Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

terve

yksi ihana taapero on meille jo annettu klomien avittamana pitkän yrityksen jälkeen, siitä kiitos Taivaan isälle ja julkisen puolen ystävälliselle lääkärille. Nyt sitten tietysti toivomme toista, mutta mitään ei ole kuulunut. Mietin pitäiskö taas turvautua apuun vai onko luomuyrityksellä toivoa..? Ilmeisesti kiertohäiriöstä oli kysymys (ei munasolua joka kierrossa), onkohan se " pysyväisominaisuus" vai voiko olla että yhden lapsen jälkeen onnistuisi luomuna..? Ei silloin hoksannut kysellä ja nyt ei tiedä keneltä kysyisi.Tietäisikö joku mitä tutkimuksia tehdään ennenkuin jo kerran klomifeenia syöneelle annetaan sitä uudemman kerran? Kuinka kauan kestää ennenkuin saa vai annetaanko suoraan? Seurataanko kiertoa? Se oli niin henkisesti raskasta juosta niissä tutkimuksissa.... Tietysti jos tietäisi että muuta vaihtoehtoa ei ole, voisin mennä vaikka yksityiselle käymään heti. Julkiselle on varmaan taas pitkät jonot...voimia kaikille ja kesäaurinkoa

nukkumatti

joka kylläkin saa tällä hetkellä nukkua taas...

Kommentit (2)

En tiedä onko tästä mitään apua, mutta itselleni määrättiin kakkosta yrittäessä clomeja. Esikoinen syntyi luomusti juuri kun olimme hakeutuneet lähes kolmen vuoden yrityksen jälkeen yksityiselle lapsettomuusklinikalle tutkimuksiin ja meille sanottiin että molemmille pitää aloittaa hormonihoito, mutta luomuylläri olikin jo saanut alkunsa. Itsellä kai jotain häikkää ovulaation kanssa, lähinnä ehkä pco:n kaltaisten munasarjojen, pitkän ja epäsäännöllisen kierron sekä toisen munatorven tukkeutumisen takia.Kun olimme yrittäneet kakkosta 8 kk hakeuduin kunnalliselle puolelle selvittämään onko edelleen sama vika. Silloin määrättiin clomifenia sen enempää tutkimatta, " koska sinut on jo aikanaan tutkittu, ei nämä asiat yleensä miksikään muutu" ja otettiin s-progesteroni verikoe. 4 kk kuurin jälkeen jatkettiin tutkimuksia (laparoskopia ja hysteroskopia) sekä tuplattiin clomit, ja 4 kk tupla-annostuksen viimeisen kierron jälkeen plussasin. Ehdin käydä vielä toisen kerran s-prog-verikokeessa ja piti ottaa alkukierron joku-verikoe mutta siihen ei nyt sitten onneksi ehditty.Toivottavasti saat helposti hoitoa, auliisti apua ja tutkimuksia mahd. vähän! Kannattaa ehkä ottaa yhteyttä vaikka sekä yksityiselle ja kunnalliselle ja kysyä heidän mielipidettään?

Meillä näin:

Ekaa yrittäessä kierrot olivat pitkiä ja epäsäännöllisiä ja sain clomit. Ekasta clomikierrosta sitten tärppäsikin ja raskaus sujui todella hyvin ja terve tyttö syntyi.

Toista lähdettiin yrittämään, kierrot lyhenivät raskauden jälkeen suht ok pituisiksi (n. 30-37 kp) Päätettiin yrittää aluksi luomulla, yksityinen lääkärikin sitä suositteli kokeilemaan n. 1/2 vuoden ajaksi, jos vaan kierrot pysyvät tuollaisina. No, oikeestaan heti ekasta kunnon yrityskierrosta sitten tärppäisi (yllätysten ylläri), vaikka juuri tämä kierto olisi venynyt aika pitkäksi (n. 37kp) ja nyt ollaan jo 11:sta viikolla menossa!!!

Toivoa luomuvauvaan toi juuri tuo kierron lyheneminen+ selkeet ovisoireet. Noi ovisoireet tulivat ekan raskauden jälkeen, ennen ekaan raskautta en kyllä muista tunteneeni ovista. Tai sitten sitä ei silloin tapahtunutkaan...

Eli jos siun kierrot ovat suht ok ja varsinkin jos tunnet ovisoireita niin mikäpä estää kokeilemasta luomusti?! Itse kyllä päätin, etten kauaa ala luomuilemaan, jos " tulosta" ei ala syntymään, olen vissiin sen verran kärsimätöntä tyyppiä! Mutta onneksi tällä kertaa kävin näin onnellisesti ja toivottavasti kaikki menee hyvin loppuun asti.

Plussaonnea toivotten tikru

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat