Vierailija

.

Sivut

Kommentit (30)

Lainaus:

Mutta jos rahasta puhutaan, niin silloin ei puhuta kilosta, ellei ole rahan painosta kyse.
paljonko mielestäsi painaa kilometri tai kilotavu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

olla väärässä, niinkö? ;-DVäärin se silti on kieliopillisesti.Lainaus:

Ei varmaan ole minkään virallisen firmapolitiikan mukainen, mutta käytetään laajasti.Että eivät ne av-mammat niin huonossa seurassa ole :-)

eli luvun ja yksikön (mahdollisine etuliitteineen) välissä on väli.Jos muuten tarvitsette desimaalierotinta, niin SI-järjestelmän mukainen tapa suomen kielessä on pilkku. Englanniksi kirjoitettaessa oikea merkki siihen on piste. Jostain syystä herrat gurut ovat päättäneet kokouksissaan noudattaa kielten omia sääntöjä tuossa. Muita erottimia ei sallita kuin nuo piste ja pilkku, mutta tosiaan nuokin riippuvat kielestä, jolla kirjoitetaan.Tämä on tarkkaa puuhaa, kuulkaas. ;D- 18

Silloinhan joka puolella käytettin ilmaisua Vuosi vaihtuu - 2K alkaa!Eli K:ta on jopa Suomessa käytetty jo kahdeksan vuoden ajan hyvin laajalti.

Itse kun olen työskennyllyt mm. isompien laitteiden ja kokonaisuuksien/prosessien myyjänä, niin on kun pyörittelee arkipäiväisesti summia kuten 48 000 000 € josta katetta 9 500 000 € ja välittömät kustannukset esim. 35 000 000 € ja komissio 250 000 € jne... jne, niin nuo etuliitteet M ja k ovat käteviä. M€ ja k€ on joissakin työpaikoissa pieniä summia ja käytännössä 100 k€ on niin pieni summa, että sen unohtaminen ei vaikuta käytännössä loppusummaan tai tulokseen kärpäsen paskan vertaa, paitsi tietysti juuri tuon 100 k€ verran. (tuolla 48 M€:llakaa ei juuri mitään saa, kun tositoimiin ruvetaan, mutta käy esimerkistä eräästä pienestä laitteesta).Asuntokauppojen yhteydessä ihmiset yleensä törmäävät hieman saman kokoluokan asioihin, mutta tuskin juuri muualla, joten herättäähän se ihmetystä. Joissakin työtehtävissä on kuitenkin arkipäivää, että ihmiset eivät juuri M€ pienemmistä summista keskustele.Joskus sitä itsekin ihmettelee, miten paljon maailmassa onkaan rahaa ja miten se jakautuu ihmisten kesken.

Lainaus:

18, mutta kun ei puhuta kiloeuroista vaan tuhansista euroista

Siksi k-lyhennettä ei kuulu käyttää, jos tarkoitetaan tuhatta (euroa).
kilo = tuhatMIksi siis voisi käyttää tuhatta euroa, mutta ei kiloeuroa? (Paitsi kieliopillisesti) Matemaattisesti noilla ei ole muuta eroa, kuin että kilo on SI-yksikkö ja tuhat ei.

Hölmöin - täällä, kuinkas muuten - näkemäni lyhenne on ollut keur. 300 000 e on aivan yhtä pitkä ilmaisu...Lainaus:

Ei ole mitään järkeä käyttää tuollaista kieliopin vastaista ilmausta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat