Seuraa 

No niin. Lapsella (9kk) on korvatulehdus ja kaksi kertaa päivässä taistellaan antibiootin kanssa. Tyttö ei nimittäin suostu avaamaan suutaan jos näkee lääkeruiskun ja jos suuhun väkisin jotain laitetaan, niin välittömästi sylkee kaiken pois.

Ollaan yritetty ujuttaa lääke huomaamatta kaiken mahdollisen ruoan sekaan ja suuhun, mutta taas tapahtuu tuo ihana sylkemisjuttu. No, on ainakin hyvä makuaisti tytöllä ;)

Jouduttiin hakemaan jo toinen antibioottikuuri, kun ensimmäinen pullollinen loppui parissa päivässä näiden sylkemisten ansiosta.

Nyt alkaa mennä hermot sekä tytöltä että vanhemmilta, joten vinkkejä syöttöön kaivataan todella!

Kommentit (3)

voi voi, en osaa auttaa. Meillä poika 10 kk rakastaa antibioottia yli kaiken, onhan se ällöttävän imelän mansikanesanssista. Kun näkee ruiskun niin on suu auki ja kieli pitkällä ja protestoi vain kun se loppuu niin lyhyeen. Meillä antibioottikuureja on takana jo yli 10, joten ehkä makuun tottuu? Tai jos yrität laittaa ruiskun niin syvälle kurkkuun ettei saa syljetyksi? Vaikea juttu, kun kuitenkin lääke pitäisi saada annetuksi eikä kuitenkaan haluaisi rääkätä lastaan liikaa. Tsemppiä!

tiia

suun saa auki kun painaa sormella suupielestä voimakkaasta (sama keino jolla saa tissin pois suusta jos puree).Kirjoitanpas miten pojalle (nyt 11kk) annettiin aikoinaan TODELLA JÄRKYTTÄVÄN makuista mikstuuraa. Itsekin yökkäsin sitä maistettuani...Poika turvakaukaloon, vyöt kiinni, toinen pitää käsistä ja päästä kiinni. Sormella suu auki suupielestä. Ruisku suuhun ja lääkettä suuhun pieni määrä ja pidin sormea ikenien välissä (siis suun sivussa), jolloin ei pystynyt laittamaan suuta kiinni. Pienet nielevät ihan hyvin suu auki (vrt. esim rinnasta imeminen), mutta lääkkeen sylkeminen ulos on silloin vaikeampaa. Muksulle päälle muovitettu ruokalappu, josta voi lusikoida mahdollisesti syljetyn lääkkeen uudestaan suuhun.Vähitellen poika oppi ottamaan tuon lääkkeen vähän pienemmällä taistelulla... Tuota käytettiin siis KAUAN.Vaikka lääkkeenantometodi oli todella raju, niin siitä ei silti jäänyt mitään traumoja. Ottaa nykyään syöttötuolissa istuen kaikki ruiskussa olevat lääkkeet ihan hyvin.Ei se lääkkeen antaminen vaadi muuta kuin päättäväisyyttä. Poika on syönyt jo ties kuinka monta lääkettä elämänsä aikana ja ainoastaan peräpuikko on jäänyt antamatta (oli säilytetty huoneenlämmössä, joten oli pehmennyt)...Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suun saa varmaankin auki, kun pidät pikkuisen nenästä kiinni. Mutta hankalinta varmana on juuri se, että saisi sen lääkkeen alas. Eikö antibioottia vauvoille saa kuin nestemäisenä? Jos saa tablettina, niin sitähän voisi murskata ruuan joukkoon tai maidon sekaan ja ehkä vauvasi ei huomaisi. En tosiaan tiedä, kun itsellä ei kokemusta antibiooteista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat