Vierailija

Melkein kaikki muu käy paitsi en tykkää sen tyyppisestä huumorista kin esim. arto paasilinna, tai sitten yli-imelästä romantiikasta.Olen ehkä joutumassa vuodelepoon joten jotain mielenkiintoista luettavaa tarvitsisi!

Kommentit (29)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aivan ihania. Englanniksi olen ne lukenut, mutta on niitä varmaan käännettykin. Tarina aina jotenkin liittyy taideteokseen, niinkuin se Girl and a Pearl Earring siihen maalaukseen. Aika lyhyitä, minuun kuin ei tavallisesti historialliset romaanit uppoa, mutta nuo siis tosi hyviä. Toinen Patricia Cornwell, kerralla ahmittavia dekkareita. Maeve Binchy, irlantilaisia nostalgisia kirjoja, tulee hyvä mieli lukiessa. Josephine Cox samantapainen, Rosamunde Pilcher kuuluu samaan kastiin. Kathy Reichs, ihan kuin P. Cornwell, mutta paremmaksi kehuttuja (ja Karin Slaughter ja em. Tess Gerritsen). Nicci French kirjoittaa hyviä dekkareita kanssa. Penny Vincenzi, saagoja, muttei hirveän romanttisia, minä en ole mikään Harlekiini-romanssifani. Alice Seabold, The Lovely Bones oli tosi ihana kirja, tyton kummitus kertoo tarinan kuolemastaan juoni lyhyesti, parempi kuin miltä kuulostaa. Ja The Memoirs of a Geisha on ihana kirja.

Liza Marklundin ja Lotta Snickaren kirja Helvetissä on erityien paikka naisille jotka eivät auta toisiaan (Tämän lentävän lauseen on muuten todennut Madeleine Albright) Kirja on hauskasti kirjoitettu ja mukavan leppoisa lukea, ja jää mukavasti kutittamaan aivoja. Se siis käsittelee kulttuuriin syvään juurtuneita naisten ja miesten rooleja ja tapoja irroittautua niistä.Toinen ei ehkä niin kepeä, mutta siinä mielessä saman tyyppinen, että täyttä asiaa kuin edellinenkin ja tuottaa taatusti ajatuksia, joita voi pähkiä päässänsä: Ayaan Hirsi Ali Neitsythäkki, Nainen, Islam ja Fundamentalismi.Eipä ole kenellekään haitaksi joskus tuulettaa ajatuksiaan uusilla näkökulmilla elävästä elämästä.

Ei ole kylläkään kevyttä lukemista. Jos oot herkimmästä päästä kannattaa jättää kirjat kauppaan. Ite tykkäsin vaikka aiheet onkin aika tabuja.

lämpimästiMende Nazer: Orja, kaapatun tytön tarina Sudanista Lontooseen.Corinne Hoffman: Valkoinen MasaiJos pidät John Grishamista, niin Pelikaanimuistio on huiken jännä. Elokuvana tyhmä, mutta kirjana tosi hyvä!

Ilmestynyt 1924. Aivan ihanaa kieltä, joka naurattaa, mutta muistuttaa myös miltäs se elämä 100v sitten Suomessakin näytti. Ei niin helppoa...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat