Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meidän perheessä kohta viisi henkeä ja asutaan omistus rivarikolmiossa 81 neliötä eli voisko sanoa että ahdasta tulee. Tytöt 9- ja 6- vuotiaat jakavat huoneen joka ei edes ole mikään iso ei siis voi jakaa välisermillä omiksi sopiksi.

Mitenkäs muutaman vuoden kuluttua kun juniorikin kasvaa pitäs olla yks huone lisää. Isompaa ollaan katteltu mutta on niin pirun kalliita asunnut nykyään, toivotaan että asiat lutviutuu parin vuoden sisällä ja saadaan tämä asunto myytyä ja löydetään isompi tilalle

Sivut

Kommentit (25)

2 aikuista ja kolme lasta, hissittömän kerrostalon 2. kerros 68m2 kolmio. Suurin ongelma on pikkuruinen kylppäri, jossa siis wc:n nurkassa suihku ja vielä tungettu pesutorni. Siellä voi olla yksi kerrallaan. Tavaroita on ympäriinsä kun kaikelle ei ole paikkaa, esim. talvivaatteet roikkuu eteisessä ympäri vuoden.En suosittele kenellekään. Elämä on muutenkin lapsiperheessä tarpeeksi työlästä ilman hankalaa asumista, josta kaikki kärsivät joka ikinen päivä.31.7 muutetaan. Sitten 170m2.

Meillä 3 lasta (16 v, 4 v ja 2 v) ja 2 vanhempaa, ja 4 h + k + s, 98,5 m2, omistus rivitaloasunto.

Esikoisella oma huone, ja taaperot jakavat yhdessä yhden makuuhuoneen, ja meillä vanhemmilla yhteinen makuuhuone :)Omakotitalosta haaveilemme, mutta täällä pk-seudulla taitanee vielä jäädä haaveeksi.

Ja vauva toivotettu tervetulleeksi perheeseemme, joten ehkäpäs meitä on joskus vielä 6 :)

Olkkarista saisi hyvin jaettua (ikkunallisen) makuusopen, joten kenties vielä joskus meidän vanhempien nukkumatila onkin olkkarissa ;)

Ellemme sitten pääse väljemmästi asumaan...ok-taloon ;)Sopu sijan antaa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me asutaan minusta väljästi, jonkun mielestä taas ei ehkä. Meillä noin 80 m2 kerrostalokolmio, jossa neliöt ovat olohuoneessa ja isoissa makkareissa. Periaatteessa tähän mahtuis hyvin ainakin 3 lasta, sillä toinen makkareista on 18 m2 ja sen vois jakaa hyvin kahdelle ihan seinällä ja toisessa makkarissa vois asua yks ja vanhemmat vois olla vaikka olohuoneen laidassa. Nyt meitä 2+1, joten ei ongelmaa mahtua.Sitten ahtaammastakin asumisesta on kokemusta eli meillä kakkosasuntona yksiö ja kuinkas ollakaan, niin sinnekin mahdutaan mitä mainioimmin. Taitaa olla aika paljon pohjasta enemmän kiinni kuin neliöistä nämä asiat.

Nelioista meilla ei ole tietoa, mutta 3mh (2x n.16m², 1x n.9m²), olohuone, joka on yhdistetty olohuoneesta ja makuuhuoneesta, iso keittio. WC sitten taas on ihan lilliputti-kokoa ja kylppari sellanen pienehko. On ullakko ja kellari, jotka ovat oikeastaan kylmasailytystilaa ja kodinhoitohuone ja " varastohuone" . Asukkaita 2 aikuista, 1 lapsi, ensi kesana-syksyna tulee toinen lapsi. Vaikka tilaa sinansa on, tuntuu, etta tavaraa on joka paikassa.

pahvilaatikkojen keskellä ja osa tavaroista ulkopuoleisessa varastossa. Kuukauden päästä pitäisi olla sopivasti tilaa kun muutamme uuteen yli 200 neliöiseen omakotitaloon. Meitä on 2+2.

Eli makuuhuoneita löytyy 4 (ei isoja, mutta jokaiselle lapselle oma ja aikuisille myös), lisäksi yhteinen tila olohuone/keittiö/ruokatila, pieni takkahuone ja työtila, joka toimii väliaikaisena majoitustilana (viikonloppulapsella ja tarvittaessa mummoilla). Kaksi vessaa on ehdoton ja sitten on isot khh/pesuhuone/sauna.Tämä on meille juuri riittävä, vaikka jonkun mielestä meidän talo saisi olla isompi. Meillä on hyötyneliöt, eikä sitten niin niitä avaria kämppiä, mutta kaikille tosiaan löytyy oma soppi ja vieraatkin pystyy majoittamaan.

Asumme tällähetkellä sopivan väljästi omakotitalossa, jossa neliöitä on 260. Silti yksikään neliö ei tunnu olevan ns. hukkatilaa, vaan kaikki tilat toimivat. Meille on tärkeää, että jokaisella perheenjäsenellä on oma rauhansa silloin kun sitä kaipaa ja toisaalta taas riittävästi yhteistä oleskelutilaa. Lisäksi vieraat mahtuvat yöpymään sekä lasten kaveritkin kyläilemään, eikä kenenkään tarvitse hengittää toistensa niskaan.Kun lapset olivat pieniä eli 8v, 1,5v ja 2vk ikäisiä, muutimme 60 neliöisestä rivialoasunnosta 90 neliöiseen. Silloin 90 neliötä eli 4h+k+s tuntui väljältä ja ruhtinaalliselta 60 neliöön verrattuna. Mutta kun lapset kasvoivat ja alkoivat kaivata omaa reviiriään jokainen, se alkoi tuntumaan auttamattomasti ahtaalta.Nyt osaamme siis arvostaa tilaa!Harmillista, kun asuminen/rakentaminen Suomessa on huomattavasti kalliimpaa kuin monessa muussa maassa. Toisaalta taas täällä keskemmällä suomea se on huomattavasti edullisempaa kuin pääkaupunkiseudulla. Jokainen (tai suurinosa meistä) joutuu tinkimään jostain.

Tuskin meilläkään koskaan olisi ollut varaa tähän unelmaan, ellemme olisi itse pystyneet tätä rakentamaan.

Omakotitalossamme neliöitä on 105, eikä koskaan ole ahtaalta tuntunut. Tähän vielä päälle lämmin varasto ja autotalli. Meillä siis kolme lasta (kaikki alle kouluikäisiä). Vanhimmat lapset nukkuvat samassa huoneessa ja vauva äidin ja isän kanssa. Eli on yksi ylimääräinenkin huone, kun ei raski pieniä lapsia (3 ja 2v) laittaa yksin nukkumaan omiin huoneisiinsa. Se siis toimii nyt vierashuoneena. Makuuhuoneet on kaikenlisäks tosi tilavia, ja keittiö kans. Leipomishimoiselle se on ihan ehdoton juttu että keittiössä on pöytää ja kaappia riittävästi eikä ole ahdasta vaikka koko perhe kokkailis yhdessä. Ainut mitä kaipaan, on kunnon kodinhoitohuone. Ehkä tuo kodinhoitohuoneen puuttuminen sitten antaa tilaa muille huoneille, eikä missään huoneessa kaadu seinät päälle. Mutta pukuhuoneeseenkin mahtuu pyykkikone hyvin, ilmaan minkäänlaista ahtautta. Kai jonkun mielestä asutaan tosi ahtaasti... Nykypäivänä kun pitää olla niin mielettömästi tilaa..

Meidän perheeseen kuuluu tällä hetkellä 2 aikuista + 2 alle

kouluikäistä lasta. Kolmas on ehkä toiveissa myöhemmin,

ja sitten asunto voi käydä jossain vaiheessa pieneksi, jos

kaikille lapsille haluaa oman huoneen. Tosin aika pitkään

kaksi lasta menee samassa huoneessa, kun ikäero on pieni

ja sukupuolikin vielä sama!Varastotilasta meillä ei tuskin tulee pulaa, sillä asuntoon

kuuluu iso lukittu ja talvellakin lämmin varastotla, ja

polkupyörät, rattaat yms. voi jättää yhteisen ja lämmitetyn

varastotilan puolelle.

yh äiti ja tyttö 7v. 3h+k+s. Kelan mielestä tilaa on 13 neliöö liikaa. Ennen asuttiin 57 neliön kerrostalokaksiossa ja seinät meinas kaatua päälle.

Meillä keväällä 2004 valmistunut ok-talo, asuinneliöitä 160 (kokonaisuudessaan yli 200). 4 mh (joista yksi on työhuone ja yksi vierashuone), k + khh + oh + sauna + 3 wc.Asukkaina 2 aikuista, 1 lapsi (2v 9kk) ja neljä kissaa.

Heidille sen verran, että ei meillä tää toinenkaan makuuhuone mikään pieni ole - 16 m2, mut tätä ei minusta pysty oikein jakamaan (ainakaan seinällä) kahdelle lapselle, kun tämä on aika neliskanttinen. Mä jaksan aina ihmetellä nykyisten makuuhuoneiden kokoa. Vanhemmat asuu uudehkossa kolmiossa ja toiseen makkareista olis just ja just saanut parivuoteen ja toiseen ei mitenkään ainakaan vanhemmille ihmisille järkevästi (he kun ei varmaan halua kiivetä sängyn päädystä sänkyyn). Meillä makuuhuoneeseen (siis tähän pienempään) mahtuu kevyesti parisängyn lisäksi ties mitä. Parhaimmillaan täällä on ollut varmaan yli 2m kirjahyllyä, vauvan hoitopöytä, vauvan sänky ja kuntopyörä sekä tietokone. No tuo hoitopöytä oli kyllä osa kirjahyllyä, mutta kuitenkin. Mä tykkään isoista makuuhuoneista, jolloin makuuhuoneessa voi tehdä muutakin kuin vain olla yön yli nukkumassa. Tiedän että jotkut taas tykkää, että makuuhuone pitää rauhoittaa vaan nukkumiseen, mutta minusta henkilökohtaisesti taas sellainen 8m2 makuuhuone, jossa on parisänky, tuntuu sellaiselta, että seinät kaatuu nukkuessa päälle. Makuasioita tietty, mutta tässä olen sitä mieltä, että on menty huonompaan suuntaan vanhemmista ajoista.Samoin joskus olen ihmetellyt äitini kanssa uudempien talojen keittiöitä. Mulla ja äidillä on aika paljon astioita ja ymmärrän, ettei normikeittiössä ole välttämättä niille tilaa, mutta uskomattominta oli kun vanhemmat kävi 90-luvun loppupuoliskolla katsomassa yhtä uutta asuntoa (ihan perheasunnon kokoinen eli ei mikään sinkkuboxi), jossa 5 litran kattila ei olisi mahtunut yhteenkään keittiön kaapeista. Missäköhän sitä olis tarkoitus säilyttää?

140 m2 ok-talo, kolme mh, aula, kylppäri, oh, rh ja keittiö.muuten riittävästi tilaa, mutta makuuhuoneissa ahdasta. ja kaipaan enemmän säilytystilaa ja kodinhoitohuonetta.meitä on 7 plus koira.joulun tienoilla tai alkuvuodesta muutamme uuteen kotiin. tilaa pitäis olla riittävästi, 340 m2.

Mutta kai se on niin että kun väljyyteen tottuu, niin en kyllä osaisi nimetä mikä tila tai huone olisi liikaa/ylimääräistä.

Varastotilaa voisi olla hieman lisää ja vaikka yksi vaatehuone lisää ;-).

Makuuhuoneet ovat aika normaalin kokoisia paitsi " master bedroom" joka on iso. Paljon neliöitä on kahdessa olohuoneessa, ruokatila+keittiö yhdistelmässä ja hyvä näin.

Ja meitä on 2+2.

3 makkaria, työhuone, oh, k+rt, 2 vessaa, khh, pesuh+sauna

autokatos+varasto, puuvarasto

isot terassit oleskeluun ja sisääntulojen (2) yhteydessäAsumme siis väljästi.

Perheeseen kuuluu kolme pientä lasta ja vanhemmat. Nukutaan nyt kaikki alakerran makuuhuoneessa. Yläkerrasta lapset saavat sitten isompina omat huoneensa.

Kaupungeissa asutaan minusta ihan sillit suolassa tyyliin. Ei edes omakotitaloissa ole tilaa talvivaatteille, arkkupakastimelle tai harrastusvälineille. Maalla on asunnot onneksi edullisempia, on mahdollista hankkia rittävän suuri koti perheelle.

jonkun toisen mielestä ahtaastikin.

Meillä on 110m2 ja viisi henkeä. On paritalo, jossa omaa pihaa 900m2.Keittiö on kunnon kokoinen, mutta ei liian iso. Meille keittiö ei ole talon keskipiste, joten enempää ei siihen kaivata, nyt siellä on U-muotoiset kaapistot ja mahtuu silti tilavasti 6 hengen ruokapöytä.Olohuone on meille käytetyin huone, se saisi siksi olla isompikin, mutta nytkin kyllä mahdutaan siihen ihan hyvin. Ja siellä on tilaa lastenkin vähän telmiä.Kaikilla on omat makuuhuoneet. Tosin vanhemmilla vain se 8m2 koppi, koska minä taas haluan että lasten huoneissa on tilaa. Itse en käy kuin nukkumassa makuuhuoneessa ja vuorotyön takia nukunkin siellä niin epäsäännöllisinä aikoina (samoin kuin mies), että halusimme oman makuuhuoneen pimeimpään ja viimeisimpään nurkkaan ;) joten meidän omien mieltymysten makuuhuoneen neliöt on satsattu lasten huoneisiin.

Lapsilla on kaikilla 15-17m2 makuuhuoneet. Eihän niihinkään mahdottomasti mahdu, mutta mahtuu niissä jokaisessa leikkimään ja säilyttämään tavaroita.Lisäksi asunnossa on vaatehuone, yksi wc ja sauna+kylpyhuone. Kaikki neliöt olemme käyttäneet mitä on voitu, joten hukkaa asunnossa ei ole.

Isompaa emme ole harkinneet (unelmoinneet kuitenkin), koska nykyiseen mahdutaan ja asumiskulut on pienet ja asunnon sijainti lähellä keskustaa meille paras mahdollinen.

melba teidän asunto kuulostaa juuri samanlaiselta kuin meidän vuokrakolmio. Meillä myös n.80neliöö yksi tosi iso makuuhuone, yksi pieni ja muutenkin ok käytetty neliöt.Vuoden kuluttua asutaan kyllä vielä väljemmin kun talo valmistuu, silloin 121neliöö +yläkertavaraus tulevaiuuden varalle.Ja meitä 2+1.

Ennen asuttiin kaksiossa, jossa oli yhdistetty keittiö-olohuone ja yksi makuuhuone. Sen jälkeen kolmio on tuntunut tosi väljältä. Lisäksi vielä toinen makuuhuone on tosi iso niin ettei tiedä mitä sinne laittaisi. Muutossa lisäksi vähennettiin tavaraa melko rankalla kädellä, sekin lisää väljyyttä. Vaatehuone on silti ahdas, samoin keittiön kaapit, mutta sekin on järjestettävissä tavaraa karsimalla.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat