Seuraa 

Laitoin nyt jopa neljän päivän pinon kun meillä niin hiljaista nykyään pinoissa..Liekö syynä ihanat ilmat? Itse palailen illalla.

Kommentit (15)

Lähdemme huomenna keskimmäisen lapsemme kummitädin 50 v juhliin ja yövymme siellä maaseudulla. Ohjelmassa on hyvää ruokaa, juomaa (jotka jää väliin kun lapsia mukana) ja juhannuskokko joka ehkä myöskin jää väliin sillä joel menee nukkumaan 8-9 mais iltasella enkä viitsi pikkumiehen näin hyväksi tullutta rytmiä sekottaa valvottamalla häntä pidempään. Vauvoilla kun nuo rytmit menevät joskus aika herkästi sekasin ja en uskalla ottaa riskiä vaikka ei välttis menekään. Minä olen tarjoutunut menemään lasten kanssa ajoissa yöunille. Jääköön mies sitten juhlimaan jussia jos haluaa.

Lauantaina sitten kotiudumme ja käymme sunnuntaina minunkin vanhempien luona, muuten sitten tavallista kotona oloa. Harmi kun emme omista kesämökkiä eikä kukaan isovanhemmista tms. Miehen isä on nyt kyllä vakavissaan ostamassa mökkiä missä sitten mekin saisimme käydä paljon. Olis tosi ihanaa kun kesällä ei mikään niin ihanaa olisikaan kuin olla mökillä.Joel on nyt syönyt kolmena päivänä Bataattia ja aika hyvin näyttää maistuvan. Tänään meni jo aika satsikin kerrallaan (apaut normaalin perunan kokonen pala) eikä ole edes kovasti suttaillu. Poika otti lusikasta tosi hyvin ja tänään kun näkikin lusikan niin jo suu aukesi ; ) Taisi siis todella tykätä. Lauantaina aoin kokeilla sitten perunaa ja porkkanaa ja jos ens viikolla sitten jotakin hedelmä sosetta 4 kk iän kunniaks. Voi kauheeta 4 kk jo!!!!! Vastahan tuo pikkumies syntyi!!!! Mua varmaan vaivaa ikuinen vauvakuume siihen saakka kun tätyän apaut 40 ja riskit lisääntyy! Oon jo miehelle viimepäivinä puhunut neljännestä lapsesta sitten joskus mutta mies ei oikein lämpiä. Nooh onhan mulla aikaa kun kuitenkin pidetään nyt pari vuotta ainakin taukoa...Sen verran meidän kaikilla kolmella lapsella on ikäeroa eli 2-3 vuotta. Jopa 5 vuotta vois pitää väliä sitten meillä olis todellinen iltatähti . Ikää mulla ei ole kuin 28 vasta että vielä ehtii hyvin odottaa vaikka 10 vuotta!Meilläkin Joel pulauttelee melkein jokaisen maitoaterian jälkeen oikein sellaista paksua puuroa..Tosin ei sitä paljo tule mutta sideharsoja menee pyykkiin melkein joka syötön jälkeen. Ja niitä sitten pestäänkin lähes päivittäin.Meillä alkaa selvästi syöttökerrat väheneen kun yöunet senkun pitenee. 10-12 tuntia menee joskus putkeen yöllä niin ettei Joel syö kertaakaan mutta useimmiten kuitenkin syö kerran tänä aikana. Päivät ovatkin sitten helteiden myötä menneet pipariksi unien suhteen mutta melko hyväntuuliselta poika silti vaikuttaa 15 min päikkäreitten jälkeen. Syöttökertoja ei siis tule kuin apaut 6-7/ vrk kun vielä jokunen aika sitten niitä oli 9. Tosin määrällisesti menee sitten enemmän korviketta mutta luultavasti sekin pikkuhiljaa vähentyy kun kiinteitä alkoi saamaan. Meillä kun menee melkein litra/ vrk korviketta.Mutta nyt painun saunaan kun lapset on unilla jo. Vielä kerran oikein hyvää ja rauhallista juhannusta. Moi MOI!

ovatko kaikki lomilla vai ryhtyneet nettilakkoon? ; )Juuri sain kaikki lapset sänkyihin odottamaan unta. 3 vuotias hyräilee hiljalleen tuiki tuiki tähtöstä. Sööttiä ; ) Mies on taas iltavuorossa tämän viikon joten saan taas selviytyä lasten kanssa itsekseni päivän puuhista mikä tarkottanee sitä että kotityöt jää tosi vähälle ja syömme puolivalmiita eineksiä lähes koko viikon ; )Meidän päivät ei ole muuttuneet sitten eilisen. Joel nukkui edelleen huonosti päiväunia. taas vartin pätkiä, mutta poika silti hyvän tuulinen joten eipä kait sitten väsytä. Viimeyönä nukkuikin 11 tuntia putkeen edes heräämättä syömään joten tais univelkaa vähän olla. Saas nähdä miten ens yö..Tänään maisteltiin ekaa kertaa kiinteetä. Ruokalistalla oli bataattia. Poikaa moiset mössöt nauratti ja hyvin näytti maistuvan. Uskalsin sitten antaa ihan reilustikin kun maistui. Apaut kymmenisen teelusikkallista meni. Ei näyttänyt vielä ainakaan vatsanväänteitä tulevan. Huomenna uudet harjotukset. Ensi viikollahan Joel jo täyttää tuon 4 kk. Jos imettäisin niin olisin odottanut tuohon puolen vuoden ikään asti.Siinäpä taas tärkeimmät tällä erää. Taidan mennä raivaan iltapala sotkut ja syödä itsekin, käydä suihkussa ja katsella hetken telkkua ennen nukkumaan menoa. Toivottavasti täällä nyt joku käy kanssani turisemassa ; ) Heipsan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joo hiljaista on pinossa, joten pitäähän tätä pinoa käydä kasvattaan.Meillä muuttoviikonloppu takana ja siis monta sekasotkuista päivää vielä edessä. Tänään piti jo itkukin tirauttaa kun alkoi tuntua niin epätoivoiselta kun kaikki tavarat eivät vaan löydä paikkaansa. Mies tuolla kokoaa uutta keittiön ruokailuryhmää. Muksut nukkuu jo. Minäkin kohta vetäydyn sänkyyn. Huomenna aion tehdä muutakin kuin näitä muuttopuuhia, siitäkin huolimatta vaikka kämppä ihan hujan hajan. Varmaan mennään rannalle ja leikkipuistoon ja jädelle ym ym.. Ihan hukkaan mennyt hyvät hellepäivät!Noel on nyt jo 3kk. Tosi äkkiä menny aika! Poitsu kääntyy masulleen ja yhden kerran on kääntyny massulta selälleen. Mahalla ollessa potkii jaloilla niin että pääsee vähän eteenpäin, mutta kädet ei vielä oo yhtään hommassa mukana, että ryömimään pääsis.Kunhan saadaan muutto kunnialla ohi, niin alan antamaan perunaa ja muitakin soseita. Tänään annoin vettä ekan kerran kun joi maitoa vähemmän kuin muina päivinä. Hyvinhän tuo maistui. En keittäny vettä, ei tullu edes mieleen.Parin viikon sisällä meillä on aika lastenlääkärille sairaalalle poitsun kaarevuuden takia. Neuvolalääkärillä ollaan käyty kahdesti ja hänen mielestä kaarevuus on helpottanut vähän, mutta laittoi varalta sairaalalle.Nyt täytyy mennä nukkuun.Äippis75 ja poitsu 3kk ja 1vko.

Tällä viikolla on mennyt yöt ihan pipariksi, johtuukohan kuumuudesta... tyttö herää parin tunnin välein. Toivottavasti päästään kohta takaisin normaaliin rytmiin.Meidän tyttö pulauttelee edelleen ihan hirveesti, välillä tuntuu että kaikki maidot tulee pihalle. Pyykkiä riittää!Tyttö kääntyy mahalleen jo tosi näppärästi, molempiin suuntiin. Tällä viikolla on alkanut tauoton höpinä, tytöllä juttua riittää. Tytöllä on sellainen kylpykirja, siinä olevalle hymyilevälle madolle tytöllä on paljon asiaa=) Ja nauraa ääneen!Oikein hyvää juhannusta kaikille, ajakaa varovasti!NapNap + tyttö 3,5kk

Meillä taasen näiden helteiden myötä päivät on menneet rikkonaisiksi nukkumisen suhteen, mutta yöllä tyttö nukkuu tavallistakin paremmin. Nytkin on nukkunut 14h putkeen kolmella syötöllä, joten ei voi valittaa.Isommilta lapsilta meinaa sitävastoin loppua hermot kun tätä hellettä on nyt kestänyt sen verran kauan. Onneksi vähän helpottaa kun saa käydä välillä järvessä viilentämässä itseään ja olen jopa " pakottanut" ykkösen ja kakkosen päivälevolle, eli lueskelemaan aittaan päivän kuumimpaan aikaan ja sekin piristää kummasti.Meillä tyttö ei käänny eikä kyllä muutenkaan liiku vielä mitenkään. Nostaa jo kummasti kyllä kintut masun päälle ja hakkaa kantapäitään tiukasti lattiaan mutta siihen se sitten jääkin. Ykkönen ja kakkonen ovat kumpainenkin neuvolakorttien mukaan kääntyneet jo tässä iässä. Kolmonen taasen näyttää kääntyneen ekan kerran vasta lähempänä viittä kuukautta. Joten vielä tyttö ehtii päihittää ainakin yhden isoveljistään:)Maidolla yritän minäkin pärjätä vielä ainakin sinne neljään kuukauteen asti. Tietysti jos yöt menee ihan risaiseksi tai tyttö ei enää ole tyytyväinen näihin sapuskoihin niin aloittellaan aiemmin. Ei vaan viitsisi täällä reissun päällä ruveta sotkemaan noiden kiinteiden kanssa ja jos tyttö on tullut yhtään veljiinsä niin aikamoista sotkemista toi ruokailu aluksi on. Vähän kyllä jännittää miten imetyksen kanssa käy kun kolmen viikon päästä alkaa työt ja ainakin kaksi syöttökertaa jää päivällä tekemättä. Ajattelin, että pumppaan ruokisella yhden annoksen, jonka mies voi sitten antaa seuraavana päivänä korvaamaan yhden imetyksen. Ja voipi olla että vähentelen imettämistä muutenkin varsinkin kun kiinteät tulevat mukaan ruokalistalle.Nyt täytyy lopetella, kohta suunnistetaan ruokakaupan kautta mökille joten Hyvää Juhannusta kaikille tasapuolisestitoivottelee

maisa ja nelikko kera tyttelin 3kk

Minä ainakin täällä käyn katsastamassa porinoita, mutta eihän sitä oikein näin helteellä jaksa paljoa kirjotella. Kait suurin osa on muutenkin siirtynyt enemmän noihin sähköpostituksiin. Kivoja kuvia siellä taas tänään oli <3Meillä Ada ollut tänään hyvin kiukkunen & luulempa, että johtunee tuosta helteestä ja osittain myös sitkeästä pitkäkestoisesta nuhasta, joka siis nyt jatkunut jo reippaasti yli viikon.

Nyt neiti on sitten jo kasista asti nukkunut, niin mamma sai vihdoin vapaat kädet ;) En ehtinyt päivällä käydä kaupassakaan kuin pyörähdyksen vaunujen kanssa, kun rupes neitiä kuumuus kiukuttaan ja nyt vasta ja kun mies tuli kotiin (tekee pitkää päivää), niin ehdin nopsaa kipaseen kaupassa..Saas nähä kun on tällaset helteet kerran nyt ollu, että kuinka surkee juhannus tulee.. Nooh toivotaan ettei sataisi ainakaan koko aikaa!Mä olen kans miettinyt noitten kiinteitten aloitusta, että koskakohan alottais, mutta en varmaan vielä jos kuitenkin maitoa saa riittävästi ja kasvaa hyvin, mutta täytyypäs kysästä sitä tarkemmin ylihuomenna 3kk neuvolassa.Onko kukaan vielä kokeillut uittaa vauvaa ulkona uima-altaassa? Mietittiin ukon kanssa, jos hommattais vauvan uima-allas & kokeiltas sitä jossain vaiheessa kesää kun on oikein lämmin.Nyt taidan mennä hetkeksi aikaa sohvalle ja sitten nukkumaan.Tuuteli ja Ada kohta 3kk

Me mentiin viime juhannuksena naimisiin joten ekaa hääpäivää vietetään =) Suunnitelmia ei kauheasti ole kun seuraavalla viikolla sitten reissataanTuosta pulauttelusta. Meilläkin tyttö pulautti joka syötön jälkeen ja paljon. Korviketta meni noin puoli litraa päivässä. Kun sitä neuvolassa valittelin niin kehottivat jättämään korvikkeen kokonaan pois. Ihan kokonaan en jättänyt mutta nyt menee noin 1,5dl-2dl päivässä ja pulauttelu on loppunut melkeen kokonaan. Kaipa me sitten vaan ylensyötettiin vauvaa kun kuitenkin tälläkin ruoka määrällä tyttö nukkuu kuitenkin eka 7-9 tuntia putkeen ja sit syönnin päälle vielä pari tuntia lisää.Helteet meilläkin on vaikuttanut enemmän päiväuniin onneksi.

[color=seagreen]Tekee kesä tehtävänsä, kun pinot aika pieniä nykyään. Enpä itsekään viitti joka päivä kirjotella, kun ei meille kummempaa kuulu.PULAUTTELUA on ollut taas muutamana päivänä enemmän ja oli jo mieli herkässä senkin takia, mutta nyt taas ajattelen, että se on normaalia... Eli ehdin jo ajatella kaikki allergiat yms. syyksi. Tuntui vielä tosi oudolta, kun käytiin kattomassa kaverin kuukauden ikästä tyttöä, joka ei pulauttele ollenkaan oikeastaan. No, kukin vauva tyylillään.Velu KÄÄNTYY masulta selälleen, mutta ei vielä toisin päin. Välillä mahottomat jumppatuokiot sitterissä tai lattialla ja sekös saa puklun lentämään...Parina yönä sain nauttia, kun Velu nukku 6 tuntia yhtä soittoa ja sitten heräs syömään vasta joskus viiden aikaan aamulla! Viime yönä heräsikin sitten 2 ja 6 syömään. En ite meinannut saada illalla unta, eli liian hyvin nukuttu viime päivinä ;)Me lähdetään huomenna käymään sukulaisten mökillä kylässä ja sitten jatketaan mun kotiin juhannuksen viettoon. Grillataan kaiken maailman herkkuja ja hätistellään hyttysiä. Ja perinteisesti varmaan sataa sitä vettä sitten...Joko muiden vauvat NURAA ääneen? Meillä poika kyllä hymyilee suu levällään, mutta kunnon naurua ei vielä tule. Eikä hymyäkään ole vielä saatu ikuistettua filmille.Lämpimiä päiviä kaikille ja hyvää juhannusta!~cadavera&Velu 2,5kk~

[color=purple]Aamusta käytiin neuvolassa, huomennahan Nooa täyttää 3kk. Kyllä se aika rientää! Pituutta oli jo 63,5cm ja painoa 6410g.Vedenjuonnista kysyin ja kuulemma ihan hyvin voi vettä tarjota vauvalle näillä helteillä, etenkin kun Nooa ei syö rintaa sen useammin, vaikka onkin näin kuuma. Ja kyllähän poika vettä pullosta nyt tänään on lipittänytkin ja silti imee tasasin väliajoin tissiä. Illalla kyllä taisi huomata, ettei vesi maistukaan miltään, kun ei sitä enää kovin innokkaasti imenyt.Myös kiinteitä sanoi, että voi ruveta neljän kuukauden iässä antamaan. Ja jopa vellejä 3kk:n iässä, jos tuntuu, että Nooa alkaa syömään kauheen tiheeseen tahtiin. Ehkä me nyt sinne heinäkuun lopulle ootellaan, että aletaan maistelemaan muutakin, kuin maitoa.Huomenna lähdetään taas mökille. Juhannusta vietetään mökillä sukulaisten kanssa, perinteisesti.

-Monkey ja Nooa päivää vaille 3kk-

Harmi että juhannukseksi on ennustettu vähän kurjempaa keliä... me mennään juhannukseksi mökille.Mökkeily on sujunut tytön kanssa hyvin, ötökät ei ole ollenkaan sen kimpussa. Nukkuu hyvin, pitkät päikkärit ja kunnon yöunet.Eipä täällä sen ihmeempiä...NapNap + tyttö 3,5kk

Tänään oltiin 4 kk neuvolassa, mitat 6465 g, 63,1 cm ja 42 cm. Helmi hurmasi neuvolan sijaistädin (oma lomalla).

Kääntymään on oppinut vaan vasemmalle kyljelleen (selältä), muuta kääntymistä ei siis meilläkään vielä. Kovasti kyllä huitoo koko käsivarsillaan ja potkii.

Joku kyseli ääneen nauramisesta. Helmi on hekottanut kovalla äänellä jo pitkään, varmaan melkein kk verran.

Kuumuus ei kauheasti meiän elämään vaikuta, uni maistuu Helmille ehkä hiukan paremmin, vaikka yleensäkin se on aikamoinen unikeko ;o) Vettä ei paljoa ota, vaikka välillä tarjoan, maito näyttää riittävän. Ajattelin minäkin täysimettää ainakin 6 kk ikään asti, mikäli se vaan onnistuu, näillä näkymin ainakin kivasti menee. Kesän reissuissa onkin helppoa kun ei muita tarvitse. (Vaikka meillä kyllä ikävästi koira tarvitsee sitäkin enemmän " erikoisruokaa" , on niin allerginen...)

Yleensä Helmi nukkuu yöunet n. 20 - 8 yhdellä syötöllä. Nyt kuulostaakin olevan tosi väsynyt, siispä syöttö- ja nukutuspuuhiin....Oikein iloista juhannusta!V + huomenna 4 kk Helmi

Meillä on ollut kamalaa kiirettä ja lisäksi vielä nettikin on tökkinyt:(Mutta meillä oli maanantaina Markuksen 4kk neuvola. Pituutta oli 65,5cm ja painoa 8760g. Päänympärys taisi olla 42cm. Markus oppi viimeviikolla kääntymään ja nyt kääntyileekin vähän väliä. Kääntyy siis vain selältä mahalleen.Meillähän on velliä (maissi) annettu jo reilun kuukauden ja sosita on syöty melkein 1kk. Nyt on vellikin vaihdettu riisivelliin kun maissi velli ei enään pitänyt nälkää koko yötä poissa. Soseita ollaan syöty (siis Markus syönyt, en minä) Bataattia, perunaa, parsakaalia, kesäkurpitsaa ja maissia.Eilen kävin aamusta laittamassa kierukan. Heti silloin oli maha suht kipeä mutta myöhemmin ei tuntunu mitään:) Otin aamusta kyllä lääkärin määräyksestä kunnon särkulääkkeen (ibuxin 800mg).Nyt menen syömään!

-Santtu ja Markus 4kk

Meille ei oo tapahtunu mitään ihmeitä joten en oo jaksanu mitään kommentoida tänne.Tänään oli aika lähellä että käännyttiin selälleen, mutta Pätkä vaan pysyi yhden käden varassa eikä mennyt kumoon.Helteet vaivaa vieläkin mutta nyt on menny vähän paremmin ku ollaan pysytty sisällä viileessä, yökin meni jo vain kahdella syötöllä. Käytettiin koiratki tänään pitkällä lenkillä jo kuuden jälkeen ja sit jatkettiin unia molemmat, joten nyt voi taas nauttia aurinkoisesta säästä ikkunasta.Mitäs muuta?? meillä on ensviikolla 3kk neuvola, sitten varmaan taas enemmän asiaa. Jännä kyl nähdä mitä toi ukkeli painaa. 2 kk neuvolassa kun tuli samoja lukemia (6400g) ku aika moni poika on näyttäny saaneen nyt 3 kuisena. No hyvä että tissi maistuu, nyt helteillä vielä enemmän joten vesipullo on mukana vaan vaunuillessa, kauppareissuilla ja autoillessa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat