Seuraa 

Näistä aineista pitäisi saada tehtyä: kauramaito, kaura, riisijauho, sokeri, suola. Kananmuna, maito ja vehnäjauho ei käy. Onko kenelläkään hyvää ohjetta? Kiitos jo etukäteen.

Kommentit (7)

Kirjasta Leivonnaisia allergikoille (Räsänen):



Soijaohukaiset:



1 dl maissijauhoja

0,5 dl tattarijauhoja

2 rkl soijajauhoja

1/4 tl suolaa

2 tl sokeria

2 dl vettä

2 rkl öljyä



Sekoita kuivat aineet, lisää vesi ja öljy. Sekoita. Anna turvota n. 30 min. Paista.



Ohukaiset:



1 dl tattari-tai hirssijauhoja

0,5 dl perunajauhoja

0,5 dl riisijauhoja

1 rkl fariinisokeria

1/4 tl suolaa

2 dl vichyä tai vettä

2 rkl öljyä



Valmista kuten soijaohukaiset.



Muistaakseni turvottamisenkin jälkeen jompi kumpi taikina tuntui tosi löysältä, joten kannattaa käyttää maalaisjärkeä. Mulla ei myöskään ole aina ollut näin monenlaisia eri jauhoja, joten olen sitten vaan säveltänyt niillä mitä on.



Allergisen lapsiperheen keittokirjasta (Wathen)



Ohukaiset



2 dl puuroa

2 dl perunasosetta

1 rkl perunajauhoja

tilkka siirappia

kasviöljyä tai margar. paistamiseen



Sekoita puuro ja perunasose. Lisää vesitilkkaan sekoiettu peruhajauho. Mausta. Paista.



Toivottavasti onnistuvat ja maistuvat!

että onnistut varmaan yhdistelemään ja soveltamaan käytössäsi olevista aineista jonkun hyvän oman reseptin. Ehkäpä Oatly-merkkisen valmiin ohukaistaikinatölkin kyljestäkin saa jotain vinkkiä mitä siihen on käytetty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lettutaikinan voi tehdä hedelmäsoseesta, rasvasta ja sopivista jauhoista. Perunakin käy lettujen sidosaineeksi, jos hedelmät eivät sovi ja peruna passaa. Letut kannattaa paistaa lettupannulla, isot räiskäleet eivät näistä aineista oikein tahdo onnistua.



Esikoisen ollessa " allergisimmillaan" letut onnistuivat ihan hyvin purkkipäärynäsoseesta, hienoista riisijauhoista ja Sinisestä Keijusta. Farinalla on myös valmis, luontaisesti gluteeniton lettujauho, josta myös kananmunattomat letut onnistuvat.

Mutta vaikuttaa kyllä ihan pätevältä ohjeelta, ja siellä on muitakin munattomia ja maidottomia ohjeita.

http://www.elisanet.fi/puutteenpera/puurot.html#letut



Maidottomat ja munattomat letut

7 - 8 dl vettä

4 dl vehnäjauhoja

maustemitallinen kuivahiivaa

rkl sokeria

(1/2 tl suolaa) Valmistus:



Lämmitä vesi kuivahiivan vaatimaan lämpötilaan, lisää jauhot ja kuivahiiva. Peitä kulho liinalla ja anna " tekeytyä" niin kauan, että seos alkaa hieman kuplia (n. 15-30 min.) Jos taikina tuntuu liian paksulta, lisää vettä.



Paista pannulla voissa tai rypsiöljyssä. Hiivan ansiosta letut pysyvät hyvin koossa ja ovat helppoja paistaa. HUOM! Taikina ei saa käydä liikaa, muuten letut maistuvat hiivalle. Kun opit ajoituksen, niin lettuja ei erota perinteisistä.



Banaaniohukaiset

8-10 kpl



1 tl hiivaa

1 1/2 dl vettä

1 dl tattarijauhoja

1/2 dl riisijauhoja

1 tl fariinisokeria

1 banaani

maidotonta margariinia paistamiseen



1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

2. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

3. Anna seistä lämpimässä noin 1/2 tuntia.

4. Lisää soseutettu banaani ja fariinisokeri.

5. Paista ohukaisia pannulla.

6. Banaaniohukaiset sopivat mm. keliaakikoille, vilja-allergisille ja maitoallergisille.




No entä jos yhdistät nämä gluteenittomien lettujen ohjeen sekä tuon munattoman ohjeen ?



MUURINPOHJALETUT



1 l maitoa

2 munaa

4 dl karkeaa, luontaisesti gluteenitonta jauhoa

2 tl suolaa

Paistamiseen: voita



Sekoita maidon joukkoon munat, jauhot ja suola. Anna turvota 1 tunti. Ruskista voi ja paista kauniinruskeita lettuja molemmin puolin muurinpohjapannulla. Tarjoa letut mieleisesi täytteen kanssa.



Tai sitten etsit kokonaan uuden herkun joka on mahdollista totetutaa ilman noita kaikkia =)



http://www.keliakialiitto.fi/view/categories.asp?document_id=21

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat