Vierailija

Kommentit (17)

Tavallisimmin ns. polikliinisten synnytysten jälkeen vanhemmat tuovat vauvan lastenlääkärin tarkastukseen 3 vrk iässä, koska vasta silloin ilmenevät tietyt sydänviat, kellastuminen jne.

lh

Siis oppiiko synnärillä sellaiseksi, että heti pystyy sanomaan, että tää vauva on 1päivän ikäinen, tää 3päivän jne.?Pystyykö painonkin arvioimaan heti sylituntumalla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhehuone varataan yleensä perheen ympärivuorokautisen käyttöön sitten osastolla. Isä ja äiti yhdessä hoitavat lasta, molemmille on sängyt ja ateriat. Lasten mukanaolo riippuu sairaalasta ja perhehuoneen saanti osaston paikkatilanteesta. Isältä menee myös maksu. Voi olla myös oleskelutiloja, jossa voi olla perheen vieraillessa.

lh

Ikävähän tilanne on aina, kun lapsella todetaan jotakin poikkeavaa. Suurin osa vanhemmista suhtautuu asiallisesti joskin surren, osa purkaa surunsa kiukkuna henkilökuntaan alkushokissa. Kaikenlaista on näetty ja koettu.

lh

Luin taannoin jotain artikkelia missä kerrottiin miten " osastolla kiinnitettiin huomiota siihen ja siihen" ... Tuli heti mieleen että miten vaikea tilanne tuo on henkilökunnalle, miten vanhemmille oikein kerrotaan epäilyistä! Onko kukaan koskaan hermostunut?

Jos ei ulkoisia epämuodostumia tai poikkeavuuksia ole, hälytyskello soi jos lapsi on huonon väärinen(kalpea, sininen,harmaa) ilman selvää syytä, vapisva, hikoava, kouristeleva, poikkeuksellisen jäykkä tai veltto, huono syömään, matala lämpö, verensokeri, kosketusarka. Mikään noista ei siis kuulu normaalin vastasyntyneen piirteisiin ja asiasta voisi kirjoittaa vaikka miten pitkään. Tämä lyhyt tiivistelmä.

lh

En ole lastenhoitaja, mutta onhan joissakin sairaaloissa myös niitä synnytyksiä että pääsee samana päivänä kotiin? Ainakin niin olen lukenut.

Itse lähdin toisen synnytyksen jälkeen seuraavana päivänä kotiin. Halusin lähteä ja vauva tarkastettiin jo päivän vanhana. Tunnen kolme muutakin äitiä jotka ovat saaneet lähteä vuorokauden ikäisen vauvan kanssa kotiin.

Edellyttää tietenkin että kaikki on kunnossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat