Seuraa 

Ostin käytetyn Reimatec-välikausihaalarin. Haalari oli kuin uusi, ainoastaan polvissa näkyi valoa vasten katsottuna vähän karheutta. Peppuosassa ei edes sitä.Olin erinomaisen tyytyväinen, kunnes kokeilin vedenpitävyyttä... ensimmäinen ylläri oli, että päälliskangas kastui. Aikaisemmissa Remu-haalareissa vesi jäi helmeilemään kankaan pinnalle. Toinen ylläri oli se, että saumankohdista vettä tihkui hieman läpi vuoreen. Tosin suihkutin haalaria suihkulla (pepusta alaspäin), joten vedenpaine oli varmasti rankempi kuin sateessa ulkona.Haalari näyttää siltä, ettei sitä ole edes pesty (pieni koko, kevät -05 malli), joten luultavasti hoitovirhekään ei voi selittää ym. juttuja.Onko siis kyse vain Reimatecin ominaisuuksista?! Ei kyllä vakuuttanut tuohon Remu-haalariin verrattuna...Kommentit (6)


Eli ostin käytetyn mutta todella siistin haalarin.. no, se oli kyllä siisti puku, Mutta vuosi kuin seula. Suihkutin sen suihkussa normaalilla paineella ja meni ehkä 30 sekuntia ja vesi tuli suoraan puvun läpi vuoreen. Siitä oli siis pesemällä liikaa ja väärin saatu kosteussuoja olemattomaksi, näinkin voi käydä..

Otin testiin 6v vanhat Remu Waterfree Easytecit, joista polvien kohta on lähes puhkikulunut. Ovat kolmannella lapsella, enkä ole enää paljon säälinyt noita pestessä ja kuivatessa (en nyt kuivausrumpuun kuitenkaan laittanut). Mutta 60:n asteen pesussa ovat kyllä olleet ja pintaakin olen pyyhkinyt jollain vahvemmalla, kun yritin saada autosta tarttunutta likaa irti.Testasin vielä myös kolmella lapsella olleet Rasavil-haalarit, vielä vanhemmat kuin tuo ym. Remu WE, mutta vähän siistimmät (pienempi koko -> lievempi käyttö).Remussa pepun kohdalta tuli vähän kosteutta läpi, polvien ja sivusaumojen kohdalta ei. Mutta anyway, näitä on siis pesty ja pidetty oikein urakalla kolmen lapsen voimin, eivät ole varmaan kuuteen vuoteen vielä levänneet yhtään talvea. Samoin kävi tuon Rasavil-haalarin kanssa, peppusauma tihkutti, sivusaumat+polvet pitivät. Kangas kyllä kastui samoin kuin Reimatecissäkin.Silti pitivät tuota vajaan vuoden ikäistä Reimateciä paremmin.

No joo, olen vähän kärttyisä >:/, kun uskoin tehneeni mainion ostoksen ja nyt ei kyllä näytä siltä. En kyllä ymmärrä miten nuo haalarit on saatu tuohon kuntoon :-O. 95 asteen liuotinpesu ja kuivausrumpu?! Luulisi, että se näkyisi jo lapuissakin.Minulla on ilmeisesti ollut hyvä tuuri näiden aikaisempien käytettyjen vedenpitävien haalarien kanssa. En tiedä onko haalarin eri valmistajalla mitään tekoa näiden ongelmien kanssa, mutta ei tämä kyllä rohkaise satsaamaan uusiinkaan Reimatec-haalareihin.Kun ovat käytettynä ostettu, niin en taida kehdata niitä Reimallekaan lähettää tutkittavaksi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eli suihkutin tuon käytettynä ostetun Reimatec-haalarin kanssa samanikäisen oman Remu Waterfree-haalarimme. Ei tullut vesi läpi, vaikka pidin suihkua ihan kiinni ulkosaumassa.

Kyllä uusissa Reimateceissä vesi jää helmeilemään haalarin pintaan. Vähän kuluttuaan kangas kyllä kastuu pinnasta, mutta ei meillä ole koskaan päästänyt vettä lävitse asti, ei edes saumoista. Keväälläkin loskakeleillä pojan haalari näytti litimärältä, mutta poika ja haalarin sisäpuoli olivat täysin kuivat.Tuossa teidän haalarissanne siis on joku vika. Joko se on alunperin ollut viallinen tai sitten sitä on mahdollisesti pesty tai kuivattu väärin. Väärä pesu- ja kuivauslämpötila pilaavat juuri nuo kosteussuojaominaisuudet - ehkäpä saumojen teippaukset ovat irronneet. Sehän ei varmaankaan aina näy ulospäin, joten haalari voi näyttää ihan hyvältä, mutta ominaisuudet ovat mennyttä. Voisi varmaan kysyä Reimalta voisivatko he tutkia, mikä haalarissa on vialla. Valmistusvirheen varmaan korvaavat, mutta väärästä hoidosta johtuneita vikoja tietysti eivät.

Ainakin Softcarella on mm. suihke, joilla saa kosteutta hylkivän pinnan kankaaseen. En ole itse käsitellyt Reimatecciä tms. tuolla, mutta kokeilin kerran yhteen tuulikangastilkkuun, ja sen jälkeen kangaspala hana alle. Yllättävän hyvin piti vettä (vesipisarat vaan helmeilivät pois pinnalta), jonkin ajan kuluttua rupesi sitten tihkumaan vähän läpi.Tuo suihke ei muuta kankaan tuntua tai hengittävyyttä, joten ei sen kokeilemisesta mitään haittaakaan ole. Tuollainen vastaava käsittelyhän on myös niissä Reimateceissä uutena, mutta kuluu pesujen myötä pois.

Keskustelen itseni kanssa, koittakaa kestää :D.Voikohan tuota pintaa käsitellä millään kyllästysaineella? Onko kellään kokemuksia, tietoa tms.?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat