Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Miten teillä on tutkittu ja minkälaisia ongelmia teillä esiintyy? saako lapsi kuntoutusta jne? Kiitän kaikista kokemuksista ja linkkivinkeistä!

Kommentit (5)

Meillä siis on tuo sama, tarkentui juuri asperger/adhd ja nld-piirteiksi :)

lapsella on ikää 11v.Vaikeuksia motoriikassa, ei osaa ajaa pyörällä ilman appareita, vetoketjulliset housut on mahdottomuus, takkien vetoketjut osaa laittaa, ei solmi nauhoja.Löytyy aistiyliherkkyyttä, haju ja tunto jne.

Hei,Meillä oli just keväällä tuo neuropsykologin kartoitus, aikoja sai hyvin

testit kesti noin tunnin ja niitä oli 4 kertaa.Mitään tukia ei olla haettu.Meillä lapsi on myös normaaliopetuksessa ja kielet on vahvimmat,

nyt alkaa 5 luokka ja neuropsykologin mielestä tarvitsee HOJKSin

vaikeuksia matematiikassa (sanalliset tehtävät), liikunta, käsityö ja musiikki tuottavat vaikeuksia.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Etäisyyksien hahmottaminen on vaikeaa (vaikeuttaa itsenäistä liikkumista).

Kirjoittaminen on työlästä samoin muut hienomotoriikkaa vaativat tehtävät.

Kesän aikana saamme lähetteen neuropsykologisiin jatkotutkimuksiin ja toivon mukaan täsmäkuntoutukseen, koska psykologin testien mukaan lapsi on kongnitiivisesti huippuälykäs, toiminnnan taso vain estää häntä käyttämästä koko kapasiteettiaan. lapsi on integroituna normaaliopetuksessa ja on saanut hyvin vähän mitään erityistukea kun ongelmat ei niinkään koulussa esiinny, (tai sitten siellä on enemmän tukea tarvitsevia enemmän)?Menikö teillä pitkään lähetteestä, että saitte ajan jatkututkimuksiin?

Saatko hoitotukea? Itse en saa (olen varmaan siihen kyllä oikeutettu)?

Kiitos taas jos viitsit/viitsitte vastailla.

ELi lähetteen saamisen jälkeen saitte pian ajan jatkotutkimukseen? Meille psykologi sanoi, että menee arviolta vuosi, että lapsi pääsee jatkotutkimuksiin kunnan puolella! Sillä otin jo selvää yksityisen sektorin tutkimusten tekijät.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat