Seuraa 

Kommentit (17)

Siirryin tosiaan tuonne odotuspuolelle aika piakkoin, kun plussasin. Olen tosin käynyt jossakin vaiheessa kuulumisia kertomassa.Tänään oli aika rankka päivä. Ajettiin miehen ja vauvelin kanssa noin 350km autolla. Käytiin eka ristiäisisissä (meistä tuli kummeja) ja sitten vielä mattimyöhäisinä yo-juhlissa. Tosin reissu tuntui vähän lomalta. Vauva nukkui koko ajan, ja muut lapset jätettiin mummolaan, koska ovat niin flunssaisia. Siitä huolimatta aika pitkä päivä, ja kun ei sen kummemmin saanut lepäillä.

Täältähän saa " vertaistukea" kovinkin. Minun kaveri piirissäkään ei oo ku 1,2 tai 3 lapsen perheitä. Vaikka onhan kolmekin lasta jo melkoinen suurperhe nykyisin.Jaahans... vauva kutsuu..

S@ga & nelikko

Tervetuloa S@ga. Mehän olemme tosiaan " puhuneet" siitä, että tämä palsta olisi sellainen suurperhepalsta, jossa kaikki ison perheen omaavat (tai siitä vasta haaveilevat?) voisivat jakaa ajatuksia ja kokemuksia.Kesän ensimmäinen juhla on sitten onnellisesti takapäin. Kaikista suunnitelmista ja ennakkojärjelyistä huolimatta tuli kiire. Mutta toiseksi vanhimman avustuksella saimme kaiken kuntoon reilusti (tai, no noin puoli tuntia ennen) ensimmäisten vieraiden saapumista. Vieraita tuli jonkinverran enemmän kuin mitä alunperin arveltiin, mikä tietystikin oli todella hieno juttu. Lapsivieraitakin tuli odotettua enemmän; mikä oli meidän pikkuväelle suuri riemun ja ilon aihe; iltapäivä meni kuin siivillä ja harmitus oli suuri kun vieraat lähtivät kotiin.

Esikoinen jatkoi juhlintaa kavereidensa kanssa Tampereella ja kotiutui vasta puoli 5. Tämän päivän nuorimies kerää voimia; huomenna hän menee ihka ensimmäiseen kesätyöpaikkaansa.Mun pääni ei ole vielä kesälomalla, osittain syynä on kahden viikon päästä järjestettävä kolmannen lapsen rippijuhla. Osittain se johtuu siitä että en ole käynyt kävelylenkillä leikkauksen jälkeen; sairasloman loppumisen jälkeen ei ole yksinkertaisesti ehtinyt. Yleensä minä seuraan vuodenaikojen vaihtumista näillä lenkeilläni: on upeaa huomata, miten juuri esimerkiksi keväisin maisemat muuttuvat hetkessä. Mutta tilanne korjaantuu tänään. Heti kun saan enimpiä sotkuja siivottua (viimeiset vieraat lähtivät puoli 11) lähden tekemään pitkän lenkin, ja ensi viikolla jatkan lenkkeilyä oli keli sitten minkälainen tahansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja esimakua sen päättymisestä oli tarjolla heti kun koululta kotiuduttiin. Sain kolmikon laittaa jokaisen omiin huoneisiinsa kun tappelu alkoi välittömästi. Sitähän se suurimman osan ajasta kesällä on, toistensa kimpussa jatkuvasti. Molemmat koululaiset menevät seurakunnan leirille heinäkuussa ja uimakoulu alkaa viikon päästä. Muuten ollaan ihan ilman ohjelmointia.

Todistukset lapsilla oli sellaiset, joita odotettiinkin. Meillä toimii yhteistyö opettajien kanssa niin hyvin, että koko ajan on tiedossa missä mennään. Nyt kummallakin vaihtuu opettaja, kun siirtyvät seuraavaan luokkaryhmäänsä. Esikoisella tuleekin opettaja vaihtumaan kesken syyslukukauden kun tapahtuu eläkkeelle jääminen. Toivottavasti uusi opettaja olisi suoraan vakituinen, ettei tulisi mitään sijaista.

Hyvää kesää kaikille! Nyt voi virallisesti jo niin sanoa.

Eilinen meni koko paivan juostessa siella sun taalla; kaytiin ekaks paivalla miehen kanssa ultrassa. Eli viikkoja 6+ ja kaikki ok, edelleen hiukan pienemman kokoinen kuin tasan viikot, muttei huolestuttavaa. Laittoi mut ihotautilaakarille noista kutisevista napyista kasissa ja jaloissa; seka selan akneesta! Sitten juostiin siihen lekuriin, ja antoikin sitten raskauden tiedettyaan vain rasvoja aamuks ja illalks seuraavaks 8 paivaks. Jollei viela silloin ohi, takaisin...

Siis kahdesta lekurista ja laakkeista sai taas ittensa kipeeks maksaa, ja kun ei ole edes vakuutuksia...minkas teet.

Tanaan kaytiin miehen siskolla; koko lahisuku kavi lounaalla hanen luonaan. Oli sillakin mukavasti masu pyoreana, on jo 7kk taynna!

Ei nytkaan ajatukset muuten kulje; koko ajan hiukan vasynyt olo, mutta tiedan etta se on ruuasta kiinni; kun ei yhtaan tee mitaan mieli. En oksentele enka mitaan, muttei ruoka maistu. Olinkin kahdes viikos laihtunu 2 kiloa.Paremmin kuin laihiksella!

Mutta nyt ei tan kummempia! Hauskoja loma-aikoja vaan kaikille lapsukaisille!

Oli työn ja tuskan takana, että sain revittyä itseni tuolta odotus puolelta pois. Samoin silloin kun raskauduin, niin oli vaikea lähteä täältä :o) En kyllä nyt tiedä, että lienenkö edes oikeassa paikassa, mutta kai te huolitte takaisin joukkoon?!

Nykyinen tilanteeni siis tämä: Meille syntyi pikkuprinsessa äitienpäivänä rv 40+1. Synnytys meni ok, ja kotiuduttiin vauvan kanssa kahden päivän jälkeen. Ja synnytin muuten jakkaralla. Suosittelen lämpimästi. Pienin neito kaikista lapsukaisista. Vaikka yli 4kg painoikin. Tämä oli siis meidän neljäs. Pojat on syntyneet -98 & -03, ja tytöt -04 & -06. En nyt varsinaisesti kuumeile, ja tämä neljäs on todennäköisesti meidän viimeinen, tai niin ainakin odotus aikana ajattelimme. Sitä mahaa on toisinaan ikävä, vaikka loppuraskaudesta siitä halutti eroon. Tänne sitä vain kummasti eksyy lukemaan meitä suurperheellisiä. En tiedä sitten... jos se viides sitten ehkä vielä joskus. Mutta ei ainakaan lähivuosina. Kyllä näissä pienissä on niin paljon työtä. Onhan näitä nyt 3 alle 3vuotiasta. Ihan kumman hyvin on lähtenyt sujumaan. Vauva nukkuu ja syö pääasiallisesti. Mieskin lähti tälläviikolla jo töihin, mutta tässä oli mummoja apuna. Kotityöt on tietty rempallaan, mutta olkoon. Ne kyllä kerkiää sitten kun kerkiää.

Tämmösiä tänne

S@ga & nelikko

Kävin jo ensimmäisen koululaisen herättämässä ylös ja pian on revittävä muutkin sängystä ylös. Väki on taatusti tosi väsynyttä. Pikkuisetkin menivät nukkumaan poikkeuksellisen myöhään ja kun me tuossa yhdentoista jälkeen lopettelimme askareita olivat kaikki isommat vielä hereillä.Vielä olisi hommia; koristelen kakut kun väki saa syötyä aamupalansa. Mutta mitään paniikkia ei ole, onneksi. Ystävä tulee heti omien lastensa juhlan jälkeen tänne lisäkäsiksi; hän tulee myöskin sitten emännöimään kolmannen lapsen rippijuhlan (joka on tosiaan jo kahden viikon päästä).Kiitos, että olette jaksaneet myötäelää tämän meidän juhlan.T: Kuramyyrä haikeissa tunnelmissaVihdoinkin (pitkasta aikaa) tuli lounaskin syotya; reissasin aamusta kirppiksella, kai sekin hiukan nalkaa teki. Loysinkin parit kaprikset esikoiselle ja kolmoselle, seka ihanan vauvabodyn... noita pikkuvaatteita on niin ihana kattella! Annan sen kylla ensin miehen siskolle, mutta tuleehan se sielta takaisin kun pieneksi jaa, ja meille tulisi se aika...

Tanaan ei ohjelmassa olekaan oikein mitaan, mita nyt nuo tavalliset kotityot jne...Mutta muuten on jotenkin rauhallinen olo; jotenkin aivot ovat ' rekisteroineet' etta raskaana ollaan, heh hee!!! Ei siina mennykaan kuin 6 viikkoa, heh hee!

Tervetuloa ' takaisin' Sagalle ja onnittelut vauvelista! Kuten kuramyyra jo sanoikin, meita on taalla kaikenlaisia, haaveilijoista, ' vain' suurperheellisiin jotka jaamme ihan elaman jokapaivaisia juttuja keskenamme, ei maailma tunnukaan enaa mitenkaan ' kummalliselta' monien lapsien aitien jakamalla kaikkia juttuja, ymmarratte varamaan mita tarkoitan. Siis ymparistossa missa kaikilla on max kolme lasta...

Tervetuloa takaisin tähän joukkoon S@ga, tosin emme ole samaan aikaan tainneet palstaillakaan. Olit ilmeiseti siirtynyt juuri ennen odottajien puolelle, kun itse aloitin täällä. Kyllä täällä mun mielestä ihan hyvin voi mukana olla, vaikkei juuri tällä hetkellä kuumeilekaan. Saattaahan se kuume tosiaan joskus taas iskeä...onnea teille perheenlisäyksestä!Tutut tuntemukset alamahassa jälleen, kp 26 menossa ja satavarmasti neljän päivän sisällä tyhjentyminen alkaa. Toivottavasti joku toinen olisi paremmalla tuurilla liikkeellä. Levinia ja Mittumaari kun onneks todistavat, ettei se toivottu tulos kaikille ihan utopiaakaan ole.Ei nyt kummempia, toiset jo porhalsivat ulos ja itse seuraan perässä kun sain kastikelihat kiehumaan.

Isotikru:Mariskool kuulostaa hyvältä.Ajaton lahja.

Ja mukavia harjoituspäiviä.Toivotaan hyviä treenejä ja tuloksia=)!!!!Muistan kun erään " rikkaan" perheen tytär sai ylioppilas lahjaksi kirjaimellisen rahapuun.

Äiti osti kukkakaupasta ison rahapuun johon sidottiin tonnin(mk)seteleitä 10 kpl rullille ja sieville ruseteille.

Joskus hyödynsin tuon idean itsekkin.Meillä kyllä oli iso porukka yhdessä lahjaa antamassa ja setelit oli 20e/10 kpl=)Olo alkaa helpottua.Mutta jalat on kumman kipeät viellä.Ihan outoa.Arska paistaa pilvettömältä taivaalta joten en taida hukata tätä mahdollisuutta koneen ääressä.Mukavaa koulujenloppu viikonloppua kaikille suurperheellisille!

Leanna ja lauma

Siivous tehty ja 2/3 lapsista nukkumassa, pian myös nuorinta tainnuttamaan. Huomenna kevätjuhlat ja parit työkvaerien lasten yo-juhlat ja sitten leipomista esikon " kotisynttäreitä" varten, joita juhliatan sunnuntaina.Meikä on ruvennut nukahtelemaan minne sattuu! Varmasti osasyynä on raskaus, mutta varmasti myös se, että lopultakin raskas talvi on takana ja " oikeus" huokaista.. Rinnat on myös älyttömän arat. Ultraan on enää viikko aikaa.Tuulitiille, tiedän tunteen, ettei haluaisi juoda, kun ei ole varma tärpistä, mutta ystäväni ystävä on lääkäri ja saatuaan kuulla, että on raskaana, hän vetäisi " viimeisen kaatokännin" , koska viikkoja oli alle 6, sillä kuulemma vasta siitä eteenpäin vauva alkaa saada istukan kautta alkoholia/ylipäänsä mitään, siihen saakka on ruskuaispussin varassa.Levinia, kävittekö tänään ultrassa? Miltä siellä näytti?Sitten meikä stressaa täällä listeriaa.. Erehdyin nimittäin tänään töissä syömään kinkkusalaattia, jossa oli myös herne-maissi-paprika -seosta ja tiedän, ettei meidän kaupungin kouluissa pakastevihanneksia keitetä, vaikka pitäisi, vaan huuhdellaan kuumalla vedellä. (Selvitin aisan kuopusta odottaessani.) Ja jos niissä on listeriaa, niin sehän lähtee pois vain keittämällä. Huoh, tiedän, että listeria ei ole kovin yleistä (neuvolan terkkari sanoi, ettei ole törmännyt 25v:n aikana kertaakaan siihen), mutta silti.. sehän voi johtaa keskenmenoon.. Jotenkin tällä kertaa pidän keskenmenoa paljon todennäköisempänä, kuin onnistunutta raskautta, hullua kai sekin..Tällaisia pohtii

MittumaariP.s. Mukavaa viikonloppua, jos en ennätä tänä viikonloppuna enää koneelle!

Täälläkin paistaa aurinko ja pitää lähteä hoitamaan velvollisuuksia harrastusten tiimoilta. Lyhykäinen asia onneksi, ei mene koko päivää. Siivoukset pitää aloittaa, täällä on taas kuin pommin jäljiltä (onkohan meillä joskus muunkin näköistä?)

Illalla kuopuksen kummitäti viettää synttäreitä ja pitää naisten juhlat. Miten pahuksessa siellä pystyy olemaan juomatta niin ettei siihen kiinnitetä huomiota? Lähestulkoon 100% varmaa on, etten raskaana ole, mutta onhan asialle mahdollisuus annettu. En siis viitti nautiskella. Voiskohan ensimmäisen boolimaljan pitää vajaatäyttöisen näköisenä koko illan ja antaa porukan luulla siitä maistelevani....

Nyt rientoihin.

Nyt on kevätjuhlat vietetty ja veljentytön ylioppilasjuhlat juhlittu..

Vettä sataa aina vaan kaatamalla ja päätettiin ettei lähdetä mökille tänään, katsotaan sitten aamulla josko aurinkokin paistaisi niinkuin on lupailtu.Aamulla oli kakkosen koululla todistustenjaossa ja taas kyyneleet virtasivat suvivirttä laulaessa, on se kumma miten se herkistää, siitä varmaan tietääkin että on vanhentunut, kun ei se omana kouluaikana aiheuttanut minkäänlaista reaktiota : ).

Ylioppilasjuhlat olivat mukavat kun näki taas omaakin sukua pitkästä aikaa.Isukki lähti viemään esikoista yökylään kaverilleen ja kaikki tytöt painuivat heti kotiin tultuamme pihalle, kun on niiin ihanaa tanssia lätäköissä ja olla ulkona sateenvarjojen kanssa.Viime yönä en saanut millään unta, kuuntelin musaa esikoisen mp3 soittimella ja mies kuorsasi niin, että ikkunat helisi.

Aamulla oli taas jälleen kerran vaikeeta herätä ylös kun kello soi mutta onneks kahtena seuraavana aamuna olisi mahdollisuus nukkua pitkään kun maanantaikin on mulla vapaata.Nyt alan tekemään vähän kotihommia kun ovat täneen jääneet ihan tekemättä..eilen sain vähän pyykättyä ja siistittyä takapihaa. On se kumma miten äkkiä noi voikukat valtaavat elintilaa..Mukavaa lauantai- iltaa teille kaikille !Isotikru

Ja kuten näkyy, eivät kemut kovin kauaa edes kestäneet, vain muutama vieras enää jäi. Täytyy vissiin pitää nettipimentoviikko, tuo äijä se ei jaksa pysyä pois mun selkäni takaa!!! Hyvää yötä.

Kaunis keli kyllä houkuttaa pihalle, vaan minkäs teet. Vielä ei ole siivoojaa näkynyt eli itse ne hommat taas on aloitettava.

Nostelinpa vain, ettei jalkoihin jäädä.

Aamulla heti lähdettiin kaupunkiin ostoksille ja kun sieltä kotiuduttiin, ollaan tuolla pihalla oltu melkein koko päivä. Työkaveri kävi vaimonsa kanssa kylässä ja nyt odotellaan saunan lämpiämistä. Kuopus on jo nukkumassa!! Yleensä ei nukahda millään ilman äitiä, mutta tänään nukkui vain tunnin päikkärit joten oli aivan poikki koko neiti jo kahdeksan aikaan. Ihanaa välillä näinkin.Huomenna sitten en koneelle ehdikään, on työpäivä ja töiden jälkeen mennään porukalla sitten golfaamaan ja iltaa istumaan. Tosin ainoat naispuoliset työkaverit eivät nyt sitten olekaan lähdössä jatkoille, enkä ihan kauheasti odota iltaa miesten seurassa joten luultavasti kotiudun itsekin jo yhdeksän jälkeen. Vähän harmittaa kun olin jo ajatellut saavani vapaaillan ja sitten toiset eivät lähdekään. Toisella lääkekuuri ja on saikulla kesäkuun puoliväliin asti. Toinen kaveri on menossa viikon päästä laivalle eikä kuulemma jaksa lähteä. Elättelen toiveita että muuttaa vielä mieltään....Medison+5

S@galle onnittelut pikkuisesta!!Ihanaa &hearts

Ilmanmuuta tule tänne joukkoon mukaan kertoilemaan vauva-arjesta suurperheessä!!!!On ollut kaikenlaista menoa ja huisketta koko viikonloppu.

Yritän paneutua aiheisiin paremmin alkavalla viikolla!Lapset juuri onnistuivat hammasharjojaan kaivaessa tiputtamaan mun hajuveden lattialle ja arvatkaa tuoksuuko täällä!!!Kaiken lisäksi mulla kidutta hikka...Leanna ja pesue kp mitälie/24-28 ja toivoa ei juurikaan...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat