Seuraa 

Meilläpäin esikoulu on läheisen ala-asteen yhteydessä eikä päiväkodissa. Onko tapana että eskarilainen viedään kouluun, vai kulkeeko hän sinne itse polkupyörällä? Asumme taajaman reunalla (eli melkein kuin maaseudulla) eikä liikenne ole kovin vilkas. Matkaa kertyy n. 1,5 km.Entäpä päiväunet? Ilmeisesti eskarilaiset eivät nuku/lepää päivällä, onko niin?Miten muuten koulussa oleva eskari eroaa päiväkodin eskarista?

Kommentit (5)

Eskarilainen viedään oli eskari sitten päiväkodin tai koulun yhteydessä. Yksin ei periaatteessa saa kulkea, jossei sitten ole mahdollista että vanhemmat kirjallisesti allekirjoittavat lapun jossa lapsi saa kulkea itsekseen (ja tällöin ottavat tietenkin myös vastuun matkasta itselle). Ja koululaisistakaan ei 1-2 luokkalaiset saisi kulkea pyörällä yksin, sillä käsittääkseni vakuutus ei kata jos jotain sattuu pyörällä kulkiessa (eivät ole tarpeeksi kypsiä vielä havainnoimaan liikennettä pyörällä ajaessa ja arvioimaan esim. nopeuksia).Päiväunia ei ole pelkästään eskariin osallistuvilla lapsilla. Meillä päiväkodissa ne lapset ketkä olivat eskarin lisäksi hoidossa menivät lepäämään/nukkumaan, mutta pelkästään eskarin käyvät ei.Oman ja kaverien kokemuksen eron mukaan koulussa ollut eskari oli enemmän " koulumainen" ja siellä opeteltiin enemmän asioita. Tosin tässäkin kai päiväkotikohtaisia eroja ja varsinkin sen mukaan onko päiväkodissa eskarilaiset muiden lasten kanssa samassa ryhmässä vai erikseen.

Meillä on koulujen yhteydessä olevilla eskarilaisilla koulukuljetus, jos he saisivat sen myös koululaisena. Mutta jos matka on vain 1,5 km eikä ole vaarallinen, niin sitten tuskin on mahdollisuutta koulukyytiin. Vanhemmat tekee ratkaisun miten lapsi sinne kulkee. Toki ainakin aluksi olisi hyvä saatella, mutta jossain välissä on ihan hyväkin harjoitella itsekseen kulkemista. Polkupyörällä ei saa kulkea edes ekaluokkalainen kouluun, joten ei tietenkään myöskään eskarilainen. Selvitä mikä käytäntö on teidän koulussa. Yleensä nuo pienimmät ei kykene hahmottamaan liikennettä riittävän hyvin, joten kävely on turvallisempaa.Erona päiväkodin eskariin on se että aamupalaa ei tarjota eikä ole päiväunia, paitsi tarvittaessa. Lapsilla on tyynyt myös eskarissa, jos sattuu rankka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tosiaan tietyn matkan/vaarallisen reitin vuoksi eskarilaisilla on koulukuljetus aivan kuten koululaisillakin. Mutta kai riippuen kunnasta ainakin niillä lapsilla jotka tiedän kulkevan koulukuljetuksella on lapsi saatettava ja haettava koulukuljetukseen/koulukuljetukselta. Ainakin kaverilla ei kelvannut edes että lapsi olisi oman pihatien kulkenut yksin kotiin koulukyydistä, jonka jättöpaikka näkyi keittiön ikkunasta, vaan lapsi oli haettava (hakijan oli oltava pysäkillä vastassa). Eli joissain kunnissa tämä saattaminen on todella tiukka, joissain taas saa tosiaan vanhempien allekirjoituksella lapsi kulkea yksin. Ei kuljetettavilla lapsilla tämä kai on enemmän riippuvainen päiväkodista/koulusta, mutta kuljetuslapsilla kai kunnasta, sillä kunnathan nuo kuljetukset järjestävät ja luulisi näissä olevan aika tarkat vastuut.

saa varmasti hyvät lähtökohdat koulutielle, mutta luulen, että koulussa järjestettävässä eskarissa paneudutaan opeteltaviin asioihin vielä maltillisemmin.

Päiväkodissa nukuttiin tai ainakin levättiin hetki päiväunien aikaan.

Oletko jutellut eskarin opettajan tms. tahon kanssa, mikä on yleinen ja hyväksytty tapa kulkea matkat? - Vai voiko oppilas tulla, miten vanhemmat parhaimmaksi katsovat?

kävin hakemassa lapsen klo 12, ruoan jälkeen. Joinakin päivinä tehtiin tehtäviä, pelattiin, opeteltiin sosiaalisia taitoja yms. Päivälepo olisi ollut klo 12 eteenpäin.Ala-asteella lapset eivät saa kulkea pyörällä koulumatkoja kuin poikkeusluvalla, siis poikamme koulussa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat