Vierailija

.

Sivut

Kommentit (90)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En tosiaankaan tahdo vammaisia lapsia, ja downin tms. riski kasvaa iäkkäillä synnyttäjillä. Näin jälkikäteen ajateltuna oli täysin väärä päätös, olisi ehdottomasti kannattanut odottaa, että olisi saanut tutinnon valmiiksi ja vakituisen työpaikan, elämän pysyville raiteilleen.

Lainaus:

...kun ensin täytyy viettä sinkkuelämää, sitten löytää se oikea mies ja sen kanssa ensin viettää sitä laatuaikaa kymmenen vuotta ja matkustella ja nukkua aamuisin pitkään. Ja lasten kanssa on niin rankkaakin.Sitten nelikymppisenä huomataankin että kaikilla on lapsia ja vauvathan on oikeastaan aika söpöjä, yritetään pari vuotta ja jos tuuri käy niin saadaan vielä se lapsikin.
ollut katastrofi, vaikka olisi jäänyt lapsi saamattakin. Elämässä on niin paljon muutakin. Sitä ei ehkä huomaa, jos hankkii lapsia heti, kun se on biologisesti mahdollista.

Se ei ole mikään nykyajan ilmiö, vaikka av:lla näin halutaan ajatella. Ennen syntyi vielä enemmän iäkkäille äideille lapsia, koska ei ollut olemassa tehokkaita ehkäisymenetelmiä.

Koska ehkäisyvälineet on keksitty ja NAISELLA on mahdollisuus säännellä syntyvyyttään. Maailma on muuttunut ja nykyään pystyäkseen elättämään perhettä täytyy hommata ensin se ammatti. Joskus aikanaan pääsi 15-vuotiaana piiaksi tai tehtaaseen, mutta nykyään se työpaikka on mahdollista saada vasta 25-30 -vuotiaana. Mä en käsitä, kuinka te puolustatte käyttäytymistä, jossa lapsia tehdään nuorena ja laitetaan yhteiskunta elättämään???

ja kolmannen kaksi vuotta myöhemmin. Siksi vasta näin vanhana, koska aiemmin minulla ei ollut miestä. Halusin että lapsillani on myös isä.

kuin perhe perustetaan. 25-v. mies ei useinkaan ole vielä valmis sellainen, eikä kolmekymppinenkään. Itselläni meni 5-6 vuotta sinkkuillessa ja sitten löysin hyvän miehen. Raskaaksi tulemiseen meni noin 3 vuotta. Ammatti- ja kotiasiat on olleet kunnossa jo pitkään, mutta muut asiat ovat ottaneet aikansa.Kaikkihan eivät tule raskaaksi vain pippeliä vilauttamalla! Olkaa onnellisia te, joilla niin on käynyt.

Lyödäänkö vetoa, ettei nykyään synnyttäjän keski-ikä eroa juurikaan entisaikojen synnyttäjän keski-iästä? Ja ei se hedelmällisyyden pieni lasku iän myötä on pieni ongelma verrattuna siihen, mitä maksaa elättää näiden teinilisääntyjien perheitä ja setviä ongelmia.i]Ennen tehtiin lapsia enemmän kuitenkin nuorina kuin vanhoina, koska biologisesti ollaan nuorina hedelmällisimmillään ja lapsensaantitahti hiipuu kun ikää tulee. Nykyään moni joutuu ihan hedelmällisyyshoitoihin puhtaasti iän vuoksi kun aloittaa tehtailun niin myöhään.

[/quote]

Moni nainen opiskelee, työskentelee ja harrastaa kaikenlaista ennen oman perheen perustamista. En väitä että se olisi aina järkevämpää, mutta niin se vain on. Tyttärille ei korosteta enää kotona perheen ensisijaisuutta.

Naimisiinkin mennään hieman vanhempana kuin ennen.Ihmiset (etenkin naiset) opiskelee enemmän ja pidempään kuin ennen.Toimeentulo vaatii enemmän kuin ennen.Onhan näitä syitä. Tuskin naiset tai miehet elämässään tekevät elämäänsä liittyviä ratkaisuja lapsentekoaikatauluja miettien. Lapselle sopiva aika ja fiilis tulee kun tulee, ja joillekkin ei tule koskaan.On oikein tehdä omaa elämäänsä koskevat ratkaisut yksilöllisesti, eikä niin kuin mukamas kuuluisi tehdä. On ok saada lapsia missä iässä hyvänsä.

Ennen tehtiin lapsia enemmän kuitenkin nuorina kuin vanhoina, koska biologisesti ollaan nuorina hedelmällisimmillään ja lapsensaantitahti hiipuu kun ikää tulee. Nykyään moni joutuu ihan hedelmällisyyshoitoihin puhtaasti iän vuoksi kun aloittaa tehtailun niin myöhään.

nuorten suomalaisten miesten hedelmällisyys on laskenut huomattavasti!Kummallsita miksi aina syytetään naisia hedelmällisyyden laskusta

a) puolet tunnetuista syistä hakeutua hed.hoitoihin johtuu miehistä

b) myös miesten halukkuus saada lapsia nuorina on vähäistä, PALJON vähäisempää kuin naisilla. Nuoruus on venynyt pitkälle aikuisuuteen, mutta se on venynyt miehillä paljon enemmän kuin naisilla. Pitäisikö siis about kaikkien 2-kymppisten naisten hakeutua yhteen nelikymppisten miesten kanssa?

eli oma elämä pitää olla kunnossa, vakituiset tulot, talo, auto ja jne., sekä tietysti menovuodet takana. Ehkä tässä syitä myöhäiseen äitiyteen ja isyyteen.

niin saa jäädä tulematta... tiedetään tyhmästi ajateltu mutta mulla on aika vanhat vanhemmat ja päätin että minä hankin lapset nuorena ja päätöstäni en ole katunut. Olen kuitenkin vielä suht nuori kun lapset ovat jo isoja ja jaksan sitten olla virkeä mummo lasten lapsille jos sellasia minulle suodaan.

pitäisi perheellisyyttä ja perheitä tuke enemmän (erilaisten lamalla perusteltujen tukien vähentämisen ja niiden indeksikorotusten nostamisen väliin jättämisen seurauksena pikkulapsiperheiden tilanne Suomessa on kiristynyt).Nyt näitä asioita yritetään muuttaa vain naisia haukkumalla. Eipä näytä toimivan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat