Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä sitten käytettäisi roskapussina?

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

voidan kehittää luontoystävällinen versio muovipussista, jota voidaan sitten käyttää roskapussina. Tällainen onnistuu varmasti, jos vain halua löytyy.Missä kaltaisiasi idiootteja oikeasti sikiää??

Vaan rullan kaupasta, en tiedä onko ne luonnossa hajoavia. Reppuun laitan ostokset.

Käsitin kuitenkin, että jos muovipussit kiellettäisiin ei niitä saisi enää ostettua kaupasta rullassakaan. Mitäs silloin käytettäisiin roskapussina? Paperipussi ei siihen mielestäni sovi,kun paperit täytyy kierrättää erikseen. Ap.

Lainaus:

Yksi parhaista asioista minkä voit lapsillesi jättää on puhdas elinympäristö.
Kyllä, totta, sen takia lapseni käyttää kestovaippoja.Ja olen sen verran pihi että en viitsi haaskata rahaa siihen kaupan muovikassiin, aika kallis mielestäni roskapussiksi. Sen takia meillä ei ole vuosiin käytetty kun kangaskasseja.

hajoavat jo käsiin. :D Mutta minullakin on tosi tiukassa tapa ostaa muovipussi kun se menee sitten roskapussina. Saakohan niitä biohajoavia muovipusseja rullissa? Voisi ostaa sitten erikseen roskapussit ja ottaa kangaskassit kauppaan.

taitaa tulla laki joskus parin vuoden kuluttua, jolla kielletään muovipussit. Muovipussien tilalla pitää kauppojen alkaa käyttää paperipussia. Mielestäni ihan hyvä laki. Itselläni on jo usean vuoden ajan ollut käsilaukussa mukana kankainen varakassi, joten en muovipusseja kaupoista ota. Onneksi niihin tuli hinta joku vuosi sitten, aiemminhan niitä surutta hamstrattiin. Monesti pikkutavarakin kaupassa pakataan pikkuiseen muovipussiin, vaikka tavara jo olisi tehdaspakkauksessa. Sanon myyjälle, että ei kiitos muovipussia. Aika olisi jo Suomessa noista muovipusseista päästä. Ihmettelen ihmisiä, jotka muka ajattelevat lastensa parasta, mutta eivät haluaisi tuleville sukupolville jättää perinnöksi puhdasta juomavettä ja ilmaa ja monipuolista ja myrkytöntä luontoa. Mitä niillä muilla perinnöillä on väliä, jos ei ole kunnon elinympäristöä. Parikin tuntemaani lapsipariskuntaa ei vieläkään erottele biojätteitään tavallisesta jätteestä. Mielestäni todella vastuutonta, lapsille kyllä yritetään hampaat irvessä kerätä omaisuutta. Yksi parhaista asioista minkä voit lapsillesi jättää on puhdas elinympäristö.

Ja tässä juuri männä päivänä eräs asiantuntija tuumasi, että toisaalta kaikki muovipussit mitä on kaatopaikalla (eivätkä siis maadu) vähentävät hiilidioksidin määrää ilmakehässä (kun siis sitovat CO2:n eivätkä vapauta sitä).Ei sillä, itse en käytä muovipusseja muuta kuin roskapussina nimenomaan, mutta käytän niitä ohkasia roskapusseja enkä kaupasta ostettavia kauppapusseja; kaupassa on aina mukana kangaskassi. Periaatteessa muovista pitäisi pystyä luopumaan ihan senkin vuoksi, että öljyvarannot ovat rajalliset.En todellakaan vastusta muovipussikieltoa, se lienee ihan hyvä juttu. Mutta korvaavien vaihtoehtojen löytämisessä pitäisi kyllä myös käyttää harkintaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat