Vierailija

Tuntuu että vaikka mitä tarjoaa, niin aina jää 5 ja 7 vuotiaiden lautaset melkein koskemattomiksi.

Kommentit (19)

Meillä syödään ihan samaa pöperöä kuin muulloinkin. Janoon juomme vettä, harvemmin mehua tai limsaa.Meillä ei muulloinkaan anneta välipalojen välipaloja ja oikea ruoka maistuu!

seuraava ruoka on lounas. sitten syö jo enemmän. jos ei syö, seuraava on välipala. seuraava päivällinen ja viimein iltapuuro. vaihtoehtoja ei ole.en ala sirkustelemaan. jos ei puuro kelpaa, ei tule tilalle muutamaan. lapset tietävät että mua ei vedätetä. meillä ruoka ei ole vallan väline. säännöt on tulleet jo pienestä selväksi. syö tai jättää syömättä, ylimääräisiä välipaloja ei tule. koskaan en pakota syömään. tai kiristä tai pelottele, että et saa ruokaa kuin sitten ja sitten jne. meillä ruokailut on kivoja kulinaristisia hetkiä. ja lapset syö muuten mukisematta iltapuuronsakin. jos eivät syö, alan epäillä nuhaa tms.liian paljon vanhemmat pelleilee ruokailujen kanssa. terve lapsi kyllä syö kun ruokaa annetaan. sairaat on tietysti erikseen, heidän kanssaan täytyy vähän sääntöjä rukata uusiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Poika meni päikkäreille ja laitoin ruoaksi uusia perunoita, makkaraa, salaattia, kurkkua ym. rehuja, joista lapsi kuumalla ilmalla pitääkin. Kaikki kelpasi hyvinh ja poika vetäisi neljä pienehköä perunaakin ja kokonaisen makkaran ja kaiken lautaselle laittamani salaatin ja muut kasvikset sekä jälkiruoaksi olin laittanut marjarahkaa, jota poika jaksoi hieman maistella, mutta jätti sitten, kun oli kerran täynnä.

!
Uusissa perunoissa on paljon nitriittiä ja solaniinia ja makkarassa on myös paljon nitriittiä. Näitä ei kannata paljon lapselle tarjoilla, ainakaan yhdistelmänä.Ja kuten edellä olikin, pelkkä vesi janojuomana ei ole paras mahdollinen. Laimeaa mehua on hyvä myös juoda etenkin jos ruoka ei maistu. Ja maito on oiva janojuoma, jos maistuu!:-)

keittoa, kanaa, perunaa, riisiä ja grillimakkaraa =)

poika ei oikeen välipaloista ole ikinä perustanut mutta ruoka kelpaa 2 kertaa päivässä+pieni iltapala(ja aamupala tietty, mut se on yleensä 1 viili tai pieni pala leipää tai banaani).

paitsi, jätski menee kesällä kyl välipalana

Meillä ei tänä aamuna maistunut puuro, eikä murotkaan. Annoin pojan (1v9kk) mennä sitten leikkimään ilman kunnon aamupalaa. Pian hän palasi kyselemään jo itse syötyäni hänen puurolautasen tyhjäksi, annoin muroja ja jogurttia. Poika meni päikkäreille ja laitoin ruoaksi uusia perunoita, makkaraa, salaattia, kurkkua ym. rehuja, joista lapsi kuumalla ilmalla pitääkin. Kaikki kelpasi hyvinh ja poika vetäisi neljä pienehköä perunaakin ja kokonaisen makkaran ja kaiken lautaselle laittamani salaatin ja muut kasvikset sekä jälkiruoaksi olin laittanut marjarahkaa, jota poika jaksoi hieman maistella, mutta jätti sitten, kun oli kerran täynnä.Mielestäni on turha pakottaa syömään mitään raskasta ruokaa, mutta terveellisesti voi syödä silti ja itsellekin maistuu näillä ilmoilla kasvikset!

Vierailija:

Lainaus:


Meillä syödään ihan samaa pöperöä kuin muulloinkin. Janoon juomme vettä, harvemmin mehua tai limsaa.Meillä ei muulloinkaan anneta välipalojen välipaloja ja oikea ruoka maistuu!
No voi että on hienoa! Meilläkään ei ole tänään syöty yhtään jäätelöä, mehujäätä tai tippaakaan limpsaa. Eikä välipaloja, eikä välipalojen välipaloja. Mutta silti eivät syö, voitko kuvitella!

Mutten on syönyt tänään: raejuustoa, suolakurkkua, leikkelekinkkua,juustoa, ruisleipää, suolakeksin, 3 satsumaa ja pari pientä jäätelöä. Ja juonut paljon vettä. Enpähän edes yritä väkisin syöttää jos ei maistu. Ei maistu itsellekkään niin miksi siis lastakaan pakottamaan.

ja tavallinen lämmin ruoka ei ole eilen ja tänään maistunut...

joten on sitten syöty jugurttia, vesimeloonia, leipää, jätskiä...

no eipä näitä helteitä suomen kesässä montaa päivää ole;)

On syönyt tänään:

- aamiaiseksi klo 9 tuoreita luumuja 3-4 kpl, kun puuro ei tehnyt kauppansa

- lounaaksi klo 12 kalakeittoa ja mansikoita

- herättyään päikkäreiltä klo 14.30 joi pullollisen velliä (kyllä, kaksivuotiaamme juo yksi-kaksi pullollista velliä vuorokaudessa, mutta enpä viitsi toisen rakasta hetkeä pieneltä riistää ;)

- Päivälliseksi klo 18.30 vähän kanarisottoa ja puolikkaan ruisleivän voilla + tomaattia, juustoa, mansikoita

- juomana sekä ruuilla että muuten vesi

- iltapuuro? tässä juuri pohdin, että yritänkö tarjoilla ja kaupata vai menemmekö helpolla vellipulloon, mikä ippoaa takulla ;)

On syönyt tänään:Aamulla aamupuuron ihan hyvin. Lounaaksi näykki vähän lämmintä ruokaa ja söi lisuketomaatteja suurella innolla. Välipalaksi sai mansikoita. Päivälliseksi meni sitten reipas annos maksalaatikkoa ja tomaattia kun ei enää ollut niin kuumaa. Juonut on kohtuullisesti vettä ja vedellä lantrattua laihaa kalsium-mehua. Seuraavaksi sitten iltapuuro...Olen päätellyt että turha tarjoilla paljon muuta kuin hedelmiä ja vihanneksia (kevyttä kesäruokaa) kuumana päivänä, lapsi syö sitten kun ilma illalla viilenee. Ei itsekään tee mieli päivällä kuin juoda.Vaikeampaa tietysti jos lapsi on alipainoinen tai " siinä rajoilla" . Meillä on oltu neuvolassa sillä 0-käyrällä eli ihan hyvä paino koko ajan (vauvana oli yläkäyrällä) ja viime neuvolasta (2v) paino on noususuhdanteinen ja 3v neuvolassa käyneisiin verraten (paino ja pituus) ihan ok, joten en ole huolissani jos välillä ei syö.

Hikoillessa poistuu elimistöstä myös erilaisia suoloja ym, ei pelkää vettä. Siksi olisi tärkeää juottaa lapsille mieluummin vaikka laimeaa mehua kuin vettä. Vesi ei korvaa menetettyä nestettä. Kaikkein paras vaihtoehto helteillä juomaksi on vissyt, mutta niitä ei tietysti kovin pienet juo.että esim grillattuja broileirnfileitä kylmänä ja sen kanssa tomaatteja, kurkkua, uusia perunoita, kukkakaalia raakana jne. eli siirrytään viileämpään (ja kevyempään) ruokavalioon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat