Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,Onko kellään kokemusta Lopen kirkonkylästä tai Tervakoskesta asuinpaikkana? Kaikki kommentit olisi tarpeen!Kyseisissä paikoissa myynnissä tosi kivoja taloja vielä kohtuu hintaan. Onko tälläiset pienehköt kuntakeskukset kurjia vai mukavia paikkoja asuja? Molemmista paikoista lötyy ruokakauppoja, harrastusmahdollisuuksi a sekä koulut lukioon saakka.

Kommentit (8)

Kiva kuulla että olette viihtyneet Launosissa. Kuinka tulitte päätyneeksi Launosiin ja asutteko uudella ok-alueella vai jossain jo vanhemmassa talossa?Onko teillä lapsia, miten heidän harrastukset yms.?Olisi tosi kiva kuulla lisää kokemuksia!

niin ja Tervakosken etuhan on vielä siinä että tämä sijaitsee ihan moottoritien varressa, joten tosi hyvät kulukuyhteydet on isoihin kaupunkeihinkin (Helsinki, Tampere), jos vaan on oma auto käytössä. Lopelta ei niin kätevästi pääse suoraan motarille, vaikka mukava paikka sekin on asua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse asumme myös hämeessä maalaiskunnassa, Hausjärvellä.Itse ainakin viihdyn! Voin kyllä suositella näitä hämeen pikkukuntia (kuten loppi, hausjärvi, janakkala ovat). Riihimäkeen ajaa vartissa ja sieltä saa kaikkea mitä nyt yleensä tarvitsee (juu, hienoja muotiliikkeitä ei löydy) ja harvoin lähdemme pitemmälle kauppaan. Omasta kylästä ostamme ruuan täysinKaksi autoa on meilläkin oltava, koska toinen käy töissä Haagassa ja toinen taas Lahden suunnalla. Vaikka molempien työmatkat on 45-90km niin silti emme koe niitä ongelmaksi, ehdimme hyvin hakemaan lapset päiväkodista.Asuminen on täällä halpaa, päiväkoti ja koulu on alle 500m päässä, molemmat pieniä verrattuna isoihin kaupunkeihin. Kylällä on kela, pankki, kolme ruokakauppaa, kirjasto, terveyskeskus (joss myös labra ja neuvola), posti, pieniä kauppoja ym niin kivasti, että täällä pärjää kyllä ilman autoakin päivät.

Tervakoskella asumme me, ja ihan älyttömän paljon on tykätty! Riihimäki palveluineen lyhyen matkan päässä, ja Hämeenlinnakin vähän isompana kaupunkina kohtalaisen lähellä. Ja vaikka tämä on pieni paikkakunta, täältä löytyy esim. uimahalli, keilahalli, pieni seuraintalo missä pyörii esim. elokuvia viikottain jne. ihania uimarantoja on myös, ja neuvolapalvelut sun muut toimii hyvin. Ja tervakoskihan tosi nopsaan kasvava pieni paikka, tänne on noussut 140:en uuden kaavoitetun tontin asuinalue ja lisää on tulossa, tosi paljon lapsiperheitä täällä asuu. Joten tervetuloa tännekin vaan, me ollaan kyllä viihdytty todella hyvin!

muutettiin helsingistä syksyllä Lopelle, launosiin. kiva paikka on ollut asua ja palvelut toimineet hyvin. rauhallista seutua, alle tunnin matka helsinkiin ja riihimäki lähellä, jossa usein ostoksilla käydään. Kaksi autoa on ollut tarpeen kuitenkin.niin ja lyhyt matka tervakoskellekin ja sekin vaikuttaa kivalta paikalta, lapset pitää puuhamaasta.

Kyllähän se niin on, että Riihimäellä on enemmän vaihtoehtoja ja kun matkaan ei mene kuin vartti, niin ei kuskaaminen ole ongelma.Mutta meiltä löytyy omasta kunnasta mm. uimakouluja, liikuntakerhoja (mm pallokerho, erityislasten liikuntaryhmä, liikuntakerhot ei ikäisille, sählyä), kuvataidekerhoa, partiota, jalkapalloa, juoksua ja hiihtoa, musiikinopetusta (ainakin piano, laulu ja rummut), tanssikoulu, musiikkileikkikoulu, perhekerhoja. Eli tuollaisia perusjuttuja.Riihimäellä on mm jääkiekkojoukkue, ratsastuskoulu, uintiseura ym sellaista mitä ei näistä pikkukunnista löydy.

Kiitos paljon vastauksista! Itse tunnen Riihimäen ympäristön pikkukuntia jonkin verran ja olen niitä ajellut joskus hieman ympäriinsä. Eniten on mietityttänyt se, että miten raskasta on asua pienissä kunnissa jos vanhempien pitää vähän väliä kuskata lapsia harrastuksiin jne. Mutta teidän vastausten perusteella elämä tuntuu sujuvan kivasti :-) Pitänee taas vierailla pikkukunnissa kesälomalla ja miettiä asia lisää.

sattumalta päädyttiin kun sopiva talo löytyi hyvien kulkuyhteyksien päästä, helsingissä mies käy töissä. vanha talo ostettiin ja sitä laitellaan, paljonhan tänne rakennetaankin ja lapsiperheitä asuu paljon. lapset vielä pieniä vauva ja 2v, joten perhekerhossa ollaan käyty.koulu, päiväkoti, kauppa löytyy läheltä. eiköhän täältä löydy harrastus mahdollisuuksiakin, ainakin luontoa on.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat