Vierailija

Anna ohjeesi, kiitos!

Sivut

Kommentit (30)

Kuumaan jauhelihaan imeytyy mausteet hyvin esim. suola.



Minulle ruoassa on tärkeää hyvä maku ei se että sen voisi valmistaa pikapikaa. Pikapanotkin on minusta tylsiä tykkään nautiskella.

Lainaus:

Kotitalous oli ainakin ennen vanhaan pakollista yläasteella!!!

Help!!!




...että tällä(kin) palstalla on monia, jotka eivät esim. ole käyneet koulua Suomessa tai jos ovatkin, ovat jo vuosia tai vuosikymmeniä asuneet ulkomailla tekemättä jotain ruokaa, jota ovat köksäntunneilla tehneet?



Ei se ole mikään elämäntärkeä asia osata tehdä makaroonilaatikkoa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotitaloustunnilla ja useimmissa ohjeissa keitetään. Aivan turhaa vaivaa. Aina on muutenkin sata rautaa tulessa kotona, joten kyllä helpottaa kun edes yksi vaihe vähenee. Ja tietenkin laitan aika paljon munamaitoa - niin paljon että peittyvät. Eilen tein viimeksi, ja kyllä oli helppoa, kun ei tarvinnut liata kuin yksi paistinpannu + vuoka. Meillä ainakin kelpaa kaikille.

5dl makarooneja ->keitä kypsiksi

2 sipulia (tai 1 jos iso) ja 400g jauhelihaa -> paista kypsiksi

mausta valkopippurilla ja paprikajauheella (plus suola jos haluat)

2 munaa ja 6dl maitoa -> sekoita hyvin

Yhdistä kaikki aineet vuokaan, päälle korppujauhoja

175 astetta ja tunti, voi mennä vähän ylikin (1,5h?).

Makaronit kannattaa keittää lihaliemessä lähes kypsiksi. Jätetään vähän purutuntumaa koska ne turpoaa vielä uunissa. Jos keität makaronit tavallisesti 12 minuuttia niin 7 minuuttia on ok.



Jos makaronit keitetään liian pehmeäksi laatikosta tulee epämiellyttävää lötköä.



Lihaliemessä keittäen makaronit on maukkaampia.



Makaronilaatikkoon kuuluu ruskistettua jauhelihaa ja kuullotettua sipulia. Jauheliha maustetaan pippurilla ja suolalla käytä myös paprikajauhetta.



Munamaito 7 dl maitoa 3 kananmunaa johon liuotat vielä lihalimikuution tai pari (suolaa ei välttämättä tarvita) tarkista maku, munamaitoon voit vielä pyöräyttää mustapippuria myllystä ja lisätä paprikajauhetta.



Voitele uunivuoka, laita kerros makaronia ja sitten jauhelihaa taas makaronia, kuitenkin niin että makaronikerros tulee päällimäiseksi.

Jos lihaa jää päälle ne tahtoo palaa.



Pinnalle ripotellaan ohut kerros korppujauhoja.



Laita vuoka uuniin jonka olet lämmittänyt 200 asteeseen.

1 tunti on sopiva paistoaika.

400 g jauhelihaa

1 tl suolaa

½ tl aromisuolaa

5 dl makaronia raakana

8 dl maitoa

2 kananmunaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria



Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se. Laita voideltuun vuokaan makaronit raakoina ja paistettu jauheliha. Riko kananmunat ja sekoita ne maidon, suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos vuokaan. Munamaitoa saa olla niin paljon, että se reilusti peittää makaroni-jauhelihaseoksen. Paista 180 asteessa noin 40-60 min.

Oikeasti olen vielä ihan hyvä kokki ja teen vaikka mitä ihania ruokia, mutta nää perinteiset laatikot ja keitot... Niitä vaan ei tule tehtyä ikinä. Mutta aikomus on opetella, tuskin ne kovin vaikeita on, kun on ohje :)



Ap



joka kyllä on käynyt ne pakolliset köksät, mutta on tässä vuosikymmenten aikana vähän hiipuneet ne mielikuvat :)

+ sipulit vuokaan?? Ei mitään munamaitoa?



En ole ikinä tehnyt makaronilaatikkoa, mutta muistelen että äiti laittoi keitetyt makaronit ja sit sen munamaidon??



Pliis olisko jollain hyvää ohjetta?

Lainaus:

No, tässä tosi hyvän makaroonilattikon ohje summittainen



laita makaronit kiehumaan ja anna kiehua kunnolla pehmeiksi

kuullota sipuli (saa olla aika paljon) ja paista sitten jauheliha

kaada vuokaan makaronit ja jauheliha-sipuliseos, suolaa, pippuria

päälle munamaito esim. 7 dl punaista maitoa ja 3 kananmunaa

175 asteessa tunti tai puolitoista

siirrä kannen alle vetäytymään, niin pehmenee vielä

Siitä riittää hyvin meidän 4-hengen perheelle. Jauhelihaa maustan usein sipulilla, suolalla , currylla, paprikajauheella ja ripauksella valkopippuria.

No, tässä tosi hyvän makaroonilattikon ohje summittainen



laita makaronit kiehumaan ja anna kiehua kunnolla pehmeiksi

kuullota sipuli (saa olla aika paljon) ja paista sitten jauheliha

kaada vuokaan makaronit ja jauheliha-sipuliseos, suolaa, pippuria

päälle munamaito esim. 7 dl punaista maitoa ja 3 kananmunaa

175 asteessa tunti tai puolitoista

siirrä kannen alle vetäytymään, niin pehmenee vielä

Lainaus:

Raaka makaroni vaatii enemmän nestettä ja kuivuu kovaksi kerrokseksi laatikon pinnalle.



Resepti on siinä makaronipaketin kyljessä.

Ja raaoista makarooneista olen itsekin tehnyt välillä, kypsyvät hyvin kunhan munamaitoa on tarpeeksi. Ja munamaito on muuten se perinteinen, nämä liemi/vesijutut ovat kalorikammoisten keksimiä. Aito makaroonilaatikko tehdään nimenomaan munamaitoon!

Lainaus:

Lainaus:

No, tässä tosi hyvän makaroonilattikon ohje summittainen



laita makaronit kiehumaan ja anna kiehua kunnolla pehmeiksi

kuullota sipuli (saa olla aika paljon) ja paista sitten jauheliha

kaada vuokaan makaronit ja jauheliha-sipuliseos, suolaa, pippuria

päälle munamaito esim. 7 dl punaista maitoa ja 3 kananmunaa

175 asteessa tunti tai puolitoista

siirrä kannen alle vetäytymään, niin pehmenee vielä

munattoman laatikon teen usein raaoista makaroneista. Kannattaa joskus kokeilla, on hyvää vaihtelua tavan makaronilaatikolle :)

Eli:

5 dl makaroneja

1l lihalientä

400 g jauhelihaa

sipuli

1 prk tomaattimurskaa

½ pkt koskenlaskija-sulatejuustoa



Ruskista jauheliha ja sipulit, mausta oman maun mukaan. Laita uunivuokaan raa¨'at makaronit ja kiehuva lihaliemi ja muut ainekset sekaisin, päällimmäisiksi juustot. 200 asteiseen uuniin tunniksi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat