Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

perheen jokainen kutsuttu jäsen tavallaan " kasvattaa" lahjan arvoa, vaikka kyse olisi pikkulapsista. Jos menemme miehen serkun häihin ja sinne on kutsuttu me vanhemmat + kolme yhtettsä lasta+ 2 teini-ikää hipovaa lasta mieheni ex-liitosta, niin miedän pitäisi antaa lahjana esim. 7+30 euroa eli noin 200 euroa?

hahhhahha

Kommentit (13)

reilunpuoleisen summan häälahjaksi. Kuten tietysti nytkin antoivat. Antoivat sen vain hääjärjestelyihin osallistumisen muodossa. Toisaalta ilman vanhempieni osallistumista hääparilla tuskin olisi ollut varaa pitää niin isoja häitä, vaan vieraslistaa olisi jouduttu karsimaan kovalla kädellä. Nyt vieraita oli reilut parisataa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me järjestimme häät ja kutsuimme sinne ihmiset, eikä kutsuttavien todellakaan olisi tarvinnut tuoda mitään lahjoja, mulle riittää vallan mainiosti se että kaikilla on mukavaa...

Ja ottakaa nyt ihmiset huomioon, että ne häihin kutsutut vieraatkin, suurin osa ainakin, järjestää joskus juhlia joihin teidät kutsutaan. Ja silloin he maksavat teidän syömisistänne ja juomisistanne, joten siinä mielessä ihan turha vikistä että kuluja juhlavieraiden syöttämisestä tulisi vain teille.

Ja jos ei ole varaa ruokkia sataa ihmistä häissä, niin ei silloin ole pakko niin paljoa ihmisiä kutsua.

Enhän minä kuitenkaan osaa antaa oikeeta lahjaa! Keskenmenokin tulisi kun joutuisi stressaamaan lahjasta, onko mieleinen tai tarpeeksi rahaa :(

Ei sinun tietenkään ole pakko peittää edes syömistesi hintaa, koska pakko ei ole kuin syntyä, maksaa veronsa ja kuolla (ja viimeisestäkin voi kuulemma neuvotella), mutta jos haluat olla kohtelias niin jotain osviittaa sopivasta lahjan suuruudesta nuo kustannukset antavat.On ihan turha kuvitella, että häät, isotkaan, olisivat hääparille tuottava bisness. Veljeni meni viime kesänä naimisiin ja pyysivät lahjat rahana. Häiden budjetti oli n. 10 000euroa (tavalliset maalaishäät, eivät tosin pienet) ja lahjarahoja saivat noin 3500 euroa. Pitopalvelun lasku (jonka lisäksi häissä tarjottiin myös itsetehty iltapala ja viinit ja boolit) oli lähes 5000 euroa. Sukumme on aina ollut kitsaita lahjojen kanssa, joten oli tiedossa, että paljon ei lahjarahaa kertyisi, varsinkin kun vanhempani eivät antaneet muuta lahjaa kuin sen, että maksoivat pitopalvelulaskun ja minun lahjani oli tuon iltapalan väsääminen ja tarjoilu.

Ja kuten sanottu, puolet tuosta budjetista koostui pitopalvelun laskusta. Mukaan on käsittääkseni tosin laskettu kaikki, joten pari tonnia voi varmaankin vähentää sormuksesta, hääpuvuista, morsiustyttöjen puvuista ja kaason puvuista yms. Nehän eivät menneet vieraiden keskitykseen. Valokuvaus ja kiitoskorttikustannuksia taas en vähentäisi kestityskustannuksista ja tosiaan 30 litraa viiniä ja 100 litraa booliakin taisivat jotain maksaa...

minusta on pöyristyttävää tämä koko touhu että vieraiden ON PAKKO tuoda tietynhintainen lahja vähintään ja että ON PAKKO tuoda oman ruuan hintaa vastaava lahja!! =O jo on aikoihin eletty!!ja huhhuijaa jos häät maksavat 10 000¿ (ihan tavalliset maalaishäät, just just!) niin kyllä sillä saa vaikka millaiset!! meillä oli maalaishäät ja vieraita reilut 100 ja kustannus yht reilut 2000¿!!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat