Seuraa 

Miten ja mitä teillä 4 kk ikäiset vauvat syövät? Äidinmaitoa, äidinmaidonkorveketta, vellejä, soseita?Meidän vauva on pelkällä äidinmaidolla, syö tiheään sekä päivällä että yöllä. Kohta kai pitäisi alkaa miettimään lisäyksiä ruokalistaan :)

Kommentit (7)

Poikamme söi kasvissosetta kerran päivässä ja hedelmäsosetta kerran, sekä lisäksi imetin lukemattomia kertoja päivässä ja pari kertaa yöllä. Kiinteät aloitettiin jo hieman ennen 4 kk ikää, koska poika söi muutaman tunnin välein ympäri vuorokauden ja minä en enää jaksanut. Kyse ei ollut mistää tiheän imun kaudesta vaan poika oli koko ajan syönyt tiheästi ja tahti senkun kiihtyi. Poikamme painoi nelikuisena jo noin 8 kg. Poika myös pukli täysimetyksellä todella paljon ja minulla meni koko päivä imettäessä ja pukluja siivotessa. Kiinteät kun aloitettiin niin syömistahti alkoi hieman harventua ja pulauttelu vähentyä. kiinteiden aloituksen myötä meillä pojan painonousu alkoi tasaantua ja nyt 9,5 kk iässä poika painoi enää (siis verrattuna aiempiin mittoihin) 10 715 g. Aloitettiin kiinteät perunalla ja maissilla sekä hedelmistä persikalla ja aprikoosilla. Uusia makuja otettiin mukaan aika tiheää tahtia, koska poika oli innostunut syömisestä eikä allergioita ilmennyt.

Tyttö on reilut 4 kk ja kasvanut tähän saakka tosi hyvin. Syö päivällä 2-3 tunnin välein, yöllä kolmesti. Näin jatketaan puolen vuoden ikään, jos ei ongelmia ilmaannu. Tuota syömistahtia en siis pidä mitenkään ongelmana :)Anlii + tyttö 4 kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyttö 4kk ja syö 2-3 jopa 4 tunnin välein päivisin ja yöllä 1-3krt.Hyvin oli kasvanut kun mitattiin 4kk neuvolassa.

Näin jatketaan kunnes tyttö ilmoittaa tarpeestaan lisämurkinalle:)

Vell@ ja neiti 4kk+päiviä muutama päälle

Meillä tyttö 4,5 kk ja pelkällä rintamaidolla vielä mennään. Päiväsaikaan tyttö on rinnalla n. 3 tunnin välein ja yöllä tankkaa kahdesti. Vauva on kovin tyytyväisen oloinen, joten kaipa rintamaito on vielä ihan riittävää apetta hänelle. Viimeaikoinen olen tosin miettinyt, tuleekohan maitoa tarpeeksi, kun rinnat ovat niin kovin " tyhjän" oloiset... Mutta koska tyttö tyytyväiseltä vaikuttaa, niin kaipa sitä riittävästi tulee!Olen ajatellut täysimettää sen suositellut 6kk - tietysti vain siinä tapauksessa, että tyttö pärjää hyvin pelkällä raintamaidolla. 4kk neuvolassa painokäyrä oli hiukan lähtenyt laskemaan, joten jos sama linja jatkuu 5kk neuvolassa, niin kaipa sitä on sitten alettava kiinteitä maistelemaan hiukan varhaisemmin... Mutta ainakin sinne viiteen kuukauteen mennään näillä eväillä!

ja täysimetyksellä mennään (toivottavasti 6 kk ikään asti). Päivällä kaveri syö n. 5 kertaa kunnolla ja sen lisäksi muutamat pienemmät huikat. Yöllä hän ei tavallisesti tällä hetkellä syö (nukkuu n. klo 22-07). Uskon, että yösyömiset saattavat vielä palata kuvioihin ennen tuota 6 kk ikää, mutta eipä tuo haittaa.

syö korvikemaitoa (tällähetkellä almiron pepti), 1 kasvissoseateria ja 1 hedelmäsosateria. Velli kuvioihin sitten taas jos ei maitoallergiaa.

Syö 1-2 kertaa yössä.

Tyttö 4kk neuvoalssa 7500g ja 67cm.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat