Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

4kk ikäinen vauvani ei kannata päätään käsistä vedettäessä. Muuten hän on erittäin jäntevä ja kannattaa hyvin päätään mm.maassa vatsalleen ollessa sekä sylissä. Tänään neuvolassa lääkäri halusi varata ylimääräisen lääkäriajan lapsen ollessa 5kk, silloin katsotaan tilanne uudelleen.

Kysyin mikä tähän voi olla syynä ja tökerö lääkäri mainitsi mm.cp-vamman..! Nyt en osaa muuta enää ajatellakaan. :(

Kysyisinkin nyt täältä että onko jollain kokemusta vastaavasta tilanteesta, niin että vauvalla on ollut kaikki kuitenkin normaalia?Kiitos jo etukäteen vastauksista!

Kommentit (10)

on sitä samaa liikettä kuin lääkäri testasi, eli vauva lattialle ja vedetään käsistä istuma-asentoon ja varovasti takaisin. Toistetaan 5-10 kertaa, sen verran kuin lapsi jaksaa. Meillä ainakin poika nauttii ja nauraa jumpatessa. Ei saa päästää pomppimaan vielä jaloilleen, ennenkuin niska kestää paremmin. Selällään ollessa voi reidestä pyöritellä vatsalleen, ellei itse vielä käänny. Ja mahd paljon vatsallaan lattialla, leluja eteen.Kysyin tutulta jumpparilta tuota cp-asiaa. Hän selitti, että pään hallinta on merkki aivojen kehityksestä. Lapsen aivot kehittyvät huimasti ekan vuoden aikana, kaikki eivät opi samaan tahtiin. Jossain oppaassa varmaan sanotaan, että jos ei kannata päätä 4kk iässä niin pitää seurata tilannetta. Seuranta ei kuitenkaan ole sama kuin että olisi jokin vamma, suurin osa on täysin terveitä lapsia

ei kaikki vauvat kehity jonku tietyn barometrin mukaan, jokainen on yksilö. jos vauvasi viihtyy lattialla mahallaan ja kannattaa siinä päätään, ei mitään huolta, jos ei ottaisi yhtään päätä mukaan, sitten voisin huolestua.meillä kannattelee päätä käsistä vedettäessä mutta lattialla olo on vielä hankalaa mahallaan, pää ei jaksa nousta ja peppu nousee herkemmin, eli vauva on nenällään. vauva on nyt 4kk, eikä käänny vielä itse mahalleen, sisko kääntyi 4,5 kk ikäisenä ja on ihan normaalisti kehittynyt, joten en ole huolissani olenkaan vaikka neuvolassa mutistiin jotain epämääräistä.tökerö lääkäri sattui teille, harmi, sillä kyllä cp-vammassa on muutakin oiretta kuin pään huono kantaminen, muu motorinen kehitys on heikompaa ja vireystasokin ailahteleva.ota ihan rennosti, vauvasi vaikuttaa ihan normaalilta, jotku vaan kehittyy eri tahtiin kuin neuvolan käyrät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkäri oli tosi tökerö. Viihtyykö lapsesi muuten lattialla? Mene fysioterapeutille vaikka yksityisesti ja ala vahvistaa niskaa kotijumpalla. Pyydä selittämään asiat paremmin, ei tuollaista väitettä saa heittää ja sitten lähettää kotiin. Meidän poika veti itsensä siltaan hoitopöydällä 4kk tarkastuksessa, vaikka muuten kannattaa hyvin päätään. On nyt jumpattu kovin ja pää ei enää keiku niinkuin 2vk sitten. Cp diagnoosiin tarvitaan muutakin kuin niskan heikkous.Jos lapsi on ollut paljon kipeä, ei välttämättä kehity samaan tahtiin kuin ikätoverit. Yritä nyt ottaa päivä kerrallaan ainakin siihen lääkäriaikaan asti, toiv on pian! Voimia ja jaksamista

Poika nyt 3 ja puoli kuukautta ja kolmikuukautisneuvolassa olisi pitänyt kannattaa päätä käsistä vedettäessä. Neuvolantäti sanoi meidän suostumuksella laittavansa lähetteen jumpparille, mutta sanoi, että jonot on kauheet että varmaan pääsee vasta syksyllä. Sain siitä kuvan ettei oo mitään hätää. Sitterissä estumisen neuvolassa kehoittivat jättämään pois, että vauva makaisi tasaisella alustalla.

Jos jollakin olisi vinkkejä miten jumppauttaa niskoja niin olisin minäkin kiitollinen, kun sinne jumpparillekin päästään vasta syksyllä =(Kiitos etukäteen =))

....ainakaan kovin hyvin! Poika 3 kk.

Ihan samalla tavalla kannattelee muuten päätään vatsalla maatessaan hyvin...

Neuvolan täti 3kk tarkastuksessa jotain mumisi, että paremmin pitäisi kannatella, mutta jätti asian sikseen. Olen ajatellut, että huolta ei ole kun juuri kannattelee muuten aika hyvin päätä- varsinkin makuulla!Hui, pitääköhän nyt sitten huolestua? Mihinköhän perustuu tuo cp- vamma kommentti?

Varasin kuitenkin ajan yksityiselle lääkärille, jolta toivon-ja uskon saavani hieman asiantuntevamman mielipiteen.

Jumppailut aloitamme myös pikku-miehen kanssa, toivon että siitäkin olevan apua :)

Kyllä minäkin kovasti ihmettelin lääkärin kommenttia, hän tosin ei ollut edes omalääkärimme vaan kesäsijaisena, mutta silti.. Hirveä olo nyt kun ei tiedä onko lapsella kaikki kunnossa.

Vauva on muuten todella jäntevä, viihtyy mielellään lattialla ja on jo pari kertaa kääntynyt selältä vatsalleen.

Ajattelin varata ajan yksityiselle lastenlääkärille ja sieltä sitten mahdollisesti fysioterapiaan. Olen kyllä todella pettynyt neuvolalääkärin toimintaan..:/

Kaipailen edelleen kokemuksia asiasta, eli jos vaan jollain sellaisia on niin kertokaa ihmeessä!!

Poika 9kk ja nyt vasta alkanut kannattelemaan päätään käsistä vedettäessä ylös.

Takana lukuisia neurologin käyntejä ja tutkimuksia eikä vikaa. (Sanottiin minullekin, että aivovamma!!!)

Ainoa syy on yläkropan lihasheikkeus jota kuntoutetaan fysioterapeutin avulla. Lisäksi minun tulee huomioida kaikki päivittäiset toiminnot kuntoutusta ajatellen.Meillä ei vielä edes istuta...

Mutta nyt on opittu, että kierimällä pääsee eteen päin ja lujaa :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat