasuukkoja riittää päivän mittaan.Tällä hetkellä en osaisi kuvitellakkaan elämää ilman tuota ihanaa vauvaa. tyttökin sanoo joka ilta että vauvalle pusu ja rakastaa vauvaa.. eli tärkeä on hän sillekkin.Elämme elämämme ihaninta aikaa! :)suosittelen!!( ja todellakin mietin ihan smoja asioita ihan hirveästi ennen raskautta..pelkäsin, mitä esikoinen " menettää" , mutta hänhän vain saikin! )* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat