Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kommentit (19)

no pikkuvauvat usein paskoo monta kertaa päivässä, mutta mitä lähemmäs vuoden ikää tullaan, sitä harvemmin tarttee vaihtaa. Minä olen n. puolen vuoden iästä lähtien vaihtanut 3-4 kertaa päivässä. Minusta vaippa saa tulla täyteen ennen kuin se vaihdetaan.usein menee niin että aamulla ollaan yövaipassa n klo kymmeneen kun ollaan syöty aamupala, sitten vaihdetaan. Seuraavan kerran vaihdetaan lounaan jälkeen kun lapsi on kakannut (n. klo 1-2). Sitten lapsi nukkuukin 3-4 tunnin päiväunet, jonka aikana harvemmin tulee mitään. Sitten ehditään olla kolmisen tuntia hereillä, jonka jälkeen vaippa vaihdetaan ennen kuin mennään nukkumaan. Se neljäs vaippa menee jos tulee kakka väärään aikaan, tai jos lähdetään jonnekin ihmisten ilmoille, jolloin usein vaihdetaan ylimääräinen kerta " näön ja hajun vuoksi" .

Meillä vaihetaan aamulla eka kun herätään.

Toka kun tulee aamupalan jälkeen kakka.

Kolmas kun mennään ulos.

Neljäs kun tullaan ulkoa ja aletaan päiväunet.

Viides päikkyjen jälkeen ja mennään ulos.

Kuudes kun ollaan oltu hetki sisällä ja aletaan syömään.

Seittemäs kun mennään nukkuun.Sitten ylimääräsiä tarpeen mukaan -siis jos kakkaa useammin.Tosin meillä on nyt vanhemmalla kuivaksi harjottelua joka tarkottaa et kun ulkoa tullaan päivällä sisälle ja samoin yövaippa kun otetaan pois niin ollaan ilman vaippaa ja juostaan potalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile joskus vaippaa kädellä pinnasta, kerttikset ovat todella pintakuivia ja suunniteltu niin ettei bakteerihyökäys iske joten taloudellisesti ja EKOLOGISESTI ajateltuna on järjetöntä vaihdella jatkuvasti. Kakka tietysti aina vaihdettava. On totta että vanhustenkin vaipat on suunniteltu niin ettei niitä pidä vaihdella kovin usein (tena luennolla mukana ollut). Sama valmistaja siis tenalla ja liberolla.Kätilö sanoi jo synnärillä ettei pienellekkään vauvalle tarvi vaihdella vaippaa öisin ellei siellä ole paksumpaa. Aina tietysti vaihdettava kun valskaa. Siis imetyksen jälkeen takaisin omaan sänkyyn nukkumaan.Olen ollut useilla osastoilla töissä ja kyllä ne vaihdetaan aina kun tarve vaatii. En ole missään nähnyt että potilaita makuutettaisiin märissä vaipoissa tietoisesti!

mä en koskaan vaihda vaippoja noin usein, ellei ole kakat tulleet useemmin.

Jos siis on pelkkä " pissapäivä" niin vaihdan ehkän 4 kertaa eikä todellakaan ole liian harvoin.

vaan eipä siinä mitään, varmaan lasten pissamäärissäkin on eroja.meillä vaihdetaan kuudesta kahdeksaan kertaa päivässä (suunnilleen). lapsi on juuri täyttänyt vuoden. ihan pienenä vaihdettiin ainakin kymmenen kertaa päivässä. ei odotella että vaippa olisi ihan läpimärkä ja " täynnä" , vaan saatetaan yhdenkin pissan jälkeen laittaa uusi, jos sattuu hyvään saumaan (esim. ollaan muutenkin vaihtamassa vaatteita tms.).

Yks yöllä ja aamukakan jälkeen uus. Ennen tai jälkeen päikkäreitten taas vaihto, riippuu kuinka märältä tuntuu. ja sit taas yöks uus.

Taaperon (1v7kk) vaippa vaihdetaan kolmesti päivässä: illalla ja aamulla sekä päiväunille mennessä. Käyttää siis vaippoja ainoastaan nukkuessa, muuten käy potalla. Myös ulkoillessa on vaippa, mutta se sama vaippa on vielä päiväunille mennessä, koska lapsi nukahtaa ulkoilun päätteeksi vaunuihin.

Pienemmän (2kk) vaippa vaihdetaan 0-2 kertaa yössä (riippuen, onko tullut kakkoja, harvemmin kyllä tekee kakkoja yöllä) ja päivällä n. 5-7 kertaa, riippuen kakkojen määrästä.

Minusta se on kidutusta. Vanhuksillakin on herkkä iho. En olisi voinut kuvitellakaan omalle vauvalleni kahta vaippaa. Mutta joissain paikoissa halukkaat vanhukset eivät saa edes istua joka päivä, kun ei viitsitä auttaa geriatriatuoliin. Hyvä, että heidän hoitoonsa kiinnitetään huomiota myös. Huonokuntoisia vanhuksia pitää hoitaa yhtä huolellisesti kuin vauvoja.

Vierailija

Omalle vaihtanu aina kun on pissaakin, ei tosiaan pidä oottaa kun on täynnä! Lapsi on vuotiaasta kakkaillut pottaan ja 2vuotiaana oltu päiviä ilmankin vaippaa, päiväkoti kyllä hidastanut hommaa, kun eivät kerkee niin paljon vahtaamaan. Ei sitä jalkoväliä pidä hautoa eritteissä.

Vierailija

Aina kun herää ja aina ennen kuin menee nukkumaan. Pidän aika paljon kotona ilman vaippaa ja olen käyttänyt lavuaarin/pytyn päällä jo 3-4 kuukauden ikäisestä lähtien aina vähän syömisen jälkeen, ennen ulos lähtöä (silloin laitan vaipan) sekä ennen nukkumaan menoa (laitan vaipan) samoin jos lähdetään jonnekin kylään, neuvolaan, kaupungille tms. (laitan vaipan) mutta ennen noita käytän kuitenkin käsivarsieni varassa ja usein pissa tuleekin, joskus kakkakin. Vanhempi oli jo 1,5 vuotiaana niin kuiva ettei tarvinnut yöllä vaippaa ja jos lähdettiin jonnekin niin sittenkin vain vaihtohousut.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat