Vierailija

Juhannuksen kunniaksi!

Kommentit (4)

Eli kokonaiseen sipuliin syvät viillot, nokare oikeaa voita ja oksa tuoretta rosmariiniä. kääri folioon ja ei kun grilliin kypsymään

tässäpä ihan sikahyvien vartaiden ohje.

Osta maustamatonta possun sisäfilettä josta poistetaan läski ja lihakalvo, jos sellainen on jäljellä.

Leikkaa lihat sopiviksi suupaloiksi.

Näihin vartaisiin sopii toki broilerinlihakin, ilman marinadia!



Jos haluaa marinadia niin kannattaa lihat marinoida itse muutama tunti ennen grillailua; soijaa, öljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria.



Leikkaa varraspaloiksi eri värisiä paprikoita, sipulia, pikkutomaatteja mutta ne kannattaa laittaa vartaaseen kokonaisina. Lisäksi vaikka ananasta, kesäkurpitsaa, herkkusieniä, pikkumaissia jne-vain mielikuvitus on rajana.

Pujottele puisiin varrastikkuihin mielesi mukaan lihaa ja kasviksia ja grillaa. Erittäin hyvää!

Lisäkkeeksi sopii esim itse tehdyt lohkoperunat;

Rosamundaperunoista leikkaa lohkoja, sellaisia kolmion mallisia sivusta katsoen.

Voitele perunanpalat oliiviöljyllä, ripottele päälle suolaa, oreganoa, grillimaustetta tai yrttisuolaa.

Uunipellille ja uuniin 200 asteeseen niin kauaksi aikaa että perunat kypsiä, noin 30-45min.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Grilli-ribsejä;

osta mieluiten kauppahallista naturelleja ribsejä, sellaisia joissa on kunnolla lihaa luiden välissä.

Leikkaa käteen sopiviksi paloiksi ja tee marinadi; 1dl sitruuna tai limemehua, 2tl oliiviöljyä, 1tl soijaa, maun mukaan pippuria tai grillimaustetta. Ja ei kun grillaamaan!



Täytetyt tomaatit grillissä;

Leikkaa keskikokoisista tomaateista hattu pois, koverra pikkulusikalla sisukset ulos. Säästä sisukset täytettä varten ja tomskujen hatut sivuun kans- niitäkin tarvitaan.



Täytteeseen tulee tomaattimössön lisäksi jauhelihaa paistettuna, mukana voi paistaa sipulia jos tykkää.

Sekoita tomaattimössö, jauheliha ja sipulit keskenään ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita mukaan esim Hovin ruohosipuli tuorejuustoa. muutkin maut on hyviä, kokeilemaan vaan.

Täytä tomaatit täytteellä ja laita hattu päälle. Kiedo jokaisen tomaatin ympärille pekoninsiivu ja kiinnitä se painamalla pekonin ja tomaatin läpi kunnon hammastikku.

paista grillissä niin, että pekoni on rapeaa! NAM



Tykkään myös tuoreesta maissista, siis ei esikeitetty vaan se mikä ostetaan kaupan vihanneshyllystä. Päälle suolaa ja voita maun mukaan, ja grillattuna maiskuttelemaan...mmmmm :o)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat