Vierailija

Kaverini kohta 4v ja 6v istuvat vieläkin silloin tällöin rattaissa, varsinkin jos joutuvat vähänkin pidempää matkaa kävelemään. Siinä iässä itse en ollut enää kuin nähnyt rattaita...ja monta kertaa piti kävellä monta kilometriäkin päivän aikana.Ovatko nykyajan lapset heikompia vai eivätkö vanhemmat kestä rutinaa?

Sivut

Kommentit (58)

kävelee paljain jaloin 30 km päivähoitoon joka päivä! Ei poika ehdi kauaa hoidossa olla, kun jo pitää takaisin lähteä! Ja hän juoksee kuin ravihevonen välillä vetäen pientä kärryään perässä, jossa on eväät ja vaihtovaatteet.

kyllä meijän eemeli jaksaa kävellä. ei meillä rattaita enään käytetä. tosiasiassa eemeli kävelee parkkipaikalta tarhaan tai kauppaan.

on eri asia mennä autolla huvipuistoon ja kävellä siellä, kun mennä bussilla huvipuistoon ja kävellä huvipuistossa. bussimatkat kestää huomattavasti kauemmin ja lapsi väsyy matkalla. rattaissa lapsella mahdollisuus ottaa pienet nokoset. meiltä särkäniemeen menee autolla n. 5-10 minuuttia, mutta bussilla n. 1.5h. suoria kulkuyhteyksiä ei ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

joiden lapset kuskataan autossa joka paikkaan; päiväkotiin, kauppaan etc. Siinä ei lapset saa liikuntaa... Sillä on ihan oikeesti liikkuu ilman autoa ei 2,5 vuotias kyllä prjää ilman rattaita.

Me taas kävellään tai mennään julkisilla ja siinä saa lapset kyllä liikuntaa. Sillä ne kävelee paljon vaikka rattaat on kyllä varalla mukana. Minulla on kuukausikortti bussiin, joten ei niitä rattaita turhaan ilmasten matkpjen toivossa vaan mukana raahata. Päiväkotiin mennään kävellen, mutta joskus kun äidillä on tosi kiire bussiin laitan 4-vuotiaan 2-vuotiaan seuraksi rattaisiin - muuten matka kestäisi liian kauan...

yksi aikuinen matkustamaan metrossa, busseissa, suomenlinnan lautalla, lähijunassa ja ratikassa. Eikä sen lapsen tarvitse olla niissä rattaissa. Ja alle seitsemänvuotias matkustaa muutenkin ilmaiseksi, ainoa ero on siinä että jos mukana on rattaat niin myös se yksi aikuinen on oikeutettu matkustamaan ilmaiseksi.

Aikuisen oltava aika rapakunnossa jos 3-4 vuotias pysyy perässä 5 km kun äiti kävelee niin kovaa kuin pystyy.

Kyllä meilläkin tehdään lapsen kanssa kävelyretkiä mutta ne sit erikseen ja äidin kuntoilu erikseen.Mikä ihmeen juttu tää on et pitää riidellä siitä käyttääkö joku rattaita vai ei?Meillä tyttö ei myöskään tarvinnut rattaita 3 vuotiaana mut silloinpa en liikkunutkaan niinkuin nyt

Vierailija:

Lainaus:


Ei 3 vuotias jaksa vielä kävellä ripeästi 5 km. Liekö 4 vuotiaskaan vielä jaksaisi. Eli eiköhän rattaita käytetä vielä jonkin aikaa..

Ja omaanikin kannustan kävelemään mahdollisimman paljon. Rattaita suurempana ongelmana pidän sitä, että lapsia kuljetetaan autolla joka paikkaan. Meilläkin on hoidossa lapsia, joiden äidit muistavat aina mainita, kuinka rattaita ei ole tarvittu sen jälkeen, kun lapsi lopetti päiväunien nukkumisen ulkona. Silti nämä kullannuput eivät pysty kävelemään edes kilometrin matkaa kitisemättä ja vinkumatta, kun ovat autokyytiin tottuneet. Ja kyse on eskari-ikäisistä.13

vanhemmat jaksavat ihmetellä, että kävelikö se tosiaan niin pitkän matkan. Ei ole kuljetettu kuin rattaissa, niin mistäs sitä tietää että lapsi jaksaa kävellä vaikka kuinka pitkään ja vielä mielellään. Vanhemmilla on nykyään niin kiire paikasta toiseen, ettei ole aikaa mennä lapsen tahdissa. Tietysti joskus se on välttämätöntä (sairaudet esim) tai paljon helpompaa (kuten uhmaikäisen kanssa kaupungilla) mennä rattailla, mutta muuten se on pitkälti viitseliäisyydestä kiinni.Oma 2vee haluaa kävellä päivittäisen parin kilsan lenkin. Siitä pidemmät matkat rattailla, mutta tuskin niitä tarvitaan enää kolmivuotiaasta eteenpäin.

Syyt:

1. Vaikea astma, jota ei meinata saada kuriin millään.

2. Lapsi on ikäistään reilusti pienempi. Lyhyillä jaloilla joutuu pistelemään tassua toisen eteen tiheässä tahdissa.

3. Meillä ei ole autoa, emmekä asu bussiyhteyksien varrella. Lähempään kauppaan on 2 km. Toiseen suuntaan jaksaa kävellä, mutta läähättävää lasta en ala kiusaamaan.Esikoinen luopui rattaista alle 3 vuotiaana. Ei tarvittu edes reissuilla mukana. En näe mitään ongelmaa lapseni rattaissa. Kyllä niistä sitten aikanaan luovutaan.

Vierailija:

Lainaus:


Vierailija:

Lainaus:


Olin myös nopea juoksija, voitin helposti 10-vuotiaat pojatkin juoksussa.
Olispa muuten kiva nähdä se 3-vuotias, joka juoksee 10-vuotiasta nopeammin...

et varmasti jaksanut kävellä aikuisen ripeään tahtiin! Kävelen siis niin nopeasti kuin pystyn. Oma kuntoni ajaa nyt tässä edelle, istukoon lapsi rattaissa lenkin ajan

1) matkoilla, joilla muuten jouduttaisiin käyttämään julkisia2) ostoskeskuksessa, jotta voin edes jonkun asian katsoa rauhassa ettei lapsi poukkoile minne sattuu. Istuu siis rattaissa ja syö vaikka jäätelöä.Ja on ihan terve, reipas, vilkas ja erittäin liikunnallinen. EIKÄ hävetä yhtään!Tulkaapa siis sieltä maalta katsomaan, miten kaupungeissa eletään. Mihin maalla rattaita tarvitaan, kun lähikauppaan hurautetaan autolla ja muuten juostaan omalla pihalla? Meillä kävellään esim. Jumbossa tai muussa isossa ostoskeskuksessa kilometrikaupalla, jossa ollaan " kaupoilla" .

Ja se autokin pitää yleensä parkkeerata ihan päiväkodin oven eteen kun " ulkona on pakkasta" tai " tihuttaa vettä" tai " on niin kova helle" ...

mutta kyseessä onkin ulkomaalainen poika eikä nykyajan pullamössösukupolven lapsi. Mitenköhän luulette että ennen pärjättiin ilman rattaita ja autoja? Kyllä silloin lapset oli aikuisten ja kovaa kävelivät.Tai muualla maailmassa nykyäänkin? Kyllä teidän lapsille naurettaisiin kun muualla samanikäiset kävelevät vauhdikkaasti jo 10 km koulumatkoja.

rattaissa ihan vain siksi että pääsee ilmaiseksi bussilla. Sitten bussissa on kahdet rattaat, eikä vauvan kanssa mahdu kyytiin. Tiedän että on sairaita lapsia jotka eivät jaksa kävellä jne, mutta esim meidän naapurit ottavat rattaat mukaan ihan vain siksi että silloin pääsee maksutta. Meilläkin bussi kulkee vain kolme kertaa tunnissa, joten jos haluaa varmistaa että ehtii jonnekin ajoissa (esim neuvolaan), täytyy varata pelkkään bussin odottamiseen tunti... siinä ajassa kyll äkerkeäisi kävelläkin, ja kävelisin jos en olisi raskaana ja lääkäri kieltänyt kaiken sellaisen tekemisetn jonka voi jättää tekemättä... ja kaatosateella tai kolmenkymmenen asteen pakkasella pienen vauvan kuskaaminen jalkasin neljän kilometrin matkaa ei kauheasti houkuttele

On sitä osattu ennenkin kuljettaa lapsia erilaisilla välineillä ja liikkumistarve on ollut vähän toista kuin nykyään. Missä ihmeen epätodellisuudessa elelette te ' vanhaa hyvää aikaa' kaipailevat? Ei ole ollutkaan mitään vanhaa hyvää aikaa. Ongelmat on vain ratkaistu siloin eri tavoin, niillä madollisuuksilla mitä silloin on ollut käytössä.Toisella puolella maailmaa lapset kulkevat liinoissa, autojen lavoilla, pyörän ja aasin selässä ym. ym. Käykää matkustelemassa, ei käy ajatusmaailma liian suppeaksi.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat