Seuraa 

Kiukkuaako muiden 11kk ikäiset vauvat aamusta iltaan. Kaikki tuntuu olevan ihan älyttömän vaikeaa ja näkyvistä ei saa kadota.

Kommentit (7)

jos ei saa omasta mielestään vanhemmilta tarpeeksi huomiota... Tai jos muuten vaan kyllästyttää niin paiskoo lelujaan ja huutaa aika kovaan ääneen keljuuttaan :). Pieni loru/tanssihetki äidin sylissä välillä niin taas jaksaa poju vähän aikaa leikkiä yksin että saan vaikka tiskattua, muuten pitää istua lattialla ja " olla leikissä mukana" ja olla maalitauluna kun poju hakkaa legolla tai heittelee niitä...

Nyt onkin äidin kestävyys todella koetuksella että riittäkö pitämään vauvan tyytyväisenä ;).

Tuntuu että tää on just sitä että vauva varttuu ja ymmärtää tosi hyvin itsekkin sen että vanhempiin voi vaikuttaa ja vissiin täytyy kokeilla että minkä reaktion äidissä tai isässä tietty toiminto herättää.

Lisäksi meidän pojulla on myös suunnaton tarve tulla huomatuksi saada kommentoida jos puhun jonkun toisen kanssa, hän huutaa väliin niin kauan että joku kuulee mitä hänellä on sanottavana :) siis ei tietty sanoja puhu, mutta omaa mölinäänsä.

Ja sitten jos kieltää niin se onkin maaliman loppu. Joskus pojua surettaa niin paljon että on pakko ottaa syliin ja lohduttaa. Niinpä me ollaan yritetty tehdä meidän koti nyt niin hyvin kuin mahdollista sellaiseksi ettei tarvitse lasta omassa ympäristössä kieltää koko aikaa. Siihen ne päivät muuten menisivätkin ja silloin kaikki olisivat tyytymättömiä...

Ei muuta kun lapsen kanssa ulos aurinkoon rallattelemaan ja tanssimaan!

Ja jatkuu edelleen, kun ikää reilut 11kk. Kiukku tulee tilanteissa, kun asiat ei mene ihan pojan oman mielen mukaan. Mielestäni on hyvä, että kiukkua löytyy. Sehän kertoo, että on omaa tahtoa. Koko aikaa meillä ei kuitenkaan kiukuta, mutta sopivasti tempperamenttia löytyy, että on vanhemmille haastetta... ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aina uudestaan:)

Nyt taas helpottaa, pari viikkoa sitten tyttö, silloin 10 kk hyökkäsi raivoissaan huutaen puremaan mattoa, äitiä, leluja tms -tässä mielessä on onneksi edelleen hampaaton!Nyt saattaa raivostua jos vaikka otan " kivan" lelun pois, ja heittäytyä lattialle naamalleen huutamaan ja hakkaamaan käsillään, ihan niin kuin sarjakuvissa... On itseasiassa äidillä naurussa pitelemistä.

Kiukkuaa minulle mielestäni enemmän -jos olen kotona, isä ei oikein aina kelpaa, jos ovat kaksin isän kanssa, kaikki on mennyt kuin leikiten.On kyllä muuten helppo ja aurinkoinen, kuuluu kaiketi kehitykseen.

*

*Tuosta puremisesta vielä -neuvoivat viisaammat heti kieltämään sen, ettei lapsi opi että suuttuessa saa purra toisia (myöhemmällä iällä muita lapsia). Suuttua saa, purra ei!

Tämä viesti osui silmään kuin tilauksesta, olisin kysynyt muuten uudessa aloituksessa ihan samaa. Mietin, että liittyykö enemmän ikään vai kävelyn oppimiseen, meillä poika aika tasan 11 kk ja aloitti kävelyn tossa pari viikkoa sitten. Kirjasta luin että kävelyn oppimisen jälkeen noin parin kuukauden päästä tulee takertumisvaihe tai kirjassa kai sanottiin nätisti että lapsesta tulee sylinyysä.Nyt sitten ei tee muuta kuin kuleskelee ympäriinsä ja kitisee ja vinkuu ihan koko valveillaoloajan. Ja saa kanssa niitä kiukkukohtauksia. Tai sitten vaihtoehtoisesti kiehnää kintuissa ihan koko ajan, on kuin pallo jalassa oikeasti kun keittiössäkin koittaa liikuskellä puuhastelun tahtiin niin joutuu pitämään toisen jalan paikallaan keskilattialla ja kurotella varsinaisilla joogaliikkeillä hellalle ja jääkaapille kun kymmenen kilon punnus naulitsee toisen jalan paikalleen.Koitetaan kestää, kai se ohi menee....

Meidänkin 11 kk vanhasta on tullut parin viikon sisällä tosi kiukkuinen. Mikään ei tunnu oikein olevan hyvin ja kaikkea pitää kiukutella. Meidän ennen niin rauhallinen tyttö itkee tällä hetkellä enemmän kuin ihan pikkuvauvana..

Meillä on kanssa ollut viimeaikoina aikamoista teatteria välillä, poika reilu 11kk. Kiljuu ja vetää itteään ojennukseen kaarelle, jos kieltää tai ottaa jokun " kielletyn" asian pois. Sama jos toinen lapsi uskaltaa ottaa ulkona taaperokärryn tai jonkun lelun... Tai jos äiti yrittää varjella toisia lapsia pikkumiehen " helliltä" suukotteluyrityksiltä... :)itse olen pistänyt tämän jonkinlaisen oman tahdon kehittymisen piikkiin. Ja kiukkuilua tulee eniten äitille ja väsyneenä. Isin kanssa kaikki on yleensä hyvin. No, tällähetkellä näinpäin, vähän aikaa sitten isin kanssa oli kitinää enemmän ja äiti oli ehdoton...

Meidän vauva vikon päästä 11kk, ja hirvee kiukku päällä :/

Äiti on ihan pop, ei saa kadota mihinkään. Joka asia kiukuttaa pientä, onneksi sentään niitä hyviäkin hetkiä löytyy...

Tiedä sitten mistä johtuu??

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat