Seuraa 

Laitanpas minäkin kun moni on saanut tosi loistavia vinkkejä tätä kautta. Meille talo on jo tilattu, mutta muutoksia voi vielä tehdä.Muutoksia joita jo tehty:

khh ikkunan alle (ompelu)taso, ja kaappi silityslautamekanismilla

Vessan paikalle tulee vaatehuone (kulku eteisen kautta), ja vessa sitten vaatehuoneen viereen kulku samanlailla kulmasta kuin nytkin.

Yläkertaa ei vielä tule eikä myöskään portaita, ja ennen kuin yläkerta ja portaat rakennetaan haluan ensin kuistin umpinaiseksi.

Kaappeja pienempiin makuuhuoneisiin lisää kumpaankin yksi, ja isompaan kaksi lisää. Ja yläkaapit makuuhuoneisiin ja khh:een.

Keittiöön tulee korkeammat kaapit, ja ikkunan alle koloon kaksi laatikostoa.Mietinnässä josko olohuoneeseen puhkaisis oven ulos, päätyyn, ei takapihalle (tontin vuoksi).http://www.muurametalot.fi/2005/mallisto_2t1213.phpKiitos jo etukäteen vinkeistä!

Kommentit (5)

Se yksi makkari ei ole mitenkään ahdistavan kuuma takan vuoksi vaan pikemminkin ihanan lämmin. Nuo talotekniikan koneet kyllä ehdottomasti kannattaa laittaa ulkoseinälle jos saa. Me emme sitä tajunneet ja minua kyllä häiritseen iv-koneen ääni öisin joten ilta rutiineihimme kuuluun iv-koneen laitto minimille ja toisaalta aamulla sen säätäminen isommalle. Onneksi se on helppoa kauko-ohjauksen vuoksi :)Meillä on kylppärissä 2 suihkua, lavuaari (45cm ja vähän syvyyttä) sekä pönttö ja hyvin mahtuu. Samoin myös sauna on ihan kivan kokoinen. Sitä aina moititaan pieneksi mutta jopa meidän 6henkinen lapsi perhe mahtuu sinne yhtäaikaa. Sauna tilat ovat hyvät ja toimivat perhe käyttöön mutta eivät ole mitkään edustustilat. Harvassa perheessä kai niitä tarvitaankaan, siis edustus saunoja.Muille tiedoksi: meillä on tuo sama talo.

Kohdinhoitohuone on todella iso ja siten aika hyvin muokattavissa. Sinne voisi saada toisen vessan, niin ettei se ole pesutiloissa (voisi vaikka laittaa vessan tuohon nurkkaan). Tuo MiuMaun huomio noista ääntä pitävistä koneista ja mahdollisesta kodinhoitohuoneen mallista oli hyvä.Muuten oli kivan oloinen ja ilmava. Keittiöön minäkin laittaisin seinäpätkän, tosin vain puolikorkean, peittämään hieman näköyhteyttä.Ja tuo miettimäsi ovi ulos olisi ehdoton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaikuttaa ihanan ilmavalta tuo pohja kokonaisuudessaan :) Etsimällä etsin, että puuttuuko siitä jotain oleellista, kun vaikutti niin tilavalta :D En enää muista mitä muutoksia olitte jo tehneet, mutta itse ainakin laittaisin keittiöön kulmalieden ja vanhempien makuuhuoneeseen vaatehuoneen (tai sitten ihan vaan kaappeja lisää). Samoin saattaisin myös siirtää saunan ja toisen makkarin välistä seinää, jos vain mahdollista... että saisi saunaan hieman lisätilaa (=L tai U-lauteet). Mutta nämä vain minun mielipiteitä. Joo, ja sen oven puhkaisisin ulos ehdottomasti ja terassi sit sinne :)

Varsinkin ne khh:een koneet on hyvä idea. Talo on avaimet käteen -ratkaisu, niin pitää varmistaa talofirmalta miten onnistuu nuo vesi ym. asiat jos pyöräyttäis koneet toiselle seinälle (ulkoseinää vasten). Allas on otettu pois pesuhuoneesta, ja siihen mahtuu toinen suihku (mietinnässä). Khh tulee iso allas. Tykkään isosta khh ja se onkin talon parhaita puolia, joten sen suhteen en halua tehdä muutoksia muuten. Toinen vessa on ihan ok pesuhuoneessa kun sitä käyttää vain oma porukka. Yläkertaanhan sitten tulee myös aikanaan vessa ja suihku. Ja tosiaan se ovi olohuoneeseen, päätyseinään on mietinnässä, ja sitten iso terassi, joka lähtee kuistilta ja jatkuu nurkan yli sinne ovelle asti. Tuota en ollut tullut ajatelleeksi että se yksi makuuhuone on kuuma, mutta luulen ettei takkaa voi siirtää. Ja muuten kyllä tykkään siitä että keittiö ja olohuone on yhtenäistä avaraa tilaa.Lisää kommentteja saa tulla.

Varsinkin mainitsemillasi muutoksilla korjattuna ihan toimivan oloinen pohja.Itse kyllä lisäisin oven takapihalle " keittiön" ja " olohuoneen" väliin ja tekisin sinne terassin.Keittiöön laittaisin kyllä jonkin näköesteen tiskipöydältä olkkariin. Voisko tuohon esim. tehdä pienen seinänpätkän (tuohon keittiön seinään, joka on portaiden vieressä) ja laittaa vaikka takan siihen? Ei silloin takan lämmittäminen tekisi tuosta viereisestä makkaristakaan ihan pätsiä.Keittiöön lisäisin myös korkeita kaappeja tai siis apteekkarinkaappeja. Alatasoihin saakin ihan kivasti vetolaatikoita. Ikkunaseinän jättäisin ehkä ihan kokonaan ilman kaappeja ja laittaisin keittiönpöydän tuohon ikkunan alle. Ja laittaisin yhden ikkunan lisää tuonne olkkariin päätyseinälle.Mutta sitten tuo khh mua vähän mietityttää. Josko voisi liikuttaa sitä khh:n ja makkarin välistä seinää siten, että sinne tulisi vähän lisää tilaa. Silloin siitä khh:sta saisi enemmän irti kun kalusteet voisivat olla enemmän L-malliin sijoitettuna. Laittaisin myös noi kojeet tuonne ulkoseinää vasten, ettei niiden melu kuulu seinän läpi makkarin puolelle. Ja laittaisin ne vielä niin, että tuonne perimmäiseksi tulee ne kojeet, joita ei usein tarvita ja tähän ovien lähistölle esim. pesukone, likapyykkikorit ja pöytätila ja vielä lavuaari, jos sellainen mahtuu. Ja kun teille kerran tulee se vaatehuone ja sinne tankotilaa, niin laittaisin nuo khh:n kaapistot kaikki hyllyllisiksi.Itse yrittäisin myös miettiä, että miten tuonne pesuhuoneeseen saisi ujutettua kaksi suihkua. Onko siellä esim. tuo lavuaari niin tarpeellinen, että sitä ei voisi korvata suihkulla? Toinen pytty ja lavuaari ovat toki nekin hyvät olla olemassa. Mutta onko toisen vessan pakko olla tuolla kylppärin yhteydessä. Meille esim. tulee kaksi ihan tavallista, erillistä vessaa. Ne on vaan sijotettuna eri puolille taloa. Olisiko tuolla esim. mahdollista irrottaa pieni tila olkkarista toiselle vessalle?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat