Seuraa 

Hei!Meillä on tosi vilkas syksyllä 2 vuotta täyttävä poika. Puistossa ja muutenkin paikoissa joissa on muita lapsia on nykyään tosi vaikea olla. Meidän poika siis on tosi pippurinen, täynnä omaa tahtoa ja reagoi sekä äidin että muiden vanhempien kieltoihin tosi rajusti huutaen, itkien ja selälleen mätkähtäen. Olen yrittänyt tietysti opettaa pojalle koko ajan esim. ettei voi ottaa toisilta lapsilta käsistä leluja, toisten päälle ei saa heittää hiekkaa ja että huutamalla ja kiukkuamalla ei saa tahtoa lävitse.Poika ei puhu vielä itse ku muutamia sanoja mutta ymmärtää kyllä aika paljon. Kuitenkin tuntuu ettei mikään kielto tehoa muuten kuin kotona. Kotona siis pistetään poika pikku hetkeksi omaan huoneeseen jos tekee jotain tahallaan ilkeää kuten heittelee astian pöydästä. Kotona kiellotkin yleensä tehoavat aika hyvin ja poika on muutenkin kiltti kotosalla enimmäkseen. Mutta miten saa lapse oppimaan tuon muita lapsia kohtaan nätin käyttäytymisen. Tietty kaikilla on tuossa iässä vähän toisten kiusaamista ja lelujen vientiä toiselta, mutta ei näin pahaa. Eli onko jollakulla vinkkiä esim. leikkipuistossa miten saada poika käyttäytymään sievemmin. Ja toinen asia on se miten saa pojan lähtemään kotiin ilman hirmu huutoa. Eli meillä huudetaan kurkku suorana kun lähdetään kaupasta, ulkoa sisälle tai kylästä kotiin. Ei ole mukavaa aina retuuttaa huutavaa lasta sylissä.No, toivon että tää kausi menis ohi pian tai ainaski poika vähä rauhottus. Mitään hiljasta äidin jokasanaa uskovaa poikaa en siis ootakkaan ja toivokaan pikku termiitistämme, mut et vähä helpottas. Päiväkotiin lähtökin ku on eessä kuukauden päästä.-syysmassukka-

Kommentit (6)

pidemmän päälle saattaa jo pelkkä uhkaus rattaisiin joutumisesta toimia ja ei-toivottu käytös loppua. täytyy vaan muistaa aina tarpeen vaatiessa myös toteuttaa uhkaus, muuten koko hommasta menee pohja pois.kovin tuttua on myös tuo huudolla kotiin lähteminen... on ihan tyypillistä 2-veen käytöstä ja meillä vielä 3,5-v keskimmäinenkin joskus alkaa kiukuttelemaan ja itkemään jos on oikein kivat leikit kesken kotiinlähdon aikaan. ei siinä auta muu kuin mennä vaan ihan pokalla naamalla vaikka ipana huutaa kuin palosireeni, huutaa ne muidenkin lapset...poika täyttää syksyllä kaksi.

Puistossa lähtee aina omille teille ja kun huutaa takas niin lisää vauhtia vaaan. Meillä myös huudetaan kun sisään tullaan.muistaisin et esikko huusi myös yhden kesän kun sisällejoutui

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

hyviä neuvoja olet jo saanutkin:)

Itse veisin tuonikäistä aika paljon vielä vain tilanteista pois. Jos hiekkaa heitetään kaverin päälle, niin kielto siitä, ettei niin saa tehdä ja lapsi sitten muualle leikkimään. Kovin pitkään ei kannata jäädä selittämään, miksei hiekkaa saa heittää ja mitä se aiheuttaa.

...meidän puistossa on monella tapana laittaa " tempperamenttipakkaukset" istumaan joksikin aikaa jäähylle rattaisiin tai penkille, jos ei tilanteesta pois vieminen auta (menee siis aina takaisin tekemään juuri kiellettyä).Istuvat ihmeen kiltisti!meillä syksyllä 2v täyttävä tyttö, erittäin tempperamenttinen pakkaus. Vartti tai puoli tuntia menee hyvinkin raivokiukun huudossa, koko naapurosto onneksi meillä tietää tytön tempperamentin, joten eivät sentään kutsu sossua apuun ;-)) Kiukkukohtaukset kyllä tulevat useimmiten kotona, mutta kyllä niitä tulee puistossakin. Jos äiti ottaa pois keinusta tms. mitä ei saa tehdä. Tai tulee kotiinlähtö liian aikaisin...Meillä ei ole löytynyt poppakonsteja vaan parhaiten on auttanut, kun on pitänyt ehdottomasti huolta:

a) päivärytmistä

b) ruoka-ajoista + nesteen määrästä koko ajan

c) unesta

d) äidin riittävästä huomiosta ;-)Eli kiukkukohtaukset puistossa/pihalla tahtoo kyllä tulla juuri silloin kun alkaa tulla nälkä/jano ja väsymys pilkottaa taustalla. Eli päivän aikana on aika tarkkaan otettava nämä asiat huomioon tai tulee ongelmia. Mukana aina juomapullo sekä rattaissa esim. banaania ensinälkään, jos ollaan kaupungilla vaikkapa. Tai kauempana puistossa. Myös asioiden ennakkoon kertominen auttaa eli varoitan, että kohta lähdetään kotiin tms. (näillä konsteilla mm. tehtiin juuri 8 tunnin retkipäivä julkisin liikennevälinein ilman yhtään kiukkua tai itkua!)Ja nuo toisten lapsien huomioimiset ei kait tule muuta kun sinnikkäällä opettamisella eli jatkuvalla kieltämisellä, perustelemisella, vaikkapa puistosta pois lähtemisellä (vaikka äidistä olisikin kiva jäädä toisten äitien kanssa juttelemaan - mikä muuten voi sekin olla kiukun alkuperäinen syy = äiti ei huomio ja leiki lapsen kanssa vaan juttelee omiaan toisten äitien kanssa!).Voimia tempperamenttipakkauksen kanssa!

Minä olen kanssa kyllä huomannut, että jos tyttö(2v2kk) viihtyy hyvin puistossa ja ollaan sen vuoksi syömisen kannalta siellä liian pitkään, niin yleensä syöminen ei edes meinaa sujua kun koko matka huudetaan puistosta kotiin ja vaikka ruokakin on edessä niin ei enää helpota. Sitten kun jollain ilveelllä saa ruokaa menemään niin johan helpottaa. Väsyneenä ja nälkäsenä alkaa tulla hiekan heittelyä muiden päälle ja heittäytymisiä. Tulee tietysti joskus muutenkin, mutta varsinkin silloin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat