Vierailija

se on oikeastaan loppu. Noita kuivahiivaa ja soodaa löytyisi, mutta voisikohan niillä korvata leivinjauhetta ilman, että leipomus kärsii?

Kommentit (14)

Raparperipiiras

Piirasvuoallinen.



2,5 dl jauhoja

1,5 dl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria

0,5 l leivinjauhetta

0,5 tl ruokasoodaa

1 muna

75 g sulaa margariinia

1 prk kermaviiliä (tai 2 dl piimää)

Päälle pilkottua raparperia + vähän sokeria.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja margariini. Lisää kermaviili. Hämmennä kevyesti sekaisin.



Kaada taikina (jonka kuuluukin olla melko löysää) leivitettyyn piirakkavuokaan, laita päälle raparperit tai muu hapan täyte, ripottele hieman sokeria päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min.





Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sooda siis sitten? ja laitanko 4tl:n leivinjauhetta tilalle 4tl soodaa vai riittääkö vähempi? ja voiko tuon kermaviilin laittaa ihan vain lisänä taikinaan, vai tuleeko liika löysää? en oikein keksi, mitä ottaisin ohjeesta sen tilalta poiskaan, kun ohjeessa ei mitään nestettä ole, no sulatettua voita ja kananmunaa, laittaisko niitä vähän vähempi sitten? kiitos jos joku jaksaa vastata...

Tänään juuri ajattelin tehdä raparperipiirasta tuolla ohjeella, mutten löytänyt sitä reseptieni kätköistä. KIITOS KIITOS! Miten arvasitkin että tuota mä just tarvitsin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat