Vierailija

Mulla ei ole varaa järjestää juhannusta perheelle tänä vuonna. Antakaa ideoita ilmaiseen tai tosi halpaan juhannuksen viettoon.

Sivut

Kommentit (29)

Teet evääksi:

voileipiä

ostat mansikoita litran tai viini rypäleitä

suolakeksejä

mehua ja kahvia.Lähdette päivällä uimaan ja syötte siellä eväät, illalla sauna ja sit jotain lautapelejä tai ulkopelejä.. Saunaan tietysti juhannus vasta koivusta..

mä nää kaikki luen ja edullisimmat ideat otan käyttöönkin mahdollisesti. Ei pidä loukkaantua jos ehdottamasi idea on liian kallis mun nollabudjetille. Ei ihan hirveästi jaksa innostua kun rahahuolet painaa. Pahoitteluni siitä. Köydet ja muut aseet voitte pitää. Syksyllä ahdinko helpottaa. Yritämme sinnitellä sinne asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ei me olla ostamassa 100 eurolla juhannusruokaa, pari pakettia makkaraa, limua ja pari siideriä saa riittää. eikä maksa paljon. niin ja karkkipussi, muuten iso 400g pussi s-kortilla s-marketissa 1,99e :)

ei ole grilliä. Leirintäaluekin maksaa varsinkin jos ei ole telttaa. Eikä lapsia kannata viedä lintsille katsomaan kun toiset huvittelevat. Mummolaan ei voi mennä eikä tuttujen mökeille kun polttoaine maksaa.

Tee ensin muussia perunoista ja maidosta, lisää kananmuna tai kaksi ja nokkoset silputtuina ja päista pannulla tästä perunalettuja. Sopivat hyvin evääksi.Normaalistiko teillä sitten syödään pelkkää kaurapuuroa 5 kertaa päivässä?

Juhlan erottaa perinteisesti Suomessa arjesta se, että

- on siivottu kunnolla

- levätään ekä tohotetaUseimmat juhannusperinteet ovat ilmaisia tai lähes ilmaisia:

- luonnonkukkien kerääminen kotiin

- kävely yöllä luonnossa

- saunominen ja uiminenJuhlaan kuuluu myös kodin koristelu. Sekään ei maksa maltaita:

- kaivetaan kaapista pöytäliina

- käännetään matto toisin päin

- juhannukseen kuuluvat erityisesti koivunoksat ja muut luonnosta tuodut koristeetJuhlaruoka ei ole myöskään perinteisesti ollut kallista tässä maassa:

- riisipuuro jouluna

- perunat ja maidosta tehty kotijuusto juhannuksena - juhannukseen kuuluvat kaikki muutkin maitoruoat kuten rahka.Lapset osaavat odottaa perheen omia perinteitä vain, jos ne on joskus luotu. Niiden ei tarvitse maksaa mitään. Meilläkään ei kotona lapsena ollut mitään ostotavaraa, mutta juhlat olivat aina juhlia. Juhannuksena poltettiin kokko, tuotiin koivuja ovien pieliin ja oven edessä oli kappale paksua rahkasammalta, johon saattoi pyyhkiä jalat. Pihassa kukkivat juhannusruusut. Kokolla paistettiin makkaraa ja juotiin marjamehua. Ja se oli todella odotettu juhla.

Me olemme kotona ja olemme vain yhdessä. Katsomme televisiota. Jos on kaunista, olemme ulkona ja huonolla säällä enemmän sisätiloissa. Emme ole tämän kummempaa ennenkään tehneet. Pitäisikö juhannusta jotenkin viettääkin?

kun ei vaan ole varaa lähteä. Menen sitten lapsen kanssa sukulaisnaisen synttäreitä viettämään, sieltä saa sentäs ilmaset ruuat... :D

mutta juhannus jää tänä vuonna juhlimatta. Ihan tyhmää mennä 400 km maalle ja olla siellä oman perheen kanssa kun kaikki sukulaiset ovat omilla mökeillään. Sitten vaan sunnuntaina kovalla kiireellä pitäis kotiin tulla kun seuraavana päivänä on työpaivä. Samaan aikaan voi olla kotosalla. Saatetaan käydä lintsillä tms. lasten kanssa, ei niinkään juhannusta juhlimassa vaan lähinnä siksi kun siellä on silloin suht rauhallista.

lasten kanssa lähistöllä olevaan kivaan paikkaan. Syödään mukaan otetut eväät, tutkaillaan ympäristöä, pelataan ehkä jalkapalloa mukaan otetulla pallolla tms. Syödä pitäisi ilman piknikkiäkin, valitaan jo valmiista syömisistä ne, joita ulkona voi syödä. Jos ei muuta, niin tekee salaattia kulhoon ja eväsleivät.

yh, ja jokainen jussi on vietetty kaupungissa kotona. Kuin myös vaput ja uudet vuodet. Juhannuksena syödään uusia perunoita ja makkaraa, vappuna tippaleipiä ja sipsejä, ja uutena vuotena nakkeja ja sipsejä.

Siinä on juhlaa ja traditiota ihan tarpeeksi, eikä muuta voi. Itseasiassa en edes tajua, mitä ihmeen " viettämistä" noissa olisi sen kummemmin, syödään herkkuja ja limut mitä ei muulloin ole, ja kyllä mun muksut on aina tykänneet. Lapsilisistä irtoaa kuitenkin aina senverran, että muutamana special-päivänä vuodesta voi ostaa jotakin erikoista, mutta ei mitään pröystäilyä.

mäkin mielelläni viettäisin jussin sohvalla kirjaa lukien, tulis halvaks mut luulen että lapset on toista mieltä. lapsilisällä pitää maksaa asuntolaina

Vierailija:

Lainaus:


lasten kanssa lähistöllä olevaan kivaan paikkaan. Syödään mukaan otetut eväät, tutkaillaan ympäristöä, pelataan ehkä jalkapalloa mukaan otetulla pallolla tms. Syödä pitäisi ilman piknikkiäkin, valitaan jo valmiista syömisistä ne, joita ulkona voi syödä. Jos ei muuta, niin tekee salaattia kulhoon ja eväsleivät.
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat