Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Tyttö 5kk 3vkoa aloittelee maistelua. Ollaan viikko maisteltu perunaa 1-3 tl tahdissa. Nyt samassa tahdissa porkkanaa. Tyttö tuntuu kovin innostuneelta syömään. Yöt ovat olleet jo ennen helteitä yhtä imetystä, ennen kun söi yöllä vain 1-2x. Tuntuu että nyt on aika aloittaa kiinteät. Tässä mieltä vaivaavia kyssäreitä:1: Missä tahdissa makuannos nostetaan ateriaksi? Mikä on ns. ateria-annos?2: Milloin 2 ateria kuvioihin?3: Milloin iltapuuro tai -velli? Miten aloitellaan?ISO KIITOS VASTANNEILLE:)

Kommentit (5)

aloiteltiin kiinteät tuossa 5kk paikkeilla, tosin huonolla menestyksellä! poika on nyt 9kk ja ja menee aamu-ja iltapuuro, 1lihasose ja 1 hedelmäsose päivässä+maidot joka aterian jälkeen!!

puurot voi aloittaa siis jo 5kk-6kk paikkeilla, 1 vilja kerrallaan. me aloitettiin kauralla ja hyvin maistui :)

voit minun mielestä antaa puuroa sitten jo kun menee 1 peruna-ateria väivässä, kun olet jo niitä maistatellut...me aloitettiin puurot oikeastaan ennen perunaa kun se peruna ei tahtonut maistua.

terkka sanoi että puuroa saa antaa kerralla niin paljon kun menee. me tehtiin niin.

tosi sekava kirjoitus :) toivottavasti saa jotain irti!!

p.s. meillä herätään vielläkin yö-tissille...kiinteistä ei siis ollut apua meidän pojalle!!

Vauva on aloittanut kiinteiden syönnin jo kolmen kuukauden iässä (nyt 5,5 kk). Vastaan nyt sinulle aiheellisiin kysymyksiisi.

1. Makuannos on silloin yksi ateria, kun sosetta menee suurinpiirtein se pilttipurkillinen yhdellä syöttökerralla + maidot päälle.

2. Ensimmäistä sosetta aloitettaessa aloitetaan juuri 1-2 tl. Seuraavana päivänä 2 lusikkaa, seuraavana kolme jne. Toisen (uuden maun) voi mukaan ottaa viikon päästä. Ensin siis viikko annetaan sitä samaa makua, että vauvan maha tottuisi sille.

3. Suosittelen, että iltapuurot ja vellit aloittelisit siinä 6,5-7 kk iässä. Antaa vauvan ensin tottua kaikessa rauhassa uusiin sosemakuihin. Jos tulee liikaa uutta, niin vauvan maha ei kestä vaan tulee kipeäksi ym.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos edellisille.Kaipailisin vielä lisää kommentteja mm.Milloin aloittaa toinen soseateria? Nyt syödään vaan kertaalleen (perunaa, porkkanaa ja maissia) noin puoli purkillista päivässä.

Ei aluksi maistunut ollenkaan, perunaa koetettiin noin viikko 4,5 kk:n iässä .En tiedä menikö muruakaan vatsaan. Porkkana maistui paremmin, samoin luumu. Sitä mukaa syötettiin enemmän ku´n alkoi maistumaan.nyt on noin kk syötetty kiinteitä ja olemme pari viikkoa jo antaneet kaksi kertaa päivässä, monia makuja. " Hyviä" makuja menee reilusti desi tai jopa kaksi, pahoja ei niinkään. Toinen ateria on yleensä pienempi.Yöuniin ei ole vaikuttanut, yhä heräillään yöllä syömään. Kerran tai kaksi.Nyt on syönyt noin 3 vko ja määrät tuntuvat hurjilta. Kokeilin ensin lusikallisen perunaa mutta se kävi mahaan. Aloin sitten syöttämään bataattia ja se on tytön suurta herkkua. Kokeilin ensin varovaisesti yhden lusikallisen mutta seuraavana pääivänä huuto oli jo kova eikä 2 tl riittänyt alkuunkaan.Pelkällä maidolla ei pärjää enää ollenkaan. Annan aamulla riisipuuroa ja päärynäsosetta noin 1dl. Päivällä bataattia noin 1dl ja iltapäivällä päärynää 1prk. Illalla taas puuroa ja päärynää. Maissivelliä kokeilin ennen puuron aloittamista mutta tuntuu että se ei kauan nälkää pidä.Tyttö on aika pieni kokoinen ja luulen että on elänyt jonkin aikaa nälässä kun ruoka maistuu jo niin hyvin.Ensimmäinen lusikka perunaa vähän yökötti mutta sen jälkeen on syönyt kuin vanha tekijä.Jälkeen päin ajateltuna olisi pitänyt aloittaa kiinteät jo kun oli 4kk ja alkoi osoittaa kiinnostusta ruokaan.Meillä siis maisteltiin pari päivää ja siirryttiin sitten jo isoihin annoksiin useasti päivässä.Ja kieltämättä on mukavampi syöttää kiinteitä kun ei niitä pulauta.Maito lentää aina kaaressa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat