Vierailija

Jos asia sua stressaa, niin laita koko pyörä nyt varastoon aj ota esiin ensi keväänä. Lapsesi on sitten jo vähän isompi ja ajaminen luonnistuu.

Kommentit (19)

Kuopus 1v8kk oppi juuri tällä viikolla , olisi saanut jäädä oppimatta... Ohjaaminen on vähän hakusessa, vauhtia riittää kyllä. Mutta kun isovelikin menee, niin pakko on mennä perässä...Niin ja siis poikia molemmat. Ja itse ovat kiinnostuneet ja sitten autettu.

eikä tämä ole mikään vitsi vaan ihan totta. No ehkä se oli vaan harjotuksen puutetta. osasin siis kyllä polkee mutta tasapaino ei riittänyt. omalle lapselle hommattiin pyörä 3 v mutta vasta 4v rupes sujumaan. Eikä tarvinnut kauheesti opettaa vaan tajus ajan kanssa ite.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tyttö oli n. 2v4kk, kun sai pyörän ja lumet oli juuri sulaneet. Oppi ehkä kolmannella kerralla polkemaan ja pian teki pitkiäkin lenkkejä. Nyt opettelee ajamaan ilman apupyöriä, ikää 3,5v.

Siinäkin on luonnollisesti iso ero onko ikää jo lähemmäs 3 vuotta.

Joka tapauksessa tuttavapiirissä eka pyörä on yleensä hankittu vasta 3-vuotislahjaksi.

Oma tyttöni sai ekan pyöränsä 3,5-vuotiaana. Edellisenä kesänä 2,5-vuotiaana ei ollut juuri lainkaan kiinnostunut edes yrittämään polkemista, joten päätetiin ostaa pyörä vasta seuraavaksi kesäksi.

Haloo ap! Löysää vähän.

Esikoiselle tuli ikää tänä keväänä 3,5 v ja vasta hankittiin pyörä. hienosti menee ja nauttiikin ajosta. Kuopus 2v saa vasta ensi keväänä pyörän kun täyttää 3.Ja ei kai siitä touhusta mitään tule jos fillari on väärän kokoinen. Suosittelen kanssa pistämään pyörän varastoon ja kokeilemaan ensi vuonna uudelleen.

kaikki on opetellu vasta sinä kesänä ajamaan fillarilla kun ovat 3 vuotta täyttäneet / justiin täyttäny :)Ei ole kiire siis lainkaan, neuvolassakin sanottiin että ehtivät kyllä, kunhan kasvavatkin ensin ;)

Ostin tuttavien neuvosta kaksivuotiaalle lapselleni ensipyöräksi tavallisen polkupyörän, jossa on apurattaat. Nyt ollaan testailtu sitä - eikä hommasta tule mitään. Lapsi ei kunnolla yllä polkimille (vaikka kaupassa testattiin muka että yltää), lapsi ei osaa polkea eikä ohjata. Onneksi siinä on se tikku, mutta kun minun pitää ohjatakin... Lapsen kaikki energia menee siihen, että hän pysyy satulassa eikä putoa.

Harjoiteltu on vähän väliä koko kesä, mutta mitään edistystä ei ole tapahtunut. Missä vika? Enkö osaa opettaa, vai onko lapsi vielä liian pieni?

Pitäisikö sittenkin hankkia kolmipyörä? Kaupassa myyjä sanoi, että ei missään tapauksessa, koska siinä oppii väärän polkutekniikan. No, lapseni ei osaa polkea kolmipyöränkään polkimia.

Miten voi olla niin, että jotkut osaavat tässä iässä jo ajaa omatoimisesti? Olenko tehnyt jotain väärin? Tunnen itseni niin typeräksi, kun en osaa opettaa tällaisia taitoja.

nyt täyttää enskuussa 3 ja tän kesän aikana oppi ajamaan, mut tarvii silti vielä apua, ei osaa jarruttaa ja keikahtaa sivulle jos ajaa kuopasta.Älä huoli, 2 vuotias on vielä niin pieni.

Meidänkään lapset eivät osanneet ensin edes polkea ja oppivat sen sitten sellaisella kolmipyöräisellä, vaikka se kuulemma on huono. Tämä oli n. 3-vuotiaana. Liian iso tai painava pyörä ei edistä oppimista.

No onhan 2v pieni, ne on niin eilaisia siinä isääs, toiset vaipoissa ja toiset kuivia, toisilla tutti ja toiset osaa puhua hyvin jo,mun sai 2v lahjaksi 12" apurattailla ja hyvin oppi heti polkemaan, 4v oppi ilman niitä apuja,mutta kaverin lapsi sai 3v lahjaksi kolmipyörän työntöaisalla eikä oppinut oikein silläkään, saati normipyörällä, nyt on 3,5v ja vähän jo osaa kun työnnetään vauhtia.Erilaisia ne on kaikki lapset, älä nyt masennu, ensi kesänä tai jopa jo tänä syksynä voi tilanne muuttua yhtäkkiä vaan itsestään, pitäkää vaikka nyt pari viikkoa taukoa armottomassa harjoittelussa :)

Elikkäpä pistimme pyörän vaikka montun kohdalle, jossa takarengas ei koske maahan. Muutaman kerran autoimme käsin polkemaan ennenkä hoksas. Kaikki keinot oli kokeiltu, mutta tuo oli tehokkain. 3-vuotiaana apurattaat sai jo ottaa pois.

Meillä esikoinen oppi ajamaan vasta päälle 3v. kun alta 2v. pikkusisaruksellekin hommattiin pyörä ja nuoremmat meillä tosiaan osasivat polkea pyörää alta 2-vuotiaina. Esikoiselle pyörä hankittin heti 2-vuotiaana muttei hän vaan siitä ollut yhtään kiinnostunut.

Ei meilläkään esikoinen halunnut eikä oikein osannutkaan pyöräillä ennen kuin vasta 4-vuotiaana. JA vasta silloin loppukesästä suostui lähtemään omasta pihasta muualle pyörällä, sitä ennen vain huusi jos yritti. Pikkuvlejensä sen sijaan istuskeli mielellään satulassa jo 1-vuotiaana (silloin jos oltiin poissa omasta pihasta ja isoveli ei suostunut polkemaan.Oppi kuitenkin ajamaan ilman apupyöriä just ennen 5-v synttäreitään. Ja nyt näyttää siltä, että veljensä oppii jo tänä kesänä ajamaan ilman appareita, vaikka on vasta 2, kohta tosin jo 3. Eli tuo pienempi on ajanut 2,5-vuotiaasta asti kaikki kauppa- sun muut reissut fillarilla.

viime kesänä. Ei silloin oppinut vielä ajamaan, mutta tänä kesänä 3v. oppi melkein heti. 2 vuotiaana istui ja ohjaili, kun työnnettiin pyörää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat