Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kävin tänään lasten kanssa kaupassa ja meillä oli toinen koirista (nöffi) mukana. Koira oli tietenkin kaupan ulkopuolella kiinni. Tultiin juuri kaupan ovesta ulos, kun huomasin, että siinä oli sellainen n. 1v6kk-2 vuotias taapero, joka meni koko ajan meidän koiran lähelle. Koiran tietenkin heilutti häntäänsä, mutta pysyi makuulla. Lapsen isä kielsi lastaan, että vieraita hauvoja ei saa mennä silittämään. Lapsi kyllä pysähtyi aina, kun isän " käsky" kävi, mutta hivuttautui koko ajan lähemmäs ja lähemmäs koiraa. Isällä oli isot kauppakassit molemmissa käsissä ja hän laski sitten kassit maahan ja koppasi taaperon syliin ja sanoi vielä kerran, että hauvaa ei mennä koskemaan.

Tuo oli ensimmäinen vanhempi, joka on toiminut noin. Yleensä vanhemmat vaan katsovat vierestä, kun lapsi menee koiran lähelle eivätkä tee yhtään mitään. Meillä on kolme koiraa; espanjanmastiffi, nöffi ja berni ja ne kaikki ovat isoja koiria, vaikka ovatkin lempeitä ja lapsirakkaita, niin kuitenkin ne voivat kaataa lapsen kumoon.

Kommentit (13)

Naapuri pitää pihassaan irrallaan Bernin paimenkoiraa (?) vai mikä sellainen vasikankokoinen nyt onkaan. Koiralla on tapana juosta tervehtimään meidän 1v9kk poikaa. Poika ei ole aiemmin pelännyt koiria, mutta nyt pelkää.Omistaja ei saa koiraa kuriin, tulee kyllä aina paikalle hokemaan että " se on ihan kiltti hauva, se vaan haluaa leikkiä" . No niin haluaa, mutta ei lapsi sitä ymmärrä ja kyllä muakin pelottaisi kun itseäni isompi karvakasa tulisi nuoleskelemaan. Ei auta, vaikka itse paijaan koiraa ja koetan näyttää esimerkkiä, ettei tarvitse pelätä.

Pidän koirista, mutta myös ymmärrän, että ne voivat olla usein arvaamattomia. Varsinkin, jos ovat sidottuina ilman isäntäänsä, siinä voi varsinkin pieni koira tuntea olonsa tosi uhatuksi, ja myös toimia sen mukaan.

T: Purtu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kaupan edessä, lapseni (pelkää koiria vähän) yritti kiertää ovelle mahdollisimman kaukaa. Samaan aikaan kävelytietä kulki koira, tämä pieni kytketty koira siitä kiinnostui/hirmustui ja pyrki ison koiran luo minkä voimistaan pääsi. Ja niin vaan liikkui pienen koiran voimasta koko pyöräteline.

Ei meilläkään lapset mene vieraita koiria silittään. :D

Jos saa mennä silittään niin kädet edellä mennään ja niin että koira huomaa ensin nuuskia kädet.

Ja harvemmin liikutaan koirien kanssa missään, paitsi lenkillä ollessa. Ja aina lapset tulevat ilman lupaa lääppimään koiraa. Ei kaikki koirat todellakaan ole lempeitä ja kilttejä. Jotkut koirat, varsinkin vanhemmat, voivat näykkäistä, jos eivät ole tottuneet lapsiin ja jos lapset yhtäkkiä pölähtävät siihen koiran kuonon eteen. Ja ketäs silloin syytetään? Koiran omistajaa tietenkin, vaikka syyllinen olisi lapsen vanhempi. ap

että itse yritän pitää lapset kaukana koirasta. Joutuupa sitä välillä huomauttelemaan, että vois sitä koiran hihnaa pitää pikkasen lyhyempänä, kun on muita ihmisiä lähellä.

Vaikka pitäisit koiraa sun vierellä kiinni ja seuraat vastaantulijoita. JOS ohikulkija näyttää siltä että se on tulossa silittämään niin ilmoita kovaan ääneen: " EI SAA KOSKEA!"Koiraahan kuljetetaan kiinni ja nurtsin puolella, jos sun tarttee tiukassa paikassa ohittaa lapsi niin siirrä murresi kulkemaan toiselle kyljelle ettei lapsi ja koira kohtaa vieretysten.5

Muuten kuin siis lenkillä. Mutta tuo oli sen takia tänään mukana, koska kävimme hakemassa sille rokotukset.

Ja meidän koirat ovat kaikki sellaisia, että makaavat kiltisti paikoillaan, kun käsketään. Koira ei ollut kiinni missään pyörätelineessa, koska tuossa kaupan ulkopuolella on sellaiset renkaat mihin koiran voi laittaa kiinni. Meidän koirat on myös opetettu, että esim. valoihin pysähtyessä, niiden pitää istua alas ja pysyä meidän vieressä.

kuten ekassa viestissäni sanoin, koira makasi ihan kiltisti maassa ja heilutti häntäänsä, kun taapero lähestyi sitä. Ei kuitenkaan noussut ylös. Koirat eivät myöskään hypi ihmisiä vasten, ei kotona eikä " ihmisten ilmoilla" . Kun meille tulee vieraita, niin koirat käyvät vaan nuuhkaisemassa ja antavat sitten olla, jos vieras ei ole kiinnostunut koirista. Meillä on miehen kanssa se periaate, että isojen kanssa pitää olla todella tarkka, etteivät ne opi pahoja tapoja. Esim. tuo meidän mastiffi on vasikan kokoinen eli kokoa riittää. ap

Meillä kun lapsia ei päästetä vieraan koiran lähelle. Ihan siitä syystä, etteivät lapset välttämättä ymmärrä niitä eläviksi, liikkuviksi olennoiksi. Saattavat säikähtää kun nuuhkivat, nousevat pystyyn jne.

kun ihmisiä on lähettyvillä, just esim. liikennevaloissa, niin otamme hihnat lyhyiksi. Ja koirat siis kävelevät rinnalla, jos on paljon liikennettä (siis ihmisiä). Yleensä nuo lapset tulevat lääppimään koiria, kun ollaan valoissa tai muuten pysähdytään, esim. tavataan joku tuttu, jonka kanssa jutellaan pikku hetki. ap

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat