Seuraa 

Meillä saattaa olla edessä muutto Kuopioon pääkaupunkiseudulta. Perheessämme on isä, äiti, 2 pientä lasta ja koira. Hakusessa olisi omakotitalo joko valmis tai rakennettava, mutta minne päin muuttaa Kuopiossa/lähialueilla? Hirmuisen vaikeaa, kun ei tunne kaupunkia/asuinalueita juuri ollenkaan. Auttakaa te, jotka tiedätte paremmin, KIITOS!

Kommentit (6)

meillä on kaupungin vuokratontti, jonka voi kyllä lunastaa omaksi (noin 20 000 ¿ ja vajaa 1000 neliötä). Kaupunki myös myy tontteja (ovat rannalla) suljetulla kuorella voi tarjota, näissä hinnat nousee varmasti pilviin (eli kymmeniä tuhansia, varmaan jopa yli 100 000 euron). Sitten on yksityisten tontit.. Yleisesti Kuopiossa on kai noin 40 000 ¿ noin 1000 neliön tontti (siis Petonen yms.). En tiedä itse paljon noista myyntitonteista, suurin osa Saaristokaupungin tonteista on kaupungin vuokratontteja --> haetaan syksyisin, pisteytys.. kts. lisää www.kuopio.fi ja hakuun tontit.. Kuopion sivuilta löytyy myös tietoa Saaristokaupungista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vuosia, ja ihan hyvin on mennyt :) Eli iso alue, jossa varmastikin paikoin (kaupungin vuokratalot erityisesti) rauhatonta, rivarit ja omakotitalot ovat ainakin meidän kokemuksen (ja tuttujen) mukaan rauhallista. Itse ollaan aloitettu just rakentaminen Saaristokaupunkiin. Riippuu, mitä haluatte (siis omaa vai vuokra, omakoti vai rivari vai kerros vai..) minne muuttaisin, lähelle kaupunkia vai mitä arvostatte.. Petosella hyvät palvelut, hyvät kulkuyhteydet, paljon lapsia yms. on vähän kuin pieni kaupunki, toki keskustan palvelujakin tulee paljon käytettyä. Jynkkä, Niirala, Puijonlaakso yms. ovat varmasti myös kivoja, riippuu tosiaan, mitä haluaa..

.. www.saaristokaupunki.fi, jos ok -asuminen on teidän vaihtoehtonne. Siellä on jaettu ja on vielä tulevaisuudessakin jaossa kaupungin vuokratontteja lunastamismahdollisuudella ja myös myytäviä tontteja sieltä löytyy. Meille on parhaillaan valmistumassa sinne oma koti ja aluetta ennestäänkin tuntevana voin sitä suositella. Alueella asuu paljon lapsiperheitä, miinuspuolena ehkä juuri lapsiperheiden kannalta se, että mm. koulu- ja hoitopaikkojen tarjonta ei vastaa kysyntää eli paikkoja alueen lapsilukuun nähden ihan liian vähän.. Ympäristö viihtyidyydeltään kuitenkin ratkaisi asian meidän osaltamme. Tämä siis yhtenä ehdotuksena =)

siis noista Niiralassa on paljon omakotitaloja, mutta ovat vanhoja rintamamiestaloja, mutta lyhyt matka keskustaan ja Petonen taas melko uutta, pitkä matka keskustaan (nämä ois itselle mieluisimmat valinnat omakotitaloa ajatellen..).

on ainakin tosi rauhatonta aluetta. Harva se viikko, jolloin ei ole petosilla tapahtunut jotain kauheeta. Siellä on usein kyllä taloja myytävänä..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat