Seuraa 

Meidän yksivuotiaalla on ääni käheänä nyt neljättä viikkoa. Mitään muita oireita ei ole; ei yskää, nuhaa, kutinaa, kuumetta jne. Lapsi on muuten terve ja voimissaan. Ensimmäinen lääkäri arveli, että kyseessä on jokin pitkäaikainen virus tai mahdollisesti polyypit kurkussa. Toinen taas arveli, että äänihuulet ovat kasvun vuoksi turvoksissa.Onko kenelläkään vastaavanlaisesta kokemusta? Tässä pähkäillään, kumpaa lääkäriä uskoa vai uskoako kumpaakaan.

Kommentit (2)

kolmisen viikkoa ilman muita nk. flunssa-oireita, 1v:n paikkeilla,ennenkuin käytettiin hänet lastenlääkärillä yksityisellä ja hän epäili heti takaisinvirtausta eli refluksia. Vatsahapot olivat polttaneet äänihuulet/kurkun. Asia tutkittiin ja sairaus todettiin, nyt lääkityksellä pysyy kurissa ja iän myötä paranee usein itsestään. (joskus ei, ja silloin voidaan joutua leikkaushoidolla asia korjaamaan). Meidän kohdalla jo aiemmin vaivanneet uniongelmat (esim. puolen tunnin nukkumisen jälkeen heräsi itkemään eikä meinannut rauhoittua millään)ja ruoan suuhun nouseminen vatsasta leikkiessä tai nauraessa olivat niitä muita oireita joiden perusteella lääkäri alkuun diagnoosin antoi. Myöskin vanhemman, jo pulautteluiän ohittaneen vauvan (6-12kk),pulauttelu voi olla oire refluksista. Mutta myös esim siitepölyallergia voi joskus oireilla käheänä kurkkuna, silloinkin voi kurkku myös olla kipeänä. Voisi ehkä olla tarpeen käydä,yleislääkärin sijaan, lastenlääkärillä asian selvittämiseksi. Eihän tuo normaalilta kuullosta. Syy siihen varmasti löytyy, tutkimatta ei kannata mielestäni jättää.

oli joskus n. 1,5-vuotiaana ääni täysin käheänä usean kuukauden ajan. Epäilin sen johtuvan antibiootista (oli estolääkitys), mutta lääkäri ei ollut samaa mieltä. Mitään muuta ei meilläkään ollut.Aikanaan meni sitten itsestään ohi. Lääkäri ei meille mitään mistään äänihuulista puhunut, epäili jotain virusinfektiota, mutta kyllä tuo äänihuulihomma voi olla myös ihan looginen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat